Успешно приключи цялостното асфалтиране на главната улица „Маказа" в Момчилград, на която бе извършена подмяна на водопровод и канализация по проекта за Водния цикъл. Ремонтът стана факт благодарение на спечелен проект за рехабилитация на улици в общинския център, като средствата бяха отпуснати по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите", припомниха от местната администрация.
Проектът за Водния цикъл по Оперативна програма „Околна среда", за чието изпълнение община Момчилград получи финансиране за изграждане на пречиствателна станция с воден колектор и реконструкция на ВиК мрежата, включва асфалтиране единствено на местата, където е поставен нов водопровод и канализация. Община Момчилград намери решение в новата инвестиционна програма на правителството чрез кандидатстване с проект за рехабилитация на улици, които обслужват основни жилищни квартали.
„Над 90 на сто е изпълнението на строително–монтажните дейности по изграждането на водопроводната и канализационна мрежа. Вече изцяло е изградена градската пречиствателна станция, като успешно са проведени първите проби", съобщи зам.-кметът инж. Севдалин Огнянов, който е ръководител на проекта за Водния цикъл. По думите му, усилената работа по строително-монтажни дейности амбицират ръководния екип, че проектът ще бъде завършен предсрочно.
„След реконструкцията и изграждането на нова водоснабдителна и канализационна мрежа, ще решим проблемите на общината за 50 години напред", категоричен е кметът Акиф Акиф.
До края на годината предстои цялостно асфалтиране на най-дългата улица в Момчилград – ул. „Гюмюрджинска", както и на улиците „Пирин", „Родопи", „Кокиче", „Черно море" и „Пазарска".
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/9/14 16:57

    Дано да сте точни в прогнозите ,че до края на годината ще свършите с асфалтирането.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/9/14 17:01

    За протокола, да се отбележи, че асфалтирането беше направена по нова технология, наречена "Студен асфалт".
    Асфалта беше докаран от Пловдив, защото единствено там произвеждат асфалт по новата технология. Очаква се, експлоатационният срок на новият асфалт да надхвърли 3 месеца, което е много добро постижение при климатичните условия в нашият край.
    Благодарим на кмета и неговите помощници за положеният труд!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/9/14 18:58

    do godina se ima pak kirtene na asvalta

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/9/14 19:31

    bravo, Aki!
    uspeh i v markirovkata na veloaleite! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/9/14 20:48

    Браво г-н Акиф! Успех Ви желая!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/9/14 21:59

    Iskame i v Krumovgrad

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/9/14 08:05

    Sevdalin Ognianov - Ministyr na MRRB

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.