Бахри Юмер: 100 000 нашенци в Турция ще гласуват за ДПС, но няма смисъл да плашим гаргите, че ще бъдем втора политическа сила!

„62 000 гласа за ДПС са постижими на изборите за парламент на 5 октомври в Кърджалийски многомандатен район, което означава 4 мандата. Петият е за онази политическа сила, която ще остане втора, изпреварвайки дори само с един глас третата. Това ще бъде човек от ГЕРБ или БСП, стига листите им да получат доверието на поне 7-8 хиляди избиратели", коментира пред 24rodopi.com член на областния съвет на ДПС преди днешното заседание за попълване на списъка с кандидат-депутатите по азбучен ред. Първият в листата ще бъде почетният председател Ахмед Демир Доган, който бе номиниран от организацията в Момчилград.
„Очертава се да имаме депутати от всички области заради избирателната система. На този вот ще има много повече секции в чужбина, като в Турция те ще бъдат поне 150. Известно е, че 90% от българските изселници там подкрепят ДПС и ние очакваме 100 000 гласа само отвъд Капитан Андреево", твърди областният лидер на ДПС в Кърджали Бахри Юмер пред столичен сайт. Той подчертава, че се работи усилено и за мобилизиране на резерв от други 100 000 избиратели у нас, и ги прибави към онези над 400 000 гласа от миналия вот. Юмер обаче не се ангажира с разпространените амбиции на други лидери, че ДПС ще бъде втора политическа сила.
„Няма смисъл да плашим гаргите, вотът ще покаже силата на всяка политическа партия", казва Юмер.
Както вече 24rodopi.com писа, приключиха събранията на общинските съвети в Източните Родопи за издигане на кандидат депутати. Най-много номинации има в Кърджали – 26, а най-малко в Джебел – 5.
Само Лютви Местан и Айхан Етем постигнаха 7 номинации от 7 възможни. Този път гласовете нямат значение, защото в списъка за пред ЦОБ и Централния предизборен щаб имената ще бъдат вписани по азбучен ред.
Голямата изненада, която може да бъде поднесена на 4 септември с обявяването на кандидат-депутатската листа, както вече 24rodopi.com писа, може да се окаже председателят на Висшия мюсюлмански съвет Шабанали Ахмед (5 номинации от 7 възможни). Подкрепяният от Анкара и лично от новоизбрания президент Реджеп Тайип Ердоган духовник се очаква да заеме едно от избираемите места. „Малката изненада", според някои, ще бъде възпитаникът на университета във Велико Търново Айхан Етем.
Голяма част от активистите на Движението обаче смятат, че Доган и Местан ще предпочитат да повторят миналогодишната листа.

Ще влезе ли Шабанали Ахмед в листата? Какво трябва да направят другите номинирани от МДПС, за да попадне Айхан Етем в избираемите места? Какви сигнали получава Доган от Кърджали?
Отговорите – само в 24rodopi.com по-късно
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

34 comments so far,Add yours

  1. zafer erturk-zdravko serbezov15/8/14 08:55

    Vtora za sega.
    NOOOO, sled 15-20 godini parva politicheska sila shte e DPS i shte upravliava BG.
    USPEH.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/8/14 09:01

    Съвсемнормално-турците ще гласуват за своята партия, нищо ново не казва Бахрито.И турците в Турция за кого да гласуват, ако не за турците си.И тогава, каква национално отговорна партия е ДПС, празни приказки.И тогава, каква българска партия е ДПС, празни праказки, чисто етническа.Така ще бъде още доста време, може и за дълго.Кой е виновен за това ???????????????

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/8/14 09:08

    Тази партия само гледа колко хиляди гласа може да спечели и прави каквото и нареди Анкара.Не знам колко тъпи или с промити мозъци трябва да и са избирателите.В България ги държат в бедност,а те отново гласуват за тях.В Турция пък гласуват единствено защото така им е наредено.Пример за това е и избрания им президент Ердоган.Но има голяма мобилизация за гласуване в страни от Европейския съюз и САЩ.Ако тази тенденция се запази,ако не на тези,то на следващите избори ДПС няма да влезе в парламента!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/8/14 09:11

    Bahri aga suguk dusa hazirlanin siz HOH olarak.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/8/14 09:28

    След коалицията ви с АТАКА и с това ръководство от кадри на ДС и подлоги на баш доносника Доган дали ще гласуват хората вече за вас ? Освен това пък никоя партия не иска да се коалира с крадци и доносници, който го е сторил е затънал до гуша-справка:НДСВ, БСП и АТАКА. Аз лично и семейството вече няма да гласуваме за доносници и крадци.Този път ще гласуваме за Корман Исмаилов.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/8/14 09:35

