„Технолукс" вкарва гледането на телевизия в ново измерение

 Асовете в бизнеса-„Технолукс" с грижа за своите потребители започнаха интеграцията на нова собствена IPTV платформа, която позволява на потребителите му да променят и управляват начина, по който гледат телевизия.
При IPTV платформата клиентът може да си записва предавания, да се абонира за допълнителни услуги през интерфейса, да гледа програми отложено и много други екстри. IPTV представлява комбинирана услуга за предоставяне на мултимедийно съдържание (видео, аудио, данни и интерактивни приложения) на крайни потребители чрез платформа с гарантирано качество. Възможностите за интерактивност (комуникация в двете посоки), както и multicast гарантираност на канала, дават отлично качество на сигнала и видеопотока. IPTV значително превъзхожда наземното видеоразпръскване (DVB-T), цифровото кабелно разпръскване (DVB-C) и сателитното ТВ разпространение (DVB-S). Ефирното и сателитното излъчване са свързани с рискове от влошаване и загуба на сигнала, жичните комуникации са изложени на опасности от страна на атмосферните условия и промени в електричеството. В тази връзка оптичната свързаност доказва своите качества като най-сигурна, тъй като е независима от изброените рискове и влияния. При нея оптичните кабели са разположени под земята и тя е най-надеждна за IPTV (Internet Protocol Television) разпространение.
Със старта на проекта започва и постепенна подмяна на клиентските устройства („set-top box") с нови. Освен за замяната, от компанията предоставят и конфигуриране на програмируемото дистанционно управление, което избягва необходимостта от 2 дистанционни.
Софтуерът на новите клиентски устройства се обновява лесно и бързо с нови функционалности като едновременно записване на няколко предавания на външен носител, отложено гледане (time shifting), пауза, гледане на youtube, възпроизвеждане на видео съдържание от външен носител и много други. Всички тези възможности дават преднина на set-top box-a в сравнение с нашумелите напоследък smart телевизори, които са по-ограничени откъм възможности за надграждане и са скъпи за повечето домакинства.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/5/14 08:44

    Сега какво ?
    Да очакваме официалната презентация на фирмения продукт и коктейл ли?
    Видели сме, доволни сме от качеството на сигнала.

    Началника на техниците да даде малко зор на групите да окабеляват Възрожденци, че там е народа.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/5/14 09:39

      Аз съм във Възрожденци и ползвам тяхна услуга четвърти месец. Вярно много са бързи и сигнала им е страхотен.

      Изтриване
  2. Анонимен3/5/14 09:22

    Ако това е било тестово, не знам от тук на татък какво ще ни предложат. Телевизията им е , като интернета - невероятна. Продължавайте все така, момчета!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/5/14 09:24

    Аз имам тяхна телевизия от поне година и половина, редакцията, не ви е вярна информацията. Иначе телевизията им е номер 1. Няма друга такава.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/5/14 09:26

    Абонати им станахме наскоро, но най накрая разбрах, че не са всички очератори един дол дренки. Имало и сериозни. Много сме доволни, препоръчвам ги горещо.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/5/14 09:32

    Не съм им ползвал телевизията, чувал съм, че била много добра, но мене ми е малко скъпичка- имам си 5 телевизора и съм се вързал тайно без да плащам от кабеларките... иначе интррнета им е страхотен.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/5/14 09:35

    Телевизията им върви със завидно качество дори и на смартфона. Аз съм им абонат- много са гъвкави прапоръчвам ги на всеки.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен3/5/14 09:36

    Браво момчета Продължавайте вде така.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен3/5/14 09:37

    Услугата им е наистина добра, от както съм им абонат се родих, ам шефа им е малко стиснат :)

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен3/5/14 09:46

    А ние във Възрожденци кога ще можем да се порадваме на услугата? Някой от оператора да отгпвори.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен3/5/14 11:01

    Единственото точно попадение на Аднан Касим.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен3/5/14 11:02

    Една година тестове??? А защо вземаха такси до сега.
    Между другото наистина телевизията им е добра. Има много канали на различни тематики.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен3/5/14 12:05

    минах към техно лукс преди 4 месеца. очарован съм от качество и отношение - препоръчвам.

    ОтговорИзтриване
  13. Оператора работи по въпроса с Възрожденци... :)

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен3/5/14 14:06

    кабелната върви с интернета

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен30/5/17 20:39

    Моля да ми отговорите в кв.Байкал има ли интернет,и с какви пакети телезизия предлагате.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.