Гюнер ШЮКРИ
Ифтар за над 70 души даде в събота Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер“ (Ардинци) от Бурса по повод свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Религиозната вечеря се проведе в местно заведение, а менюто включваше супа, тас кебап и традиционният турски десерт – Кемал паша.
На празничната софра присъстваха цялото ръководство на Сдружението начело с председателя и почетен гражданин на Ардино Ахмет Кахраман, кметът на община Ардино Ресми Мурад, заместникът му Изет Шабан. Тук бяха още Наджи Кале, представител на побратимената община Нилюфер, Бурса и председателят на изселническата организация „Халлалълар” (Башевци) в Бурса Айхан Мутлу.
„Религията заема важно място в живота ни. Рамазан е месецът на милостинята и берекета. Рамазан е един месец, през който имаме възможност да проявим стабилна позиция на вярата и морала, да възстановим изгубените стйности. Ние сме едно семейство. Срещите през този месец са радост за мюсюлманите, тъй като добрините направени в него имат по-висока стойност при Всевишния (Аллах)”, заяви председателят на Сдружението Ахмет Кахраман. От името на „Егридерелилер” и на живеещите ардинци в южната ни съседка той поздрави мюсюлманите и техните семейства с предстоящия свещен празник Рамазан Байрам и им пожела здраве и благоденствие.
Ресми Мурад изказа благодарност към ръководството на Сдружението за благородните им инициативи да организират ифтар и да раздават хранителни продукти на социално слаби лица и инвалиди на територията на общината. Той изрази надежда за продължаване на добрите взаимоотношения между ръководството на общината и Сдружението. Пожела на всички мюсюлмани с достойнство да посрещнат Рамазан Байрам
Имаминът на джамията в Ардино Орхан Якуб отправи молитва за здраве и благодарност към Всевишния и организатори.
По-късно вярващите бяха на вечерната молитва „теравих намазъ” в местната джамия.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/7/14 00:10

    /на социално слаби лица и инвалиди на територията на общината / Не са социално слаби А БЕДНИ........

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/7/14 20:03

    А след ифтара старата песен с нов глас...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.