„Джими Орфея е жертва на банкерите. Те забавиха строителството на апартаментите и магазините на улица „Стефан Караджа". Дори един от банкерите искаше огромен рушвет, за да може бизнесменът да получи кредитиране. Отделно собствениците на парцела в центъра на Кърджали създаваха пречки, както и двама бизнесмени, които не искаха да си платят по договор сумите. Проблемът с кооперацията в Кърджали ще бъде решен скоро. Който си е платил за магазин, ще получи магазин. Който е платил за апартамент, ще има апартамент", заявиха пред 24rodopi.com партньори на скандалния строителен предприемач Стоян Анастасов – Джими Орфея.
Както вече писахме, бизнесмени, собственик на кораб, богати изселници и кореняци кърджалийци с парцели в центъра на града преследват Джими Орфея. От три години измамените чакат ключовете за магазини и апартаменти в центъра на града, които са платили, но строителят нито може да предаде за ползване сградата, нито пък може да връща пари.
„С Джими Орфея си стиснахме ръцете в далечната 2008 година, по договор трябваше да вляза в новото си жилище на „пъпа" на Кърджали най-късно през 2011 година. Днес сградата все още не е завършена, а Стоян Анастасов е осъден на 3 години затвор за данъчни измами. Последно четохме, че е избягал в Гърция", коментира кърджалийски бизнесмен, който в повечето време живее в Истанбул. Платил е 15 000 евро на фирмата „Айлин строй", но след като научил, че управителят й се издирва от много лица и бизнесмени за измами, а отделно си има проблеми с прокуратурата, спрял да плаща вноски.

Съдът: Ще лежи 3 години!

Стоян Анастасов – Джимито, е първият строителен предприемач у нас, който ще отиде в затвора за 3 години за неплатени данъци. Това ще се случи, ако присъдата му, постановена от Окръжния съд, бъде потвърдена на по-горна инстанция. Магистратите конфискуват и цялото му имущество. Другият строителен предприемач с тежка присъда у нас е кърджалиецът Христо Русев, на заради измами с имоти по схемата „един имот продаден на двама", за която афера „24х7 Родопи" писа. Русев вече е в затвора в Стара Загора и ще лежи 7 години.
Съдебният процес срещу Анастасов продължи повече от година в пловдивския окръжен съд. През цялото време бизнесменът повтаряше: Не съм измамил данъчните, имаше реална сделка и това ще се докаже. Той не се е отказал да докаже тази своя версия.
След серия от експертизи, разпити на свидетели и представяне на камари от документи, включително и от митницата, състав на окръжния съд в Пловдив, с председател Михаела Добрева, реши, че става дума за класическа данъчна измама.
43-годишният бизнесмен в качеството си на управител на "Айлин строй" ЕООД е признат за виновен в това, че от 29 юни 2009 г. до 14 август същата година е избегнал плащането на ДДС в размер на 500 000 лева. Това е станало чрез използване на документи с невярно съдържание при водене на счетоводството. Става дума за фактура, издадена от "Метон" ООД - София по доставка на стойност 2,5 милиона лева с данъчна основа 3 милиона лева и ДДС 500 000 лева.
Съдът е категоричен, че Анастасов е ощетил бюджета с половин милион лева.
Сделката е симулативна, твърди прокурорът Дилян Пинчев.

