Благотворителен концерт "Да помогнем на Тинка" ще се състои на 29 октомври в Дома на културата в Кърджали. Началото на проявата – 19.00 часа. Цената на билета е 10 лева.
Участие ще вземат едни от най-обичаните български изпълнители: Галин, Соня Немска, Blagovest BIX Handzhiev, Иги Андровски, Борислав Костадинов (а.к.а Тариката) E.C.C.C (East Coast Cash Crew, Николай Славеев, Здравко Мандаджиев, Искрен Пецов, EVA, Формация Оркестър Иван Паскалев, Сезен Мустанова, Христо Кръстев, Теди Петрова, Синан Садула и други.
Както вече 24rodopi.com писа, младата майка на две деца от Кърджали - на една и на пет години, се бори с тежка форма на рак. Тинка страда от лимфом на Хочкин. Семейството е започнало лечение в турска клиника, но за да продължи борбата за живот, се нуждае от непосилни за него средства.
„Може би Господ праща изпитания, трябва да ги посрещаме и да се борим с тях", казва Тинка Гачева. Тя е на 29 години, изпитала е щастието да стане майка на два пъти, сега се опитва да надвие съдбата да не загуби децата си.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/10/14 23:28

    Любопитно е да се разбере, кой е организатор на такава мащабна "дарителска" проява? Във всяко училище и магазин има кутии, а те струват пари. Голям билборд виси на автогарата, а той струва не малко като консуматив. Кой плаща на 20 певци заедно с антураж, озвучители и техника да пътуват от София до Кърджали? Кой им плаща нощувките? Дори да не вземат хонорар за изпълнението си тези хора имат режийни разходи и едва ли сами си ги поемат. Вероятно данъкоплатеца на община Кърджали ще се бръкне за осветлението и отоплението на залата, защото няма да се плати наем. Под благовиден предлог намирисва на прикрита импресарска дейност с добра печалба за организаторите.
    Някой сеща ли се за някой тежко болен кърджалиец живеещ тук, а не за Тинка от Пловдив някога да е имало такава мащабна организарана професионална пиар и финансова помощ?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/10/14 04:11

    dano da se opravi!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/10/14 08:42

    ТИНКА Е КЪРДЖАЛИЙКА ТОВА Е БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ И ВСИЧКИ СИ ПОЕМАТ РАЗХОДИТЕ ТЕБ КАКВО ТЕ ВЪЛНУВА КОЙ ЩЕ ОТОПЛИ ЗАЛАТА НЕКА СЕ ПОМОГНЕ НА МОМИЧЕТО А ЗА БИЛБОРДА ИМА ХОРА КОИТО ПОМАГАТ НЕКА БОГ Е С ТЕБ ТИНКА ЩЕ УСПЕЕШ

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/10/14 10:07

    Ей, 23:28 ебавай си путката майна, да те сполети теб и цялото ти семейство подобна трагедия, да те видя тогава ще задаваш ли тези въпроси! Тинка е кърджалийка, живяла е 20 години в града ни, учила е тук и освен всичко друго е страхотен човек!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/10/14 11:06

    Чета първия коментар и направо останах без думи..
    до 28/10/14 23:28 - до този момент е имало три благотворителни концерта, които отново са били в Дома на културата - не опорочавай нещо, което се прави с добри намерения изкарвайки го едва ли не, че някой иска да прибере парите на гърба на чуждото нещастие. Колкото до кутиите и билборда - момичето има прекрасни приятели, които по всевъзможен начин се опитват да и помогнат. Препоръчам ви и вие да опитате същото - да помогнеш не боли !!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/10/14 21:19

    До 10:07.Който кълне, клетвата му се връща! До 11:06 - Има и закон, и морал когато събираш пари. Редно е пациентска или друга обществена организация да гарантира с името си, че тези пари отиват за Тинка. Кои са нейните приятели от Кърджали, които организират концерта, кутиите и билборда? Редно е тези хора да излезнат с имената си, за да сме сигурни, че няма да се облагодетелстват. А иначе дайте парите си вместо за билборд за лечението на момичето. И нормалното е пари да се превеждат по сметката на нуждаещият се - поне според закона.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/10/14 22:16

    Офффффф, болно ми е като чета първия коментар... Тино, всички сме с теб!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/10/14 22:46

    Аман от хейтъри. Ако можете - помогнете, ако не можете или не искате - замълчете. Така ще запазите поне малко достойнство. Познавам част от хората, заели се с тази благотворителна организация за Тинка. Единият от тях е брат й, който е пицар в "Цезар". Невероятно добро и умно момче. Мислите ли, че ще тръгне да злоупотребя със средствата, събирани за сестра му? Другият организатор е една от най-добрите приятелки на Тинка, жена с авторитет в града, омъжена, майка на две деца. Няма да й пиша името, но е достойна млада, красива, образована, умна жена, в която аз лично нямам грам съмнения. Ако някъде се получи издънка, ще е някой от персонала по заведенията или магазините, в които има поставени кутии за събиране на средства. Но ако има такива - има и Бог...Рано или късно всеки ще получи заслуженото...Успех на Тинка. Живи и здрави да са всички, участващи в концерта и дано и този път кърджалийци покажем, че имаме големи сърца!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен29/10/14 23:33

    Да си напише сама името тази "достойна млада, красива, образована, умна жена" - както сте написали, за да знаят хората кой е отговорен за това парите им да стигнат до болната. Вестник "Доктор" публикува интервю с Тинка. Там тя казва, че сама е избрала да се лекува в Турция с химиотерапия и трансплантация на костен мозък. Който иска, нека да помогне за това лечение. Но същото лечение доколкото знам се прави и в България и то по линия на здравната каса. Направете концерти и съберете пари и за човек, който не може да се лекува у нас, а не само за роднините си. Всеки има право на добро лечение. Въпрос на лично решение е кой за какво иска да помогне.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.