„Дразнещо е това, че всички партии и коалиции, регистрирали кандидати за депутати в Районната избирателна комисия в Кърджали, ясно показват, че разчитат на много гласове от община Кирково. Защо Кирково да гласува точно за тази партия или коалиция? Срещу какво?", се казва в писмо на жители на Кирково. То е подписано от 26 души.
Те посочват имена на лидери на партии и коалиции, изброяват най-активните в Кирковско кандидати за депутати, като отправят критики към тях и водената от тях предизборна кампания.
24rodopi.com няма да помести пълния текст, защото по наложените правила в предизборния период това означава, че от днес до „деня за размисъл" да даваме трибуна на засегнатите кандидати за народни представители и местни лидери на партии. Уважаваме позицията на кирковчани, затова им даваме трибуна да си задават основния въпрос.
„Ние само гласоподаватели ли сме? Електорат ли сме? Защо партиите искат само гласовете ни, но не дават мандат на Кирково? Защо търсят резерви при нас – ние да не сме запасняци и да гласуваме под строй, а командирът да ни е спуснат отгоре? ", се казва още в писмото.
24rodopi.com
Бележка: Заглавието е на редакцията
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/9/14 09:49

    Прави са си хората, подкрепям ги с две ръце.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/9/14 10:08

    Казала жабата" Щом всички признават, че мога да квакам, защо не ме направят оперна певица?"Народните представители се избират в 9-ти избирателен район -Кърджали, а не в избирателен район Кирково. Вярно е, че общината е втора по население в 9-ти избирателен район и партиите търсят резерви от гласове там, но също така е вярно, че този резерв е силно ограничен заради доминиращата роля на ДПС. Ако в Кирково има достатъчно качествена личност, която може да обедини гласовете в област Кърджали , то тя със сигурност ще бъде водач на листа. Между другото в листите има водач от общината - лидерът на ДПС Лютви Местан, роден в кирковското село Островец. Тезата "водачът да е от Кирково, за да гласуваме за него" е също толкова вярна, колкото и тезата "Водачът да е от Черноочене,Ардино,Крумовград,Джебел или Кърджали". В Малка Чинка също могат да попитат " А защо няма водач на листа от нашето село, като искате да гласуваме?".

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/9/14 10:09

    sega ve4e udarihte na kamik

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/9/14 11:10

    Според мен имат основание, До 10,08. Кирково е една от малкото общини, в която има доста хора, които не гласуват за ДПС.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/9/14 11:38

    Към коментар 2..Какво разбираш под качествена личност и коя или каква е мерната еденица за качествената личност .Сигурно !00% в Кирково има по-качествени личности от тези които са парашутисти в листите на партиите .И байовото, лошото е че некачествени хора като тебе правят оценка за достатъчна качествена личност .и за това 25год. тънем в нищета мизерия и глад.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/9/14 11:50

    bat sali emnogo tosen za tova

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/9/14 13:09

    Защо недоволстват! Да си изберат някой, да гласуват преференциално и да го турнат по този начин на първо място. Могат да го направят, какъв им е проблемът

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/9/14 13:14

    Ние от Кирково този път сме с Волен Сидеров !

    АТАКА-ПОБЕДА !

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен16/9/14 14:07

    Вие от Кирково този път може да сте и с Башар Асад.,като гледам как сте превърнали Кирково в безпътица /улица без изход и само мръсотия /

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/9/14 15:06

    в листата на партия република бг водач е човек от кирково

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен16/9/14 16:05

    Ние от Кирково сме с тез които са на власт.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен16/9/14 16:42

    Кирково ще гласува за АТАКА !

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен16/9/14 18:43

    Абе вие от Кирково като сте си най-баш, що не вземете да си направите ваша си партия, само вие да си гласувате за нея, па пробвайте, може и за депутат да ви стигнат гласовете от цялата община, ама от Калинка няма да търсите, щото аз моите съселяни съм ги цанил вече на друго място. Айде наздраве!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен16/9/14 18:49

    Ние от Кирково сме с тез които са на власт .службички държавни с местенца сладки.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен16/9/14 21:30

    Айде кирковчани избрахте ли с кого ще сте сега, какви ще бъдете мюсюлмани или християни, решавайтер, няма време!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен16/9/14 21:31

    18.49
    Не говори от името на Кирково.Мразиш ни за нещо-твоя работа.Може кирковчанин да ти е сторил зло-разбирам те.Но не плюй всички-не ни познаваш.А хората в статията са прави.Агитациите се правят не сред електората на ДПС-той е твърд електорат /за съжаление/.Но за тях нищо не може вече да се направи-такива са..При нас обаче не е така.И каквито и да ни наричате-помаци,памаци и т.н.-ние сме различни.Не по-малко патриоти,не по-малко човеци.Да си имаме уважението.Никой от нас не нарича българите простаци,нито турците -тъпанари.Не че няма основание за това.Щом толкова държат на гласове от нас-трябва да са готови и да дават,ако трябва и водещо място в листа.Мислим за района си.Какво лошо има в това?Видяхме колко мислят за нас другите.А Лютви Местан няма нищо общо с Кирково-злощастен факт,че е от кирковска община,но кирковчанин не е .Кирково не е ДПС..Просто депесарите са много.НО НЕ СА САМО ТЕ.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен16/9/14 21:34

    18.43
    Ако се смятахме за най-баш,щяхме да сме в партия "Помак".Ама не сме.И не става въпрос за това.Не се прави на гърмян заек./Като българин трябва да знаеш какво означава/.Пък за партията-не сме решили-не сме направили.И кво?По-добре ли ще ти стане?

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен16/9/14 23:24

    То хубаво, от Кирково по-умно нема, ама като не го искате ДПС то що си не избрахте кмет поне от вашите, ами и тогава се разделихте? То акъл, акъл, ама вашето артък! Я пробвайте с Република Кирково, щото за царство мночко ще ви дойдат короните, ша фалирате, че и аладжов не може ви помогна:)

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен17/9/14 20:35

    23.24
    Не съм казал,че от Кирково по-умно нема.Не се заяждай.А и като гледам имената,които цитираш-явно и ти си от тази община.Значи знаеш,че и да не се разделяме-пак нямаме шансове.Както казах,електората на ДПС е твърд.Винаги ще бъдем по-малко.Преди доста години Манев спечели,но турците му дадоха рамо-само нашите гласове не са достатъчни.А за републиката-ние си имаме република.Казва се България.Ако не го знаеш-да ти припомня.Други републики не ни трябват..................нищо,че ни смяташ за безакълни.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.