Волейболна „Арда" падна и във втория си мач в новия сезон в Суперлигата.
Мъжкият отбор на „Добруджа 07" (Добрич) победи като домакин „небесносините" с 3:2 (25:11, 24:26, 23:25, 25:20, 15:10) в мач от втория кръг на Суперлигата - Бачково изворна вода, игран в добричката зала „Добротица".
Така след петгеймовата битка добруджанци записаха само две точки от мача, като дадоха една на съперника.
Със спечелената точка „Арда" е на седма позиция.
Кърджалийци стартираха много лошо в срещата, като в началото бяха като фигуранти на игрището, отбелязват в анализа си от „Бг волейбол". Домакините буквално ги прегазиха в първата част, оставяйки ги на скромните 11 точки. Бързият успех обаче се оказа пагубен за добруджанци, които свалиха темпото. Това събуди гостите и те се разиграха. Постепенно волейболистите на „Арда" влязоха в ритъм, като в следващите две части буквално наказаха домакините и спечелиха частите в решителните моменти, като поведоха с 2:1 гейма.
Опасността да загубят мача пред собствена публика обаче отрезви добруджанци и те отново се надигнаха. В четвъртата част те показаха, че могат да излизат от трудни ситуации, стабилизираха играта си и докараха развоя до тайбрек.
В петата решителна част волейболистите на Добруджа бяха по-добрият отбор на полето, направиха разлика и успяха да я запазят, а с това затвориха гейма и мача в своя полза.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.