    Др.Сербезов, ДПС ще е първа политическа сила, разбира се! Като се коалира с другите възродители от БКП и Атака!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15/8/14 09:37

    Коя е тази "национално отговорна партия",която говори само за Турция,за турци и т.н.България няма нужда от нея и все повече политици разбират това!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/8/14 09:39

    Абе тези хора в Момчилград имат акъл в главите си ? Знаейки, че Доган е бил доносник на ДС и е донасял за турците го предлагат за депутат от Момчилград.Май трябва да се повторят събитията през 1984 год. когато по доноси на такива доносници ги биеха, изтезаваха, принудително ги заселваха в северна България и ги пращаха в
    Белене.Тогава можи би ще преобмислят действията си.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен15/8/14 09:45

    Mustafa listeye girmezse 4 tane olur, lakin iki tane...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен15/8/14 10:37

    Турците, които гласуват за ДПС едва ли четат в чата какво им се казва. Те правят това, което им се диктува. А знае ли се кой им диктува, за кого да гласуват? Те не гледат българска телевизия, а гледат турска телевизия. Много интересно живеят в БГ, а мислят за Турция. Защо бе, хора?! Какво не ви харесва у България?! ?????????????

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен15/8/14 10:43

    И цяла ЕВРОПА,СЕВЕРНА АМЕРИКА Е с ДПС....видяхме другите бг партиии и са пътииии по смели крадци от ДПС...и само и само ДПС..не ни трябва партията на мутрата Буда,партията на Деформаторите където са madam YES,главния приватизатор-крадец на БГ И.Костов...ДПС е свещена и свята партия .

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен15/8/14 10:55

    Какво да гледам бг телевизия..само мизерия и глад..и до кога ще сме под Софийско,бг робство...с 300 лв заплата как се живее и как се подържа семейство...някой да излезе и да ми прави показно как се живее с тия мизерни заплати и пенсииии

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен15/8/14 11:13

    ДПС е свещена партия със свещените агенти и крадци!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен15/8/14 11:28

    10:43 Искаш да кажеш свещени доносници ли ?

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен15/8/14 11:40

    То като че ли другите са келепир.
    Щем не щем ще гласуваме за ДПС,просто няма читави на хоризонта.
    Герб ли ?Изпяха си песента те.Няма с кой и ще се коалират с ДПС.
    Това е положението...

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен15/8/14 11:47

    DA DLASUWAYTE ZA DPS.ZA DA PRODILJAT DA WI DERAT KOJITE.I NAKRAYA STE PLACETE.AZ LI TE BUTNAH,ILI SAM PADNAH.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен15/8/14 12:12

    Barii logs rabotish Kato kmet??!!!!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен15/8/14 12:35

    MRISNA NATSIYA STE BILGARITE S TOVA MISLENE I MANTALITET NYAMA DA STANETE HORA...POGLEDNETE SE BE BAY GANYOVTSI!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен15/8/14 12:37

    MRISNA NATSIYA STE BILGARITE S TOVA MISLENE I MANTALITET NYAMA DA STANETE HORA...POGLEDNETE SE BE BAY GANYOVTSI!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен15/8/14 13:20

    Мръсна, мръсна нация са българите, а Доган има дете от българка, Местан е ходил дълги години с колежката си и е щял да се ожени, но женицата се е разболяла и работата не станала. А и мюсюлманите си падат по красивите млади българки. Така, че анонимен 12:37 върни си думите назад. Мръсна нация сте вие, а не християните. Не стига, че ви търпят 25 г. Отивате, връщате се. Никой копче не ви казва, а сега "мръсна нация". "Като си пееш Пенкеле, кой ли те слуша"! Анонимен от всяка религия има всякакви-лоши,добри. За "Обида" гледай някой да не те осъди. Добре, че не си назовал имена..

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен15/8/14 13:29

    12:35 ние сме хора защото мислим и решаваме сами,а не като овце,накъдето тръгне едната и другите юруш.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен15/8/14 13:38

    САМО КОРМАН ИСМАИЛОВЩЕ НИ СПАСИ ОТ ДОНОСНИЦИ И ПОДЛОГИ НА БКП !

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен15/8/14 13:48

    Като чета коментарите ми става много жалко за българските-турци, каква омраза и какво неуважение показват само към България, която е тяхната родина и към българските си сънародници. Защо бе хора, защо се мислите за нещо повече от вашите сънародници и вашата родина. Призовавам всички българи да излязат на следващите избори да гласуват за ГЕРБ за да спечели с пълно мнозинство и ДПС да не влязат в парламента. Българските-турци започнаха да стават много нагли и да се подиграват с родината ни. Време е българската агентура да се задейства и да ги натисне малко. Не може така показно да се подиграваш с България и българския народ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен15/8/14 15:05

      Кого ще натиснеш бе педерас ? Тодор Живков умря и трябва да работиш и това ти тежи сигурно.Е вече с основно образование няма кой да те направи Началник.

