„Само съдът може да се произнесе, че бойлерът ви, или пералнята, са повредени от мътната вода в Кърджали през последния месец и да накаже „В и К", като водното дружество ви изплати остатъчната стойност на уреда по фактура. Много трудно обаче това ще се докаже в съда. Но друг механизъм за обезщетение няма. Предизборно партии също могат да купят бойлери на ощетени със субсидията, която получават от държавата, но това ще надмине всички популистични идеи в последните 25 години", коментираха пред 24rodopi.com известни кърджалийски активисти.
Десетки вече се оплакват, че мътната вода е направила бойлерите им негодни за използване. Някои се оплакали дори в партийни централи. В БСП постъпили сигнали от граждани за повредени електроуреди - бойлери, перални, съдомиялни. „Трябва внимателно да анализираме пораженията и да видим какви механизми има за компенсиране на гражданите", каза пред журналисти членът на Изпълнителното бюро на БСП Милко Багдасаров.
Както вече 24rodopi.com писа, на 23 юли висока приливна вълна на яз. „Боровица" предизвика авария в пречиствателната станция и в продължение на месец водата бе негодна за пиене, а в повечето дни и за миене.
В нито едно водно дружество в България няма фонд за покриване на щети при подобни ситуации.
24rodopi.com
Водата в Кърджали вече е годна за пиене - тук
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/8/14 10:16

    Ама пари за питейна вода могат да вземат

    ОтговорИзтриване
  2. Ешерия коли24/8/14 11:02

    Елементарна сметка на финансовото състояние на ВиК показва, че -
    75 000 потребители изразходващи по 3 кубични метра "питейна" вода на месец прави 225 000 х 2 лева цена на водата 450 000. Продължаваме със смятането и тази сума ще я умножа по 12 месеца в годината. Равносметката 5 400 000 /пет милиона и четиристотин хиляди български конвертируеми лева/ :)
    Сега да видим какво разходи има дружеството:
    Ако харчат за заплати и ....................... /не известно какво, тъй като не сменят тръбите - очевадно/ по 100 000 лева на месец. То печалбата на дружеството за , година е 4 200 000 /четири милиона и двеста хиляди лева/.
    УВАЖАЕМИ, ДАМИ И ГОСПОДА ОТ ВиК, за тези приходи /обири по пладне/ до днес трябваше да имаме пречиствателна станция от най-модерните, водата да се озонира и тръбите на цялата канализация за питейна вода сменени отдавна.
    Обръщам се към финансовите институции да влязат в дружеството и да направят пълна финансова проверка, да бъдат публично показани годишните финансови отчети, да дадат обяснение къде отиват парите ни. Проверката да обхване 25 годишен период и да завърши с директори в затвора. Ако това не се случи всички ние ще останем с впечатлението, че умишлено не се извършват проверки и не се търсят виновни. КЪДЕ СА ПАРИТЕ?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/8/14 11:03

    Милко толкоз години като общински съветник и като депутат не успя да се справи с уличното осветление в града
    Срамота е вечер хората да се движат и то в центъра на града с фенерчета

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/8/14 11:26

    Halal da im sa parite za piteina voda. shee platim nishtojna suma. otidoha ni-boilerite,peralnite,cheshmite,utiite...,a da ne govorim kolko pari sme dali za mineralna boda-za piene,gotvene,pravene na zimnina...za tova sashto ne sajaliavame, napravihme im oborot. ne znaia dali tova ne beshe vsichko politika...za oborot na dadeni firmi, no nishto hiama da yznaem...a da ne govorim za hora s malki bebeta...@@@???

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/8/14 12:26

    Колко време ще плащаме двойно водата
    Вода,която развали електроуредитена хората и отделно минералната вода,принудени да купуваме.Защо не се помисли за тези хора,да им се даде някакво обещетение на всички семейства,а иначе искате да гласуваме за вас.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/8/14 12:37

    И няма ли поне един адвокат да си предложи услугите, поене да не плащаме чорбата от чешмата като питейна?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/8/14 15:05

    Предлагам Адвокат Димитров,той спечели всички дела срещу ОЦК-то.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/8/14 15:28

    Затваряйте чешмите и няма сметка!Интересно водомера Ви защо отчита?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/8/14 15:33

