Строително скеле пък падна върху навес на къща на улица „Стадионска"

В нощта срещу петък се срути оградната стена на ЦДГ „Чайка" на улица „Металург" 8 в Кърджали, съобщиха за 24rodopi.com разтревожени родители.
„За щастие няма пострадали. Стената е паднала през нощта. През деня там минават стотици деца, техните родители, граждани. От около седмица оградната стена беше наклонена, с около 50 сантиметра", поясниха пред наш репортер родители.
Деца от съседните блокове се катерели по оградата на детското заведение.
Преди три месеца бе открита обновената и модернизирана база на ЦДГ „Чайка", в която се обучават 200 деца. Близо 3 милиона лева усвои Община Кърджали по европейска програма за внедряване на мерки за енергийна ефективност в учебни заведение и детски градини.
След сигналите за компрометираната стена,Общинска администрация търсеше средства за ремонта и на оградата.
Вчера към 18.30 часа пък е паднало строително скеле върху навес на къща на улица „Стадионска". Няма пострадали. Скелето се опряло на стената на съседната кооперация. Това е трети случай в региона в последната година на паднало скеле, пострадали няма.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/9/14 09:33

    Няма нищо. Важното е, че няма пострадали. Дуварът ще се направи.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/9/14 09:44

    zaradi izborite shte go napravqt spoko ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/9/14 10:06

    Алооо Родопи стига сте писали глупости! Оградата беше премахната от работници тази сутрин!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/9/14 10:19

    при 3 мил, щом не е останало за оградата и парка пред градината..., смятай кво крадене е паднало.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/9/14 10:24

    Тя тази ограда е наклонена от години...просто беше въпрос на време да падне...но по стара българска традиция трябва да се случи нещо и след това се вземат мерки....късмет че няма жертви !!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/9/14 10:41

    Тази ограда можеше да бъде подпряна от външната страна с един багер и да се изправи ,но явно специалистите -експерти в общината са толкоз компетентни че са чакали да се срути и стане някаква беля
    Тази ограда беше опасна от доста години но не се вземаха никакви мерки ,добре че няма жертви

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/9/14 11:52

    Нормално е да падне. Добре че не пострада някое дете. Директора както винаги назначен от ДПС - основен ремонт направиха, но от крадене не останаха пари за оградата.
    Чудя се как младежите на ГЕРБ не измислиха някоя акция да подпират оградата :)

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/9/14 14:02

    ако бяха построили нова сграда сигурно щеше да излезе 2млн.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.