Благотворителни вечери за над 1200 души е организирала фирма „Меаца" в региона по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, съобщиха от Районното мюфтийство. Ифтари са били организирани в Кърджали, Ардино, Черноочене, Крумовград. Над 250 души се очаква да седнат заедно на благотворителната трапеза и тази вечер във Фотиново.
„Не сме пресмятали колко килограма месо и кайма сме приготвили за хората в региона. Това е месец, в който благотворителността е в основата на всяко едно начинание", заявиха от фирма „Меаца" броени дни преди празника Рамазан Байрам.
Ифтар за над 50 души даде в четвъртък в Ардино (на снимката) управителят на кърджалийската фирма „Меаца” ЕООД инж. Фахри Идриз по повод свещения за мюсюлманите месец Рамазан Байрам, съобщиха от местното джамийско настоятелство. Религиозната вечеря се проведе в местно заведение, а менюто включваше супа, мусака, крем-карамел и безалкохолна напитка.
На празничната софра присъстваха кметът на община Ардино Ресми Мурад и Мюмюн Рамадан, първият председател на ДПС в Кърджали.
Инж. Фахри Идриз, който е и председател на кърджалийската структура на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България поздрави мюсюлманите и техните семейства с настъпващия празник Рамазан Байрам, известен и като Шекер Байрам и им пожела здраве, берекет и благоденствие.
Ресми Мурад изказа благодарност към ръководството на кърджалийската фирма „Меаца” за благородната им инициатива.
Имаминът на джамията в Ардино Орхан Якуб отправи молитва за здраве и благодарност към Всевишния и организаторите на ифтара.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/7/14 20:31

    Живи и здрави да сте всички!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/7/14 21:46

    Alah kabul etsin zashto trqbva da se spomenava za hayira koito si go napravil

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/7/14 16:48

    bravo da ima pove4e takiva biznesmeni

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.