Ботевските гвардейци бяха на караул пред едно истинско българско съкровище.
Те станаха част от „Форум на българското вино 2014", който се проведе в София. Това е най-голямото подобно изложение в България, което си поставя за цел популяризиране в България и света на качествените български вина и техните производители.
„Уайн Партнърс България" ООД и лично Алдин Доспатлиев бяха поканили за участие Първия ученически гвардейски отряд при ГПЧЕ „Христо Ботев"-Кърджали, доказал неведнъж голям професионализъм с участията си в България и по света. На него организаторите представиха един изключителен по своя замисъл и реализация продукт, а именно „BULGARIAN TREASURE" – вино, направено от най-популярния в света български сорт грозде „мавруд", специално подбран от района на град Панагюрище, където е намерено и Панагюрското златно съкровище.
И съвсем естествено бе българското богатство да бъде строго охранявано с почетен караул от български гвардейци. Изключителната чест бе оказана на младежите от Първия ученически гвардейски отряд. Това го определя също като своеобразно българско съкровище. Така бе реализирана идеята на българските винари да бъдат вплетени 2 „съкровища" в едно и те да бъдат презентирани пред повече от 300 представители на български и чуждестранни фирми - производители на вина. Задачата на младите гвардейци беше да охраняват специално изработена стъклена витрина, в която бе поставена бутилка „BULGARIAN TREASURE". Тя бе основната атракция на форума - от двете й страни гордо стоеше на пост по един гвардеец като символ на българската държавност и народното ни богатство в лицето на младите хора, поддържащи духа и патриотичните традиции на Българската армия.
Интересът към гвардейците от Кърджали бе изключително голям. Те преминаваха с тържествена стъпка през цялата зала номер 3 на Националния дворец на културата, отдавайки почест и предизвиквайки нестихващи аплодисменти и поздравления от гостите на форума. На всеки половин час те демонстрираха тържествена смяна на караула и през цялото време бяха в обективите на камерите и фотоапаратите на журналистите и гостите - български производители на вино, наши и световни винени експерти, хора работещи в областта на туризма, представители на различни посолства.
24rodopi.com 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/11/14 10:32

    stiga s tova piene bre! kakva e tazi poçest na ALKOHOLA! NE NA ALKOHOLA! stotitsi hora zaginaha imenno ot upotrebata na tova ZLO!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ne naprazno HAN KRUM e izkorenil lozyata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/11/14 11:24

    Считам, че е крайно просташко, гвардейци да стоят на пост пред бутилики с вино! Идеята е изключително тъпа, а още по - тъпи са тези, които са я осъществили.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/11/14 15:02

    Много ограничено и провинциално мислене , явно не четете и не разбирате,рекламата и маркетинга на един нов продукт, ами то за това хората учат няколко години за да представят оригинални идеи ,креативно мислене и успех разбира се на рекламирания продукт.,Много злоба ,ще се задавите в собствената си завист и злоба ,след като не ги разбирате тези неща , и не сте виждали света по далече от носа си не коментирайте с просташки изказ и некомпетентност успехите на други заслужили хора!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/11/14 15:39

    „Панагюрското съкровище“, идентифицирано като тракийски сервиз за пиене на вино.Вино по българските земи се е произвеждало още преди повече от 5000 години, а първите лози са пренесени от Близкия и Средния Изток. Тогава земите ни владеят древните траки, за които се смята, че са поставили основите на винарството и лозарството. Доказателство за това са откритите в България златни и сребърни тракийски съкровища, повечето от които са красиви сервизи за сервиране и консумиране на вино.Исторически факт!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/11/14 15:45

    Браво за идеята !Супер оригинално!Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/11/14 15:47

    Браво за идеята !Супер оригинално!Поздравления!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.