Женски борби бяха атракцията на традиционния турнир в Черноочене.
Кметът на Община Черноочене Айдън Осман връчи на победителя голямата награда – овен. „Башът" спечели Димитър Кумчев от град Асеновград.
Над 25 мъже и юноши премериха сили в турнира, проведен на местния стадион „Искра". Борбите продължиха повече от 2 часа, а интересът към тях беше изключително голям.
В двубоите участваха борци от различни области на Южна България и представителите на Младежки спортен клуб от турския град Люлебургаз. За трета поредна година на тепиха излязоха и жени.
Народните борби са традиционни за района на Черноочене и се провеждат всяка есен през втората седмица на октомври. Селото се преобразява и посреща гости от различни краища на страната и чужбина.
Малчуганите от най-голямата градина в района - Целодневна детска градина „Знаме на мира" в село Черноочене, и възпитаниците на Основно училище „Христо Ботев" в село Габрово събраха овациите на своите родители и гости по време на тържеството, посветено на празника на Община Черноочене.
Децата представиха вълнуващ музикален спектакъл, в който се включиха дори най-малките. Със стиховете написани специално за Черноочене, успяха да развълнуват присъстващите.
Кметът на Община Черноочене Айдън Осман поздрави присъстващите със селищния празник и заяви, че тези тържества са символ на разбирателството и привързаността към родните места. Той отново подчерта, че полагат всички усилия да направят Черноочене по-привлекателно място за живеене Убеден съм, че искрените чернооченци оценяват нашите усилия, допълни Айдън Осман.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/10/14 21:57

    браво на победителя, който спечели Коча, браво и на малките сладурчета.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/10/14 12:39

    А жените след края на борбата , разменят ли си фланелките , както футболистите ?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.