Две сигнални писма, подписани от комисар Петко Деведжиев, са изпратени до кмета на Кърджали инж. Хасан Азис за констатирани проблеми, създаващи условия за пътнотранспортни произшествия, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Във връзка със зачестилите инциденти с пешеходци служители от сектор "Пътна полиция" са извършили оглед на съществуващите пешеходни пътеки по уличната мрежа в Кърджали.
Изводът от проверката е, че е необходимо спешно възстановяване на маркировките, очертаващи пешеходните пътеки по всички улици на града.
На бул."Беломорски" на кръстовището с ул."Отец Пайсий" и ул."Стадионска" с цел предпазване на участниците в движението и намаляване до минимум предпоставките за ПТП с пешеходци експертите предлагат да бъдат повдигнати пешеходните пътеки и монтирани конзоли с хоризонтално разположени върху тях светофарни секции, изобразяващи светла бягаща човешка фигура на тъмен фон.
Извършен е оглед и на пътищата, стопанисвани от общината. Установено е, че вследствие на пропадане на пътното платно са се образували напречни  неравности по третокласен път ІІІ-507 (Кърджали-Мост-Хасково) в участъка преди с.Седловина.
След изминалия зимен сезон и падналите обилни валежи растителността по пътната мрежа е значително избуяла на места и най-вече клони на дървета са закрили пътни знаци и еластични огради. Необходимо е да се предприемат мерки за подрязване и окастряне на клоните и другата растителност с цел откриване на видимостта към вертикалната сигнализация. Около еластичните огради следва да се окоси ниската растителност, са предписанията на „Пътна полиция".
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/6/14 13:56

    СПИРАЙТЕ НА ПЕШЕХОДНИТЕ ПЪТЕКИ,ИМАЙТЕ УВАЖЕНИЕ КЪМ ПЕШЕХОДЦИТЕ,БЪДЕТЕ ЕВРОПЕЙЦИ!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/6/14 16:06

    ai, i na pazara zebrite sa gi izyali?!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/6/14 16:32

    Извинявам се но и комисар Деведжиев да обърне внимание на своите служители, да обръщат внмание на паркиралите коли на пешеходни пътеки ,да не говорим че има и водачи които паркират и на светофари дори

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/6/14 16:41

    Само изтритата маркировка ли е предпоставказа ПТП,ами огромните дупки по улиците на града,ами липсващото осветление през ноща?!?Кмете вземи се в ръце и оправи града най-накрая,иначе скоро кърджалийци ще те върнем обратно във с.Мост

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/6/14 17:08

    Направете ги като в Турция,маркировката и пешеходните патеки са вградени в асфалта.Няма износване,няма изхабяване,вечни са.Или проблема е,че трябва всеки месец да се изписват пари за маркировка.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/6/14 17:35

    не си правете труда за маркировки ами докарайте някой паяк да вдига нарушителите на
    незаконно спрените и паркирали МПС,по примера на СТАРА ЗАГОРА за да се усети че имаме закони, или пак институциите в Кърджали чакат някой порой да отнесе асфалта че да се оправдават за лошата настилка

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/6/14 18:14

    Docuh semeystvo ot turciya.da ni vizhvalyavat.askolsin davat ni predimstvo.minavah ot petrol za avtogarata.peshs.bravo samo bg

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/6/14 22:07

    Palen praval s ulicite v kj ai razbitiq grad v ujna bg kmete stegni grada

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен28/6/14 11:01

    Един паяк е много добра идея за града,за незаконно спрелите автомобили,но по интересното е че селските гъзари си спират където си искат.Защото 90% имат чичо владика я в общината я на друг влиятелен пост.Я попитайте катаджиите като ги спират на проверка нощно време колко пъти ги ,,уволняват,, за една смяна.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.