Управителят на многопрофилната болница в Ардино д-р Адам Персенски става заместник-министър на здравеопазването, потвърдиха новината на 24rodopi.com (четете тук).
10 часа след като 24rodopi.com писа, че управителят на болницата в Ардино е одобрен от Бойко Борисов за зам.-министър на здравеопазването, от пресцентъра на ГЕРБ потвърдиха новината.
Заповедта за назначаването му е подписана от премиера Борисов днес следобед, посочиха от партията.
Персенски бе кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ на парламентарните избори през 2013-та  и 2014 г и кандидат за кмет на Ардино на местните избори през 2011 г. Новият здравен шеф е доказан професионалист, магистър по медицина, с призната специалност по обща хирургия в България и Обединеното кралство. Има квалификация по абдоминална ехография и ендоскопия и магистратура по здравен мениджмънт от УНСС. Член е на БЛС и на Лекарския съюз на Великобритания, където има право да практикува. От 1996 г работи като лекар в МБАЛ „Ардино", като през последните 2,5 г е управител на лечебното заведение. В качеството си на заместник-министър д-р Персенски ще отговаря за европейските проекти в здравеопазването, следдипломната квалификация и общественото здраве. Хирургът е амбициран да работи за реформа в сектора, която да гарантира стабилност на системата, ефективност на разходите и да се прави с оглед благосъстоянието на пациентите. Очаква се концепцията за управление на новото ръководство на МЗ да е готова до края на ноември.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

23 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/11/14 20:33

    Честитихме и под материала сутринта, честитим и сега. Дано софийските тарикати не изхабят нашето момче. Честито!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/11/14 20:40

    Да е жив и здрав. Този човек заслужава поста,но Ардино губи.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/11/14 20:43

    s kakvo se e dokazal tozi nestasnik,s tova deto osakati edno dete za zyal jivot,tova li e profesionalizim..da vi imam ......dirveniya profesor

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/11/14 20:48

    Назначението е ясен знак, че ГЕРБ отново ще издигне доктора за кандидат-кмет. Ардинци да се готвят пак за сблъсък Ресми Мурад - Адам Персенски.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/11/14 21:38

    Най - добрия професионалист! Успех докторе, вярваме в теб!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/11/14 23:01

    дано москов час по-скоро да разбере що за партиец са му натресли.неофициалния слоган на болницата в ардино е,беше приет..беше прегледан...беше лекуван..беше добър човек.ЧЕСТИТО!!!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/11/14 23:26

    По времето на Иван Костов, д-р Сираков беше назначен за главен секретар на МЗ.
    И от ГЕРБ проявяват афинитет към помаците за втория ешалон.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/11/14 23:51

    Chestito d-r Persenski! Blagodarenie na vas sym oshte jiv. Neveroqten chovek.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен15/11/14 02:22

    Няма да намерите по-земен и добър човек от него. Д-р Персенски е не само един от най-добрите специалисти, но е, и един от най-добрите хора. Пишете си злобните коментари, явно не го познавате. Успех докторе!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен15/11/14 08:46

    Да живее село жълтуша

    ОтговорИзтриване
  11. Д-р Персенски, честито! Само така напред и нагоре във Вашата успешна кариера! Надявам се, че ще бъдете до толкова предизвикан, че да преминете пределите на Вашите лични възможности в това ново начинание, за да се направят необходимите промени в българското здравеопазване към по-добро. На добър час!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен15/11/14 15:55

    Поздравления! Д-р Персенски заслужава този пост. Освен, че е добър специалист, той е и ЧОВЕК с благородно сърце. Несъмнено ще бъде отдаден на каузата за подобряване на българското здравеопазване! Бъдете здрав докторе и смело напред!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен15/11/14 17:42

    Мислех, че докторът държи на професията си. След година ще съжалява, но човек се учи от грешките си.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен16/11/14 17:59

    МАЗНИЦИТЕ СЕ ПОЯВИХА !

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен16/11/14 19:22

    БРАВО НА ГЕРБ! ОЩЕ ЕДИН ДОКТОР МЛЕКАР,СОБСТВЕНИК НА МАНДРА В АРДИНО И ОТЛИЧЕН СЮНЕТЧИЯ ОТ ЗНАТНИЯ РОД ПЕРСЕНСКИ СЕ ИЗДИГА ВЪВ ВЛАСТТА .кАКЪВ ХИРУРГ Е ДОКТОРА,КАТО ОСВЕН ХЕРНИЯ,АПАНДИСИТ ИНАЙ ВЕЧЕ МАЯСЪЛ И СЮНЕТ ОПЕРИРА В ПРАЗНОТО АРДИНСКО ОНДЕЛЕНИЕ.вСЕКИ КОЙТО ТЪРСИ РАБОТА В АНГЛИЯ И ПОДАДЕ ДОКУМЕНТИ ГО ПРАВЯТ ЧЛЕН НА ЛЕКАРСКИЯ СЪЮЗ,ЗА КОЕТО СИ ПЛАЩА.ХА БАКАЛЪМ ДА МУ Е ЧЕСТИТО.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен16/11/14 22:15

    Уф.уф бравос!!! Колко плати, това докторче и неговия баджанак Весо Чаушев /Парцала/ за това назначение? Тя мандрата в Жълтуша за единия Персенски е работила май!? Бравос, пак некадърници в министерствата! Бравос, бе Цвето, Бравос бе ГЕРБ!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен17/11/14 01:52

    Само хейтъри тука!!!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен17/11/14 20:37

    до 19:22,абе шиптър,когато майкати и баща ти чакат пред болницата,кой ги приема???Когато той работи на няколко места,не значи че е некадърен,а значи че е много кадърен.Има ли значение от коя партия е....важното е че си разбира от професията и заслужава този пост..а между другото не пиши с главни букви,това значи че се караш идиот прост..Иди си измий ръцете преди да блъскаш хуле от скапаната ти клавиатура против работещи и можещи специалисти...

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен18/11/14 14:48

    Поздравления г-н Персенски, ти си номер 1 и всички го знаят, нека да говорят каквото си искат, ти си страхотен доктор, вярваме в теб . Ти си най-достойния за този пост, ,Успех...
    Н.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен15/2/15 00:04

    Язък ще пропилеят момчето не му трябваше този пост изгоря докторе ще те направят " маша"

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен15/2/15 00:16

    Престанете с вашите черни мисли. Защо мислите, че ще го направят "маша". А бихте ли ми обяснили какво е това "маша", че не вдявам. След като Герб го предлага т.е. Бойко Борисов не е толкова прост. Християните защо мислите, че сме лоши хора. А за Бойко не трябва изобщо да ви притеснява. Добър човек е. Останете със здраве!

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен15/2/15 00:30

    много сте примитивни. мен партии не ми требоват. мога истински съвет да ви дам. гласувайте за партия Герб,,,,Ако господина беше към партия дпс, бсп може би нямаше да му се отдаде тази възможност, но партия Герб означава - ГРАЖДАНИ ЗА ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ. Ако сте ме разбрали разбрали, ако не пийте от мен тази вечер една студена вода. В чужда глава чужд акъл не мога да влея

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен15/2/15 00:40

    Успех му желаем в новото поприще!
    Дай Боже всеки му да е като него(Д-р...) с късмет!
    Има много умни хора,които са натикани в ъгъла и не могат да гъкнат.
    Я са гъкнали, я са ги навряли там откъдето са излезли!
    с. Жълтъша може да се гордее с него!!!!!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.