Данъците в Общината могат да бъдат заплащани от цял свят

Момчилградчани могат да плащат лесно, бързо и евтино местните данъци и такси от цялата страна на касите на Изипей и на „Български пощи" ЕАД, както и по интернет от целия свят чрез системата Ипей (ePay), съобщиха от общинската администрация.
Общината залага изключително много на прозрачността и законосъобразността, защото това е подходът, от който изпитват нужда гражданите. До края на месеца предстои изготвянето на списък с имената на физически и юридически лица със задължения към местната хазна.
Списъкът ще бъде публикуван на 1 декември на интернет страницата на общината. В него ще фигурират имена на лица, които имат задължения към местния бюджет до 2013 г. за данък върху недвижими имоти, такса битови отпадъци, данък върху превозните средства, патентен данък и общински наеми.
Изипей към момента разполага с 2 319 каси и офиси в цяла България. В Момчилград дружеството има 3 каси. В тях жителите на община Момчилград могат да плащат, както данъците към общината, така и данъчни задължения към други общини в страната. Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица и ЕИК-а на фирмите. Таксата за плащане от каса на Изипей е минимална - от 1 до 5 лева, в зависимост от размера на данъка.
Достъпът до офисите на „Български пощи" също е много удобен за населението, пък и на клиентите не се взимат такси. И при тази услуга плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица и ЕИК-а на фирмите. Станциите на територията на община Момчилград, в които може да се ползва услугата, са: Момчилград/ул."Гюмюрджинска" № 21/, Груево, Звездел, Нановица и Равен.
За плащане по интернет е необходимо клиентът да притежава банкова дебитна карта, която да се използва за разплащане в интернет и да бъде регистрирана в системата за електронни плащания на ePay.bg. За плащането на данъците и осигуровките по електронен път обаче клиентът трябва да знае точния размер на своето задължение. Това може да стане чрез издаване на 4-цифрен ПИН код в отдел „Местни данъци и такси" при Община Момчилград. Услугата е безплатна. Таксата за плащане през интернет(ePay) струва само 0.40 лв. за данък.
„Новите услуги са в полза най-вече за живеещите извън територията на Община Момчилград, защото пести тяхното време, излишни разходи и неудобства. Целта е да се улесни по всякакъв начин обслужването на изрядните данъкоплатци, което е един от основните приоритети в работата на община Момчилград", категорични са от екипа на кмета Акиф Акиф.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/11/14 17:23

    Адмирации.другите обшини да вземат пример

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/11/14 17:26

    da da v postite ako mojes da nameris sefovete tryabva da tirsis v kafetata..

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/11/14 20:11

    s netirpenie o4akvame spisika na mastanliykite tarikati dali si plastat danitsite

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/11/14 21:19

    Това начинание има ефект.
    Браво кмете!
    П.С.
    Обърнете внимание на водният цикъл, много небрежно работят.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/11/14 11:18

    Браво разбира се,само че би трябвало да се започне с личен пример и всички работещи в общината ,независимо колко големи началници са, първо да видят списъците с длъжници към нап пловдив и да си изчистят задълженията

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.