      Изтриване
  24. Време е да накажем ДС доносниците ! Пеевки, Йордан Цонев, Камен Костадинов, Янко Янков, подлогите на баш доносника Доган, които за пари ще продадат и майка си, те ли ще ни защитят правата ? Сегашното ДПС няма нищо общо с избирателите си освен да ги ползва като електорат.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен15/8/14 15:16

    Ако г.н Хр.Бисеров не е във листата на ДПС,на избираемо място,наред със другите доносници от ДС,няма да гласувам за ДПС.От 15г.насам да ми говорите,че е един от най-добрите и изведнъж става лош. Сега ще минат още 15г. докато ни убедите във противното.Празна бюлетина за вас вече...

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен15/8/14 15:43

    Айхан чо ти за каде се бориш бе ,с какво си се доказал да станеш депутат ? в теб аркадаш няма професия и само лъжец и само се надуваш ,няма да имаш късмет като илхан няма .нямаш достатъчна подкрепа това не става с байрам и кадир

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен15/8/14 16:02

    MNOGO YASNO CHE SHTE GLASUVAME ZA DPS,NIE VIJDAME ERDOGAN KAK SE OBRISHTA KIM KURDITE , VIJDAME I LIDERITE NA GERB,BSP I DRUGITE POLITICHESKI PARTIYI ,NITO EDIN NE NI NARICHA ,,MOITE TURSKI BRATYA,, ZA RAZLIKA OT ERDOGAN KOYTO SPECHELI MNOGO POVECHE KURDSKI GLASOVE OT KURDSKITE LIDERI.ZASHTO NYAMA NITO EDIN TURSKI TV KANAL PO BNT ? POSLE SE SIRDITE CHE GLEDAT TURSKI KANALI,VZEMETE PRIMER OT NEEVROPEYSKA TURCIYA : IMA TV DESETKI TV KANALI NA RAZLICHNI ETNOSI I NARODI VKLUCHITELNO I KURDSKI I ARABSKI I MNOGO DRUGI TV,KOITO NE SA KATO V BG PO 10-15 MINUTI A DENONOSHTNI KANALI.NE PODCENYAVAYTE DRUGITE NARODI KOITO JIVEYAT VBG I YA OBICHAT NE PO MALKO OT VAS SAMITE BILGARI ! / IZSELNIK OT BG. /

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен15/8/14 17:58

    Estestveno che shte glasuvame sqloto semeistvo za DPS az sam bg grajdanka i nikoi ne moje da me razubedi da ne glasuvam za DPS

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен15/8/14 17:59

    Всички сте един дол дренки.

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен15/8/14 18:20

    ne se nayade tozi kozel

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен15/8/14 18:25

    Golyama greshka shte e Ayhan Etem. Ot silen depesar

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен15/8/14 21:38

    Не са всички един дол дренки, я не обиждайте Доганчо. Готин си е той. Добричък.

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен15/8/14 21:56

    До изселника от България/анонимен/16:02!
    Алоооу и на мен много работи ми се искат, но не стават драги ми изселник. Искаш канали. Не съм аз човека, който мога да ти реша проблемите. Все пак тукашните турци непрекъснато ми казват, ние не гледаме БГ телевизия. А ние гледаме, що не турски филми. Добре, че всеки се харесва. Непрекъснато плюете по българите. Какво искате от нас. Всички от ДПС са на работа в града. Децата ни заминаха на Запад и не мислят да се връщат в този град. А и много млади хора с висше образование, работят в престижни фирми в Кърджали, преводачи и пр. и мислят и те да се махнат от този град. Ще останат в града само възрастни хора от християните. На там вървят нещата. Не може всички да искате. И аз исках работа, но няма за нас работа. Поне да не бяхме си похарчили парите за во в големите градове. Сега можехме да запишем с тези пари, които имахме да завършим во в Англия, Германия, Франция, но можем само да съжаляваме. Работим на запад, като общи работници. Не се оплакваме. Само казваме. Искайте си всички. Нас не ни засяга. Ние ще идваме тука, защото сме родени и нищо повече. Докато родителите ни са живи ще идваме, а след това се оправяйте щом искате всичко нека ви го дадат. Ако ще и държавата да ви продадат все ни е тая. То както е тръгнало и това ще стане след време. Сега Кърджали, после Хасково, Пловдив, Стара Загора, Бургас и последно ще е Варна... Важното е, че не ни пука за нищо вече...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.