    ОТНОСНО НЕКАЧЕСТВАННАТА ПИТЕЙНА ВОДА ОТ 23.07 ДО КРАЯ НА АВГУС ПРЕДЛАГАМ НА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ ДА НЕ ПЛАЩАМЕ ЗА ТОЗИ ПЕРИОД И ДА ИЗЛЕЗНЕМ И СТАЧКУВАМЕ ЧЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ДА РАЗБЕРЕ ЗА ТОЗИ ГАФ КОЙТО СЕ ПРИКРИВАШЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ПЕРИОД ОТ ВСИЧКИ УПРАВНИЦИ НА ГРАДА ЗАЩОТО МАЙ ВСИЧКИ ЗАЕДНО С РЪКОВОДСТВОТО НА ВИК СА ЗАМЕСЕНИ И ВИНОВНИ ЗАТОВА СИ МЪЛЧАТ. КЪДЕ СА СЪВЕТНИЦИТЕ КОИТО ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ЗА ПРЕСТОЯ СИ ЗА ВСИЧКИ ПАРТЙИ СЕ ОТНАСЯ.ЗАЩО НЕОРГАНИЗИРАТ СТАЧКА ТА ДА СЕ ВИДИ КОЙ МИЛЕЕ ЗА НАРОДА СИ. НО ТАКА ИМ Е УДОБНО. НЕКА НЯКОИ БЪДЕ МЪЖКАР И ПОВЕДЕ ХОРАТА ЗА ПРАВАТА ИМ.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен24/8/14 15:50

    Война с този крадлив монопол ВиК Кърджали и никакви плащане на сметки за 1-2 години напред....долу тези престъпници,шумкари,убийци на собствения си народ

    ОтговорИзтриване
  11. Дриснята24/8/14 16:19

    До Ешерия коли
    пропуснал си да вкараш в сметката изразходваната вода за басейни и туристи, а те в нашия район са в изобилие.
    И аз питам КЪДЕ СА ПАРИТЕ?
    Отговора - ПАРИТЕ СА В МЕСТНИТЕ ПАРТИИ. ХРАНИЛКА ДА ПОЛИТИЦИТЕ!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен24/8/14 17:29

    Ами намерете доказателствата, затова сте адвокати! А и освен това, вие също сте потърпевши като нас, неадвокатите...Трудно се доказвала вината на тия дето не са си свършили работата??? Човек, когато го мързи да работи, хиляди доводи ще ти докара, само и само да не свърши работа! Та вината, тя е повече от ОЧЕВАДНА! Повече от един месец имаше доказателства - течаха от крановете в домовете ни, РЗИ вземаха всеки ден по два пъти на ден проби от водата! Защо не ги събирахте?!...Ама и вие сте един адвокати...

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен24/8/14 17:34

    "Както вече 24rodopi.com писа, на 23 юли висока приливна вълна на яз. „Боровица" предизвика авария в пречиствателната станция и в продължение на месец водата бе негодна за пиене, а в повечето дни и за миене"....Абе господа, стига с лъжите, бе! Каква приливна вода??? Ние не живеем на Марс, а сме ваши съграждани...Кърджали агонизира от суша...Каква приливна вълна, престанете да лъжете! Единствената приливна вълна е безхаберието най-вече на шефката на пречиствателната станция! Сега БСП да поеме разходите по нанесените материални и здравословни щети на пострадалите 70 000 души, защото тя е направила политическо назначение на директорското място! Милко да не се ослушва, ами да отваря партийната каса!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен24/8/14 21:20

    Кой е шеф на пречиствателната станция?

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен24/8/14 23:38

    Shef na veikato e nazna4en ot BSP I DPS sega zashto mul4at kato gugutki

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен25/8/14 11:22

    Истината никога няма да я научим. Потърпевши сме ние гражданите. Кучетата си лаят, керванът си върви. Те адвокатите...(заможните) си имат кинти и какво им пука за водата. Пият си минерална вода, готвят с нея, а и някои се къпят с минерална вода...Излишно е човек да хаби нерви. Нека всичко остане зад гърба ни. Да гледаме напред, че знае ли се какво още ще ни сполети...А какво да кажат хората, които къщите им бяха наводнени, цели в кал...Бетендер бетер имАаааааааа

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен25/8/14 15:43

    Водата мириша на кал, лош вкус, ще готвим както е тръгнало с минерална /изворова/ вода. Това ми го препоръчаха, а за пиене има най-различни фирми-...

    ОтговорИзтриване
  18. Пртизан-Кърджали25/8/14 15:50

    СТОПАНСКА ПОЛИЦИЯ, ДАНС И ТЯМ ПОДОБНИ ДЕТО ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТИ КАТО ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ДА СИ ВЛЯЗАТ В РОЛЯТА!!! ТОВА Е ДИВЕРСИЯ!!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.