Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай ще възглави празнична Св.Литургия по случай освещаването на новопостроеното Неделно училище при средновековен манастир „Св.Йоан Предтеча" в кърджалийския квартал „Веселчане".
На светата богуслужба на 1 ноември - събота, митрополит Николай ще подстриже и въведе 11 деца - момчета от неделното училище в чин „Иподякон" – първата йерархическа степен при Православната църква. След службата, децата водени от митрополита ще поведат  литийно шествие от храма до неделното училище, пред което ще бъде отслужен молебен за децата на Кърджали, съобщиха от храма.
В тържеството, освен деца от Кърджали, ще присъстват и деца от други градове, които с църковни песнопения и стихчета ще поздравят децата на Кърджали. В този ден, ще се отдаде възможност на всички гости да надникнат в стаите пригодени за вероучение, да се запознаят с дейността на децата и да напишат послание за спомен в дневниците на училището. Специална видео стена ще излъчва заснетите досега от децата театрални постановки – „Притчата за Блудния син" и „Йосиф и неговите братя", както и двете послания изпратени до всички деца по света по случай Рождество христово. В този исторически за града ни момент, всички отговорни към вярата си и загрижени за духовните ценности на децата ни граждани на Кърджали, са поканени да съучастват в това духовно тържество.
Начало на Св. Литургия – 09:00 час
Начало на литийно шествие – 11:00 часа.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/10/14 09:34

    Може би е хубаво. Но ако и дворът беше така спретнат и подреден, а не с нахвърляни саксии, като че изобилно и хаотично са посипвани направо от небето...

    ОтговорИзтриване
  2. Настрадин Ходжа29/10/14 10:06

    Двора е чудесен ! Ако искате да допринесете е нещо - в църквата приемат доброволци .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/10/14 13:00

    премате,но наистина ми прилича на леко кич,махнете пластмасовите саксии,направето го естествено и красиво,как то Бог го е създал,Поздравления за откриването и нека децата научат нашата християнска вяра която е вековна и първа на света,Амин

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/10/14 15:26

    Похвално слово за откриване на неделно училище в Кърджали, който започна да се превръща в арабска ислямска провинция.

    Подкрепям 10:06 с две ръце и пиша до 13:00- ако нещо не ви харесва, не пишете, а идете и допринесете с личен труд това да се промени към по-добро, отеца е разбран човек, ще ви изслуша.

    Една малка поправка - Християнството наистина е вековна религия, на цели 2014 години е, но не е първата възникнала в света монотеиска религия. Преди него има други, хубаво е да се информирате преди да пишете.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.