Фолк звездата Ивана също е потърпевша

Фолк певицата Ивана и Мисис България Паолина Петракиева са брутално прецакани с 1 милион лева от Стоян Анастасов, твърдят от „Марица" и „Пик". Двете буквално са заробени да изплащат парите до живот, и то хвърлени на вятъра.
Към настоящия момент Паолина и Християн Петракиеви са изплатили 600 хиляди лева плюс лихви на кредитори, разкриват шокиращата сума хора от обкръжението на известното семейство.
Сагата им започнала през 2008 г. Христо, синът на собственика на затворения вече супермаркет „Елемаг" Божидар Петракиев поканил за кум на сватбата си своя дългогодишен и доказан, уж, приятел Стоян Анастасов. Купонът продължил до зори с вечните хитове на поп фолк иконата Ивана – подарък за младото семейство от кума Стоян. Не след дълго, същият потърсил финансова помощ от Християн Петракиев. „Опитал да вземе кредит от банка, но му отказали. Под предлог, че трябва да купува асансьори за няколко строящи се сгради и парите му трябват спешно, за да получи Акт 16, Джимито се примолил на Петракиеви за заем от 300 хил. евро. Ицо не разполагаше с тези пари, но все пак, нали онзи му е кум, реши, че е длъжен да му помогне", разказват запознати, цитирани от двете медии. Благодарение на познанствата си в бизнес средите, съпругът на Паолина успял да събере сумата от няколко крупни предприемачи с уговорката да бъдат възстановени в рамките на 2 години плюс съответната лихва от порядъка на 40-50%.
Два месеца, след като Петракиев предал парите на Джими Орфея, той преустановил плащанията. „Покрил се, престанал да си вдига телефона или в редките случаи, когато все пак е отговорял на позвъняванията, обещавал да започне да плаща".
Няколко месеца по-късно кредиторите притиснали младото семейство заради кума им. Положението станало напечено, когато младоженците започнали да получават и заплахи. В положение на безизходица и за да си „купят" своята безопасност, те се заели да погасяват дълга на Анастасов. Включили се и родителите. Божидар Петракиев се принудил да продаде апетитен имот на Слънчев бряг, върху който днес успешно функционира луксозен хотел, за да погаси главницата.
„Поли и Христо бяха събрали от сватбата си 80 хиляди лева. Дадоха ги за лихви, които продълават да плащат и до ден-днешен. За жалост за кредита няма документи, така че и опита на Паолина да получи съдействие от полицията завърши без успех", казват още близките на „Мисис България".
„Темата е много неприятна за нашето семейство. Мога да кажа единствено, че заради този човек, Стоян Анастасов, който като наш кум трябваше се грижи за семейството ни, ние започнахме семейния си живот не от нулата, а от минус нулата. Със съпруга ми сме много благодарни на родителите си, защото само те не ни изоставиха през всичките тези години. Ивана излезе най-скъпият сватбен подарък...," изплака Петракиева.
Още по-лошата новина за нея и съпругът й е, че вероятността някога да получат обратно парите си от Анастасов е по-малка и от 0.01%, Едно на ръка, че кредитната сделка не е била узаконена и второ, че заради делата срещу Джими Орфея цялото му имущество е или ипотекирано, или запорирано.
Ивана също е сред измамените от Стоян Анастасов известни персони. Случаят е идентичен с този на сем. Петракиеви. По приятелска линия и на юнашко доверие преди 3 години изпълнителката на „Шампанско и сълзи" заделиа 100 хил. лева от личните си спестявания, за да субсидира закъсалия бизнес на Орфея. Две години Ивана се спирала да си иска парите обратно Джими Орфея, получил прякора си след покупката на хотелския комплекс в Куклен „Замъка Орфей" (хотелът вече е собственост на банкерката Цветелина Бориславова – б. р.).
Когато преди година Ивана си потърсила стоте бона, отговорът на Джими бил, че не й дължи никакви пари. Дори напротив – тя трябва да му връща 20 хилядарки, които платил за нейно турне.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. др.инж.и.д Гъди Грудев8/9/14 21:11

    Ако,бяхте оставили Реджеб от с.ЛИСИЦИТЕ да строи небостаргача за който имаше проект това нямаше да се случи никога.но ДПС,БСП и ГЕРБ му завидяха

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/9/14 21:50

    Връзка-ТИМ Варна! Бившите "Тихина" са създателите! Потърпевшите да установят връзка! Край!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/9/14 22:03

    Трай коньо за зелена трева. Може и да си получите жилищата някой слънчев ден, дано, ама надали, колкото Христо Русев даде апартаменти на хората които излъга или им върна парите. Купувайте си готови жилища бре, хора, що си мислите, че сте много хитри, че си купувате на зелено, а после ревете, че са ви излъгали.

    ОтговорИзтриване
  4. Христо Русев8/9/14 23:10

    Спокойно и затвора е за хора
    Кои ял ял койпил пил
    Бития си е бит ........................

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.