„Магистратите в Кърджали и Смолян са кръгла нула, напълно корумпирани. Искрено се надявам в София моралът на съдиите да е по-висок". Това обяви неделинецът Севдалин Чандъров, който обяви гладна стачка пред сградата на Темида в Кърджали, ден след като разбра решението на Окръжния съд, за което първи 24rodopi.com писа (вижте тук).
Магистратите в града край Арда предоставиха родителските права на 8-годишната му дъщеря Жасмина на майка й-Андрина Веронику. Румънската гражданка живее в град Калараш, а по думите на родопчанина, след развода нито веднъж не е дошла да види детето. „Дори когато спечелих делото в Златоградския районен съд, тя имаше право да посещава Жаси, да я взема за по месец, но нито веднъж не го направи. Единствен път плати и издръжка на детето в размер на 100 лева. През другото време постоянно ме тормозеше за пари, пращаше SMS-и. Детето не я познава. Последния път я видя на дело в Кърджали и веднага се скри зад мен. Когато снощи (на 10 септември бел.ред.) разбрах решението на съда вдигнах кръвно. Откараха ме в Спешна помощ в Неделино, където ми включиха системи. Нищо не казахме на детето, но най-вероятно и то разбра. Ще гладувам два дни пред сградата на съда в Кърджали. В понеделник ще изпратя Жаси на училище, а във вторник отивам в София, където ще протестирам пред Висшия съдебен съвет. Получих уверение от други бащи, които ще дойдат да ме подкрепят. Ще обжалвам пред Върховния касационен съд", категоричен е Чандъров. В този момент телефонът му звънна, а отсреща беше дъщеря му. „Тати, ядохме с баба месо. Слушам я да знаеш, ти кога се връщаш?", попита детето разтреперания Севдалин. „Детето се учи отлично. То не знае и дума румънски. Как ще живее там? Разбрахме, че бившата ми жена живее с друг мъж, който има три деца. Според информацията, с която разполагам Андрина чака и друго дете. Всички експертни мнения на социални работници са в моя полза. Дори в съдебната зала можех да докарам един автобус свидетели, за да потвърдят как се грижа за детето. В хода на делото ми казват, че нямало проблем Жаси била малка, можела да се адаптира и да научи румънски!?", разказа Севдалин.
„Сигурен съм, че магистратите в Кърджали се познават с тези от Смолян. След първоначалните ми протести, те сега ми го връщат като подкрепиха решението на Окръжния съд в Смолян. Исках да изпробвам един от магистратите, който водеше едно от делата в Кърджали. Занесох на родителите на съдията картофи, телешко месо и кисело мляко. Те ги приеха. Исках да видя дали могат да се поддадат на рушвет. Исках просто да има феърплей", заяви неделинецът.
24rodopi.com

Съдът: Приоритет е възстановяването на връзката между детето и майката!
и още по темата - по-късно тук и в "24х7 Родопи"
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/9/14 11:51

    cqlata ni sydebna sistema e pylna s korumpirani nagli kopeleta.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/9/14 11:58

    И в крумовградския съд цари пълна анархия а за синчето на йорданов няма закони правилници и Проверки на пътя

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/9/14 12:12

    Ааааа, провокатор е тъпия помак! Родителите на съдията какво като са взели картофи и месо бе, боклук? Съдията дали изобщо е разбрал, че ти си ходил да си предлагаш задника на родителите му? Вие свикнахте всички служби да носите пълни торби, а ние горките които нямаме села, животни и ниви, какво да им носим бе? Дейба глупака, много правилно те е напуснала румънката, дори се чудя как изобщо си е легнала с теб и ти е родила дете.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/9/14 12:16

    рушветчията говори за корупция, тя е неразделна част от битието на хората от бърчинките, дори има народна песен такава от този край "Изплела съм ти Мехмедьо два чифта бели чорапе" и в текста става ясно, че единият е за ротния командир, че да го пуснел за два дни по Байряма. Даже и народни песни-рушветчийски са измислили

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/9/14 12:28

    С баба детето яде месо и картофи, таткото индианец носи картофи и месо като рушвет за да проверявал системата как действа, при положение, че знае, че действа, ама не става с картофи и месо, трябва и акъл, помагучо проста. А детето трябва да живее при майката, все пак е от женски пол, не трябва бащата да е ангажиран да й обяснява толкова много неща, които ще се случват с тялото и мисленето й през годините в които ще расте и съзрява. Заради издръжката се напъваш сега нали, признай си! Ама утре като започнат менструации, хормони, сълзи и т.н., ще се чудиш кой да й дава съветите.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/9/14 12:48

    А ти защо им носиш картофи и месо бе кврадратната глава ? Цял живот с такива рушвети сте пререждали другите хара.Безсрамници !

