Временната комисия за подбор на кандидатите за обществен посредник на Община Кърджали ще обявят Пейчо Пашов за по-достоен финалист от Мюмюн Рамадан. Това ще се случи най-вероятно на 14 май, а след изборите Общинският съвет ще избира нов омбудсман, като съветниците ще могат да избират между бившия кмет на Кърджали Расим Муса и Пейчо Пашов. С 28 гласа, от 41 възможни, Расим Муса ще заеме мястото на досегашния омбудсман Хакиф Емин, който излиза в заслужена пенсия.
Това разкриха за 24rodopi.com общински съветници.
Както вече писахме, 4-ма бяха кандидатите, като на първия тур комисията, ръководена от юриста Мухидин Шабан, даде най-много точки на Муса, а един от кандидатите отпадна. Пейчо Пашов и Мюмюн Рамадан имаха еднакъв точков актив.
Комисията реши на заседанието на Общинския съвет да бъдат внесени трите кандидатури, но няколко дни по-късно изненадващо бе обявено, че ще има още един тур за „сортиране".
При първото събеседване на 10 април Пашов и Рамадан получиха равен брой точки при оценката на концепциите и събеседването. Тогава комисията предложи Общинският съвет да изслуша заелия първото място Расим Муса и двамата, класирали се на второ място с равен брой точки – Пейчо Пашов и Мюмюн Рамадан. Съгласно изискванията на чл.15 от Правилника за дейността на обществения посредник, комисията трябва да предложи за избор кандидатурите на първите двама класирали се кандидати, а не на заелите първо и второ място, в случая - трима кандидати. На проведено заседание временната комисия отчете, че тя няма правомощия да променя правилници, приети от Общинския съвет и трябва да спази изискването. Това е причината да бъде насрочено ново събеседване с кандидатите Пейчо Пашов и Мюмюн Рамадан, поясниха от комисията.
Събеседването трябваше да се проведе на 24 април от 15.30 часа в сградата на „Бизнесинкубатор" в Кърджали при открити врати, но заболяване на Пашов отложи процедурата.
Оценяването на 14 май ще се извърши по точкова система от 3 до 6 включително, като самата класация ще е на базата на най-много събрани точки. Кандидатът, получил най-много точки, ще бъде предложен за гласуване на Общинския съвет в Кърджали.
Комисията беше запозната с писменото становище на юриста Николай Маргаритов, член на комисията, в което той посочва, че тя е изпълнила задълженията си и не трябва да заседава отново и да прави промени с оглед на решението си от 10 април, когато предложи за гласуване от Общинския съвет кандидатурите на Расим Муса, Пейчо Пашов и Мюмюн Рамадан. С 5 гласа „за" комисията реши, че трябва да се проведе допълнително събеседване между заелите второто място, за да се изпълни изискването на чл.15 от Правилника за избор на обществен посредник на Община Кърджали.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/5/14 17:03

    БРАВО ДПС И РАСИМ МУСА БРАВО И НА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/5/14 20:00

    Нищо ново за кърджалийската действителност-за да заемеш някакъв пост трябва да си депесар иначе нямаш шанс.БСП-Кърджали вие предадохте избирателите си в гр.Кърджали,имате мунус 5 гласа от нашето семейство.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/5/14 21:46

    Si,,,,,,,erim ikisinide

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/5/14 21:56

    Бре много подробна информация все едно, че сте били на комисията със скрита камера. Явно имате добре платени информатори навсякъде.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/5/14 08:09

    Председателят на комисията Мухидин Шабан - агент доносник! Кандидатите за онбудсман Мюмюн Рамадан, Расим Муса - агенти доносници! За Доган и Местан да не говорим. Какво става в това ДПС бе, хора! Вразумете се, те не са нашите лидери, не гласувайте за тях!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/5/14 11:59

    До анонимния от 08.09ч., тъпо и неграмотно ДПС изчадие, първо се научи как се пише правилно ОМБУДСМАН, а не както ти си го написал"онбудстман". Второ, в РБ има създадена комисия със следната абревиатура - КРДОПБГДСРСБНА, оставям ти да се потрудиш и се ограмотиш малко неграмотнико докато го разчетеш. Тази комисия издава, приема Решения и ги публикува в интиернет/дали го знае четвъртитата ти глава/ страницата си лицата, които са били доносници или агенти, както ги определяш ти, грамотният ДПС-ар. Доколкото знам Мухидин Шабан е избран общински съветник. След регистриране на листата на общинските съветници в съответната избирателна комисия, гореписаната комисия проверява за - установяване и обявява принадлежност към ..........., лицата, които са били агенти и доносници. Неграмотно и тъпо ДПС отроче, провери първо, па после пиши.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.