Първата среща на политическите партии в Кърджали за определянето на състава на Районната избирателна комисия ще се състои на 11 август. Поканата за консултативна среща към всички парламентарно представени политически партии и коалиции от 42-то Народно събрание  и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени, отправи областният управител Бисер Николов.
Фаворит за шеф на РИК е юристката Даниела Петрова, която в последните години успешно ръководи комисията.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Реджо лисицата7/8/14 15:57

    Аз предлагам инж Илиев за шеф

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/8/14 16:01

    ТАЗИ Е НЕСМЕНЯЕМА,ТОЛКОЗ ЛИ Е КАДЪРНА!!!??

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/8/14 19:29

    Кадърна, кадърна... колко да е кадърна? :D

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/8/14 21:42

    Na poslednite izbori vidiahme kolko e kadarna az qakah do 4 h v polunost da predam portokolite

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/8/14 21:53

    Насрочването на консултациите за РИК-Кърджали за 11 август е груба грешка на Областна администрация-Кърджали.........В Решение 652/06.08.2014г. на ЦИК ЯСНО е указано,че последният възможен срок за насрочване на консултациите е 10 август неделя...Централна избирателна комисия


    РЕШЕНИЕ
    № 652-НС
    София, 06.08.2014

    ОТНОСНО: провеждане на консултации при областните управители за определяне съставите на РИК

    На основание чл. 57, ал. 1, т. 1 и чл. 60, 61 и чл. 249, ал. 1 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия



    Р Е Ш И:



    1. Консултациите при областните управители за определяне на съставите на районните избирателни комисии за произвеждане на изборите за народни представители за Народно събрание на 5 октомври 2014 г. се провеждат публично в периода от 7 до 10 август 2014 г. включително.

    2. Денят, часът и мястото на провеждане на консултациите се съобщават от областните администрации публично и се публикуват на интернет страницата на областната администрация не по-късно от 3 дни преди провеждане на консултациите.

    3. В консултациите участват парламентарно представените партии и коалиции - ПП „ГЕРБ", КП „Коалиция за България", ПП „ДПС", ПП „АТАКА" и коалициите, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени - коалиция „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА, ВМРО-БНД, ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ, ДВИЖЕНИЕ ГЕРГЬОВДЕН" и коалиция „РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК". В консултациите може да участват и други партии, които не са парламентарно представени.

    4. Районните избирателни комисии се състоят от председател, двама заместник-председатели, секретар и членове. Представителите на една партия или коалиция не може да имат мнозинство в районната избирателна комисия. Председателят, заместник-председателите и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

    5. Парламентарно представените партии и коалиции предлагат членове на РИК, включително членове на ръководствата - председател, заместник-председатели и секретар, както следва:

    - в райони с до 9 мандата за народни представители - 13 членове;

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/8/14 08:25

    Айше от кв. Боровица ще сложат на следващите избори.Или някоя трудноговоряща български.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен8/8/14 16:57

    Ами Коцето какъв ще бъде - вечния глупак

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.