На пешеходната пътека на булевард „Беломорски", срещу стадион „Дружба", където в последната година станаха 5 пътни инцидента, ще има светофар. Това съобщиха за 24rodopi.com от полицията и Община Кърджали. 
Както първи 24rodopi.com писа, живеещите на улица „Стадионска" алармираха преди месеци, че колите профучават с бясна скорост, а пешеходците не мога да преминат с минути от другата страна на булеварда (вижте видео - тук).
Най-сериозният инцидент бе през март, когато велосипедист, пресичащ на пешеходна пътека, бе блъснат в 11.45 часа от "Фолксваген". 28-годишният водач се движил с несъобразена скорост и ударил 12-годишното момче (вижте видео – тук).
„На това място задължително трябва да се постави светофар. Много кърджалийци минават по „Стадионска", за да стигнат до парк „Простор". Профучаващите коли често не забелязват пешеходците, които са стъпили на „зебра"-та заради паркиралите по булеварда коли. С пускането за движение през граничния пункт „Маказа" за тежкотоварни камиони и автобуси, целият този трафик минава оттук", твърдят пред 24rodopi.com живеещите на „Стадионска".
Ще припомним, че ученичка на 15 години бе ударена завчера на същото място от стара „Лада", управлявана от 75-годишния Х. А.
И в двата случая пострадалите се отърваха с леки контузии. Край „зебра"-та често има полицейска патрулка, особено в дните на оживен трафик към и от ГКПП „Маказа".
Наскоро бе освежена пътната маркировка, а предстои поставянето на така нар. „легнал полицай". В този участък ще има и светофарна уредба, а така също и камера.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/9/14 10:13

    Хайде стига, омръзна ми на всяка крачка светофар. Сега сложете и до учителския и там, защото в интерес на истината там е по-опасно. Има лек завой, няма видимост и колите изкачат засилени срещи пешеходната пътека.
    Не светофари, а манталитета и мисленето на хората трябва да се промени. Това не става нито с глоби, нито с каквито и да е наказания, а да се набива в главите още от детска възраст едно единствено нещо ОТГОВОРНОСТ и не само за шофиране ами за всичко.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/9/14 10:17

    Светофара не решава проблема.Сложете широки легнали полицаи пред пешеходните пътеки/модел вижте в Перник/Отворете улицата към пазара/под МТС-глупостта на Пламен Иванов/Отклонете всички товарни коли от Беломорски.Светофар е нужен на края на Сан Стефано и Булаир.а не Егзарх Йосиф и Булаир.КАТ да не спи,а да анализира движението в целия град и направи предложения.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/9/14 10:20

    И преди Лидл на прелеза сложете ако искате, даже и кръгово вземете да направите, а?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/9/14 10:31

    Най добре ще е да се затвори бул Беломорски, да стане пешеходна зона

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/9/14 10:49

    А на улица първи май квартал Веселчани ,където да се престроиш в лявото платно е някакъв ужас понеже от светофара нанагоре карат като на състезание по посока орфей където за по малко от месец загинаха 3 души ? Или този квартал не е към Кърджали ,там дори на светофара от месец стои знак незнайно защо ,които обозначава една шахта,която може би за 10 път я поправят и все е в ремонт,или защото целия поток от коли за Гърция минава от там.Все пак нали си имаме водно огледало пък много важно като са си отишли 3-ма души от този свят .

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/9/14 13:34

    Все ми се струва, че един стоманен надлез със пластмасово покривче ще е по-доброто решение..

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/9/14 15:43

    Нали ви казах бе мулета,“легнал полицай"това е истината ,такива светофари,камери бошлаф работа от ден до пладне,румънските шофьори карат със 100 боли го пулята кат го снимат

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/9/14 15:56

    Ами ще има рискови млади шофьори, след като има некадърни инструктори като Коста Камарев. Така ще е, обречени сме!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17/9/14 16:02

    А камерата бутафорна ли ще е ?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен17/9/14 16:31

    На простите и некадърни миндили, които с всеки ден се увеличават на пътя с документ за правоспособност и бобслейни улеи вместо пътища да им сложат, все ще намерят къде да се ударят.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен17/9/14 16:56

    Веселчани спирката преди Орфей е ад . Трява да се вземат мерки. Децата ни пресичат там. Този горе да ги пази.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен17/9/14 18:37

    Най-разумното решение беше да се постави светофар един път да одобря действията на некадърниците "работещи" в община Кърджали.А тоя смотаняк 10.13 явно не е излизал в Европа да види,че там на такива рискови кръстовища задължително има светофари дори и да са през 100 метра разстояние един от друг.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен17/9/14 19:41

    На влизане в града до МТС има знак 'край на всички ограничения' Може ли да го взема за да предам на Вторични . Запитването е до шефа на КАТ.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен17/9/14 23:23

    Знак "край на всички ограничения" означава 50 градско, 90 извънградско.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен18/9/14 03:13

    Priskash nomera na kolata sis edin vid sprey za da ne se vidi nomera na kolata ti..iii karash sis visoka skorost.kamera 6teli da slagat

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.