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/9/14 12:50

    Прокуратурата да се самосезира, този си е признал, че е давал подкуп!!!! Това си е престъпление по закон!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/9/14 13:16

    Този Сеидахмед го показаха по нова тв как пикае пред момиченцето си.Мизерник.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен11/9/14 13:16

    Жени под път и над път. Ожени се за друга. Не е свършил света. Ще имаш не едно, а две, три и повече деца. Насила нищо не става. Колкото повече настояващ, толкова повече ще те отбягва не само бившата ти съпруга, а й дъщеря ти като поотрасне.
    Много хора са минали по този път. Не си ти единствения и при втори брак са много по-щастливи...А относно Темина..навираш се между шамарите. Ще обжалваш, какво толкова е станало. Или искаш да станеш известен в очите на хората, да, ама не. Все пак сме работили и знаем как стоят нещата. Както казва моя адвокат-ти ще дойдеш при мен, а аз няма да дойда при теб. Те са силните на деня, а ние ..Спокойно..всичко ще е ок. МАГНИТНИ БУРИ: 13,14,15,17 и 27. Внимавай на тези дати, че нервите най-много се изострят тогава. Някои хората, като теб ги чувстват по отрано. С този подкуп, нещата при теб може да завършат и по-зле..???

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен11/9/14 13:29

    Не те ли е срам да носиш картофи и месо на родителите на съдията, а ? Вместо да те срам разказваш ни го като геройство.Сега и ние ли да почваме да носиме торби пълни с картофи и месо на шефовете си ?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен11/9/14 13:33

    12:12 tolko va si tip 4e 4ak nemi se govori, tiq koito jivqli v selata imali kvo da dadat za rushvet a tiq koito jivqli v gradovete nqmalo ina4e ako imashe i ti shteshe da dadesh rushvet az tva razbiram ot tvoite dumi...! Bilgaria ima edbin zakon. koito dava pove4e toi pe4eli blagodarenie na naroda i sega vsi4ki revem za korupcia emi oshte mnogo shte revem....

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен11/9/14 13:38

    А, бе хора, наистина ли вервате!?!?!? Картофи, кисело мляко?!?!?!

    ОтговорИзтриване
  13. Кой изяде млякото? - това е въпроса :D

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен11/9/14 15:13

    12:16 ако те набарам на никоя бърчинка ще те изплета анално и без чорап. Не те знам мехмет ли си милен ли си но колкото по рано постъпиш на лечение толкова по чдобре. Явно са сбъркани местата на изходните ти дупки. Генетично ти е мухлъоооо

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен11/9/14 15:20

    Преди няколко години имаше подобен случай в Асеновград, където предателския "български" съд, също беше подарил двете дечица на майка им от Полша, ако не се лъжа. Спомняте си как бащата и децата плачеха и той лягаше пред колата която искаше да отведе дечицата му, при майка им която почти не познаваха, в Полша, ТОВА СА БЪЛГАРСКИ ДЕЦА, разбрахте ли ГАДОВЕ МРЪСНИ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНИЯ СЪД, Кога най- накрая ще заемете родолюбива и патриотична позиция, когато става въпрос за такива казуси, предатели долни. Ако има такъв казус примерно в Гърция, познайте какво ще бъде решението на съда там, или да ви подсказвам?
    Раздадохме си децата навсякъде, не сме ги дали само там където не са ги поискали, иначе проблем няма. В СЪДА СТЕ МРЪСНИ ПРОДАЖНИ ВЪШКИ. Никоя държава не си дава така децата. А вие рано или късно ще си плащате за греховете!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен11/9/14 15:33

    Помачагата ще пробва после се оплаква.готов си с т.нар.активен подкуп за съда.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен11/9/14 16:23

    До 12,12 Ако разбера кои си ще ти изкарам хастара.......на теб и цялата ти рода

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен11/9/14 16:28

    Преди 4 години хванах за адвокат по едно мое Досъдебно производство за кражба .името на адвоката е Страхил Алексиев .,заведох да преразгледа делото в съда в който е на 2 крачки до кантората му. И му казах че това не е съд, а рано или къснно тук ще е Краварник.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен11/9/14 21:04

    16:23-кой си. аз съм. анадънму. пише се кой, а не кои, защото е ед.число
    нервите си пазете за по-тежки случаи...хорските уста не са чувал да ги завържеш, кой както му отърва така пише, никой на никого не трябва да се сърди..,въпреки че и аз се нервя някой път, но всичко е излишно...

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен11/9/14 21:04

    Носил си носил,някой на сила да те е накарал,не е убаво така да злепоставяш ората?!

    ОтговорИзтриване
  21. До 15:20! Нито едно друго с капацитет не остава в нашата държава, ти си тръгнал да се кахъриш за 1, на което единия от родителите със сигурност е луд, вероятно и другия... не го мисли... то ако има потенциал пак ще избяга... все едно!!!

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен13/9/14 12:04

    При 500 годишното управление на султана,официалните езици са били турски,гръцки и български...историята на бг го има в Цариград,Букурещ,Виена,Ереван,но поръчковите и измислените менте историци и професори продължават да манипулират обществото.....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.