Солидна почерпка в маркета в Кирково, неприятна изненада по пътя към Маказа и ... 3 месеца "условно" и цяла година без книжка


„Гърците са пощурели. Видяха евтиния алкохол у нас и взеха да се напиват още в магазина. Виждал съм как семейство обикаля щандовете, жената пълни количката със стоки, а мъжът „обръща" едно „патронче", докато стигнат касата", разказа пред 24rodopi.com доставчик на маркет в Кирково.
Един от тези, които са изпили сериозно количество алкохол в магазина, е Г. Х. Х. от Комотини. Той имал лошия късмет да бъде спрян за проверка от полицейски патрул минути след като е напълнил багажника на семейния автомобил с евтини стоки и тръгнал да се прибира. Дрегерът отчел съдържание на алкохол в кръвта в опасни количества.
Г. Х. пристигнал от Комотини в Кирково със съпругата си и негов приятел. В супермаркета консумирали алкохол, след което решили да се прибират в Гърция. Полицаите К.Й. и М.Ч. били на работа и изпълнявали служебните си задължения . Около 18.55 часа спрели за проверка лек автомобил „Опел Астра" , с регистрационен номер КОВ 7964. При извършената проверка подсъдимият не представил регистрационен талон на автомобила. Същият бил изпробван за алкохол с техническо средство Дрегер което отчело наличие на 1.37 промила алкохол.  Бил му съставен акт за установено административно нарушение и издаден талон за кръвна проба, но същият отказал да даде кръв за химическо изследване.
Съдът е признал Г.Х.Х. от Комотини за виновен в това, че на пътя Кирково- ГКПП „Маказа-Нимфея" управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда, а именно 1.37 на хиляда, установено по надлежния ред. Осъжда го на наказание „Лишаване от свобода" за срок от 3 месеца, но отлага изпълнението за срок от 3 години.
„Обичащият чашката" комотинец е лишен от право да управлява МПС за срок от 12 месеца.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/10/14 14:00

    А глоба няма ли?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/10/14 14:09

    Пак добре, че гърци са ни съседи, представяте ли си какво чудо щеше да бъде, ако деляхме една граница с британци. Леле майкоооо, чак не ми се мисли, няма по-големи пияндурници от тях, дори руснаците вода може да им носят. Водка, исках да кажа, хахахахахахахахахахахаха

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/10/14 20:35

    Че нашите полицаи могат ли да съставят акт на чужденци, знаят ли как се пише. Имам приятел който живее в Белгия и преди години беше дошъл в България с колата си с Белгийска регистрация. Спират го полицаите в Кирково и единият макар, че върви бос по английския искал да говори по английски с него. Приятелят ми им обяснил, че е българин и, че живее в Белгия. После полицаите го помолили да им обясни какви документи трябва да искат като спрат кола с чужда регистрация

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/10/14 08:47

    "Акт на чужденец "не се пише на неговия език, а на български-така както се пише и на българин.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/10/14 19:24

    08:47 Да ама трябва да знаеш "Комотини" дали е името на нарушителя, марката на колата , месторождението, постоянният адрес и т.н. Гърците се движат без включени светлини и нито една кола не спират, защото ако го спрат трябва да му направят фиш, което не знаят как става. А нашенеца да го видят без фарове с пистолет в ръка му скачат пред колата

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/10/14 19:55

    19.24
    Включените фарове не са задължителни в момента.И никой нетеспера.Не си измисляйте глупости.От 1ноември севъвеждазадължението за включени фарове и то между другото,сеспазва и в Гърция.Като чели несте ходили миналатагодина след 1 .11. в Гърция и не сте ги виждали как карат.
    А за фишовете-бъди сигурен,че могат дасъставят акта.Хич друго да не е-щеповикат преводач.Вече има толкова много хора дето знаят гръцки,та едва ли ще е проблем.
    Друг е въпросът дали си струва........

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.