Лятото си замина, рахатът свърши и днес – 15 септември, училищният звънец ще вкара в класните стаи хиляди ученици. Едни ще прекрачат с трепет, други с досада, трети за последен път.
15 277 ученици ще бъдат посрещнати в 78 училища в Кърджалийско, първокласниците са 1 384 - с 37 повече от миналата година.
За родителите на първолаци пък започва голямото „изваждане". Тетрадки -с редове и квадратчета, цветни моливи, флумастери, пастели, водни боички, чертожни пособия, моливи за писане, гумичка, химикали, метален несесер, блокче за рисуване, скицник, четки, гланцово блокче, ножичка, пластелин, сметало, раничка (по-възможност не от най-евтините защото до зимата ще трябва да се купува друга)… и една стотачка е готова. Още 150 лева вероятно са отишли за спортни пособия и нова премяна за първия учебен ден, а на първата родителска среща ще трябва да се вадят пари за допълнителни помагала, охрана и т.н.
Най-прекрасното на първия училищен звънец са усмивките на първокласниците. Това е тяхното голямо начало, малкият голям старт в живота. Това е безценно. А и парите в случая, пък било то и не в най-прекрасните ни икономически времена, са нищо. Малки деца, малки проблеми. Реалностите в съвремието ни белязват родните ученици няколко години по-късно. Там някъде е и преломният момент, за който с вайкане се отбелязва „Леле, какво поколение се задава!" и започва едно цъкане с език...
Но днес властва празничното настроение! Честит първи учебен ден!
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/9/14 08:11

    Който се учи, той ще сполучи! Учете деца, и спортувайте!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/9/14 10:54

    Uchete mili deca,za da ne ostavate tuka.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/9/14 10:59

    хубаво звучи,но някъде другаде-тука имаш ли пари и връзки той ще сполучи:(

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/9/14 20:54

    Отново ще получат пари псевдосамотните майки които нямат брак с бащите на децата и вземат по 1000 лева заплата .В тази държава всичко е с така затова хората продължават да емигрират.Искаме публичен регистър на хората получили социални помощи и хорат получили помощ за първолак.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/9/14 21:09

    циганите са умни. не подписват брат, а имат деца. получават от общината, което им се полага, като самотни майки. намират си квартира в града. мислят си, че тук хората трева пасат и нищо не разбират. прости цигани (но не и всички) идват мъже и се почва здрав секс. пред момчето се случва всичко това. от където и да погледнеш батак навсякъде.
    да си идват ББ и ЦЦ...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/9/14 04:33

    yspex na vsi4ki y4enisi,dano ostanete v BG.ane kato nas emigranti po sveta!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.