И вторият ден от турнира за олимпийските квалификации в Кърджали приключи.
При крайното отборно класиране при жените третото място остана за тима от Сърбия, на второ се нареди съвсем заслужено България и на първо-Финландия. Представителките на северната страна завършиха турнира без загуба на гейм. Финландците се качиха на най-високото стъпало и при мъжете. Втори остана тимът на Сърбия, а трети са националите от България. Терминаторите не успяха да се преборят за второто място, но в спорта както има победители, така има и победени. Остана удоволствието на кърджалийската публика, че и двете двойки Николай Колев - Константин Митев и Кирил Хаджиев – Делчо Раев се бориха до последната точка.
На церемонията по награждаването медалите и купите за победителите бяха връчени от Председателя на Комисията по плажен волейбол към БФВ Милко Багдасаров и кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.
"Доволен съм от факта, че се оцени труда на всички за този един месец, за да може Кърджали да бъде домакин на олимпийските квалификации в група G от Първи кръг на Европейската отборна група по волейбол за мъже и жени. Оцени се и изграденото съоръжение, направено по европейски стандарт, така че от тук нататък се надявам плажният волейбол да се превърне в летен спорт номер 1 в Кърджали. Положихме основите и вярвам, че ще имаме резултати", заяви шефът на плажният волейбол в България Милко Багдасаров.
Ще припомним, че за първи път Кърджали е домакин на състезание от такъв ранг. Жребият отреди на плажния корт в родопският град да се състезават отборите за мъже и жени на България, Албания, Финландия и Сърбия. Те се бориха за първите две места, които им осигуряват квалификации за Олимпиадата през 2016 в Рио де Жанейро, Бразилия.
„Ще се върнем отново тук, на това игрище, защото Балканското първенство наближава. Организацията беше перфектна, пясъчният корт е много добър. Със сигурност ще се видим през август, няма да пропуснем",  обеща треньора на сърбите Марко Стоянович. 
„Кърджали вече има условия за провеждането на такива състезания, както регионални, национални, така и на международно ниво. Днешната надпревара, в града край Арда показа, че Кърджали вече е утвърдил като „столица" на плажния волейбол. Община Кърджали ще продължава да развива инфраструктурата в спорта и ще продължим да правим знакови инвестиции в тази област. Турнирът  по плажен волейбол доказа тази моя теза, че 2014-та ще мине под знака на спорта", категоричен бе кметът инж. Хасан Азис.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/6/14 21:06

    Делчо и Кирчо - ШАМПИОНИИИИИИИИИИИИИИ!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/6/14 21:24

    Kакво стана бе майсторите,нали бяхте най добрите........ха,ха,ха

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/6/14 22:28

    само благодарят на спонсорите, за да им дават пари. толкова са прозрачни, че.......-...НАХАЛНИТСИ

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/6/14 22:52

    zavist bate zavist zlobni hora sme nie za sujalenie vmesto da gi chestitite vie mi zlobeete tuk tctctc eeeeiii nachi golemi leketa

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/6/14 23:38

    Браво Киро, браво Делчо!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/6/14 09:19

    Браво момчета не обръщайте внимание на разни тъпи хейтъри,всички видяхме че се раздавахте до край

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/6/14 11:35

    Браво на нашите момчета раздадоха се и двете двойки,просто нямаха шанс в решаващите моменти

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/6/14 16:51

    За Киро и Делчо поздравления,а за онези другите двама да си ходят и от АРДА и от плажа,че младите да играят от тях нищо не става хале от ЖИЦАТА СМЕШЕН............

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.