Стотици жители и гости на града се събраха на градския парк в първия ден от празничната програма по повод предстоящата Пета Международна среща на момчилградчани. Изявени кулинари демонстрираха в изложба професионалните си умения и таланти. Те се представиха с ястия и специалитети от Родопите. Присъстващите споделиха безплатно от многобройните им кулинарни „съкровища" със своите семейства, близки и приятели. Гостите на щанда бяха почерпени още с катмички и мекички от „Кухнята на баба" по случай настъпилия мюсюлмански празник Рамазан Байрам. Голямото разнообразие от тестените изделия освен с външния си вид, ги привлече също и с великолепния си вкус.
За първи път в Момчилград бе подредена изложба-базар „Медената сладост на Източните Родопи". Изявени пчелари от региона изложиха различни видове натурален пчелен мед –липов, акациев, билков и магарешки бодил, както и традиционни пчелни продукти като прополис, восък и пчелен прашец.
Най-атрактивни за публиката обаче бяха детските фолклорни състави и групи от община Момчилград. Празничната вечер завърши с концерт на откритата сцена на летния амфитеатър с изявите на самодейни групи „Зейбеклер", „Родоп Есинтилери" и оркестър „Лира" към НЧ „Алеко Константинов", с. Звездел. Участие взеха още самодейна група към НЧ "Н. Й. Вапцаров", село Нановица и фолклорен състав "Румелийски танц".
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/7/14 14:00

    Мастанлъ, напред!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/7/14 14:06

    Абе под всякаква критика беше!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/7/14 18:59

    Каквото и да се направи, все ще се намери недоволен. Просто някои хора са родени песимисти.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.