Родопчанинът Севдалин Чандъров е твърдо решен да започне безсрочно гражданско неподчинение пред сградата на Висшия съдебен съвет в столицата. За намерението си мъжът от Неделино съобщи още в края на миналата седмица пред репортер на 24rodopi, веднага след като разбра решението на окръжните магистрати в Кърджали. Съдът край Арда предостави родителските права над дъщеря му Жасмина на майката-румънската гражданка Андрина Веронику. „Ще гладувам два дни пред сградата на съда в Кърджали. В понеделник изпращам Жаси на училище, а във вторник започвам протест пред Висшия съдебен съвет в София. Получих уверението и на други бащи, които ще ме подкрепят", заяви тогава Чандъров.
„Магистратите в Кърджали и Смолян са кръгла нула, напълно корумпирани. Искрено се надявам в София моралът на съдиите да е по-висок", обяви още неделинецът.
Бившата жена на родопчанина живее в град Калараш, а по думите му след развода нито веднъж не е дошла да види детето. „Дори когато спечелих делото в Златоградския районен съд, тя имаше право да посещава Жаси, да я взема за по месец, но нито веднъж не го направи. Единствен път плати и издръжка на детето в размер на 100 лева. През другото време постоянно ме тормозеше за пари, пращаше SMS-и. Детето не я познава. Последния път я видя на дело в Кърджали и веднага се скри зад мен. Когато разбрах решението на съда вдигнах кръвно. Откараха ме в Спешна помощ в Неделино, където ми включиха системи. Нищо не казахме на детето, но най-вероятно и то разбра. Ще обжалвам пред Върховния касационен съд", категоричен е Чандъров. „Детето се учи отлично. То не знае и дума румънски. Как ще живее там? Разбрахме, че бившата ми жена живее с друг мъж, който има три деца. Според информацията, с която разполагам Андрина чака и друго дете. Всички експертни мнения на социални работници са в моя полза. Дори в съдебната зала можех да докарам един автобус свидетели, за да потвърдят как се грижа за детето. В хода на делото ми казват, че нямало проблем Жаси била малка, можела да се адаптира и да научи румънски!?", разказа Севдалин.
„Сигурен съм, че магистратите в Кърджали се познават с тези от Смолян. След първоначалните ми протести, те сега ми го връщат като подкрепиха решението на Окръжния съд в Смолян. Исках да изпробвам един от магистратите, който водеше едно от делата в Кърджали. Занесох на родителите на съдията картофи, телешко месо и кисело мляко. Те ги приеха. Исках да видя дали могат да се поддадат на рушвет. Исках просто да има феърплей", заяви пред сградата на съда неделинецът.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/9/14 13:25

    Най-добре иди в космоса...,а не пред ВСС. в бг има закони, които се спазват, а ти че не разбираш твой си е проблема село

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/9/14 13:26

    Опикай на инат сградата на съда !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/9/14 13:44

    Не те ли е срам да даваш рушвет на родителите на съдията ?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/9/14 13:50

    Съдите в България и в частност в Кърджали са били винаги в услуга на БСП, така че висчко се свежда до директиви, интереси и най вече рушвети!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.