Агенти на ДАНС са претърсвали офиси в Кърджали, за да намерят документи, доказващи крупни далавери със строителни обекти. Иззети са няколко папки,това разкриха запознати с акцията на агентите от Държавна агенция „Национална сигурност" (ДАНС). Акцията е проведена на 13 ноември.
Както вече 24rodopi.com писа, ДАНС и прокуратурата издирват кмета на Неделино Стоян Беширов, за да му повдигнат обвинение.
Кметът на Неделино е разследван за престъпление по служба. Акцията на спецслужбите в родопската община дойде след разследване на Нова телевизия и медийни публикации за това как фирми, близки до кмета Стоян Беширов, печелят поръчки за стотици хиляди и правят ремонти само на хартия. Откакто прокуратурата започнала да рови за нарушения в общината, Беширов веднага си взел отпуск и оттогава никой не го е виждал.
Държавното обвинение установило, че има данни за извършени престъпления в община Неделино. Освен нарушенията в обществената поръчка за ремонт на детската градина, са открити такива и в още 10 поръчки.
Досъдебното производство е възложено от главния прокурор на Специализираното звено за борба с корупцията между Софийска градска прокуратура и Държавна агенция "Национална сигурност".
Според едно от разследванията срещу сумата от 40 000 лв. е сменена дограмата на детска градина в Неделино. Проверка на журналистите обаче показва, че прозорците всъщност са подменени преди 6 години и то с пари на Японското посолство.
Заради съмненията, че в общината се крадат държавни пари, в четвъртък и петък 30 служители на ДАНС атакуваха сградата на кметството в Неделино, където иззеха документация и снеха обяснения от служители.
"След разследването на Нова телевизия и техния репортаж прокуратурата се самосезира. Извършени са спешни действия по предварителна проверка. Бяха изискани множество документи и се събраха достатъчно данни за извършено престъпление по служба. Събрани са данни и доказателства, които потвърждават от една страна разследването на Нова телевизия, но и други доказателства за допуснати нарушения по още 10 обществени поръчки", обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред в. "Монитор".
Ще припомним, че в четвъртък над 30 служители на ДАНС, след предварително разрешение от Окръжен съд Смолян, извършиха претърсване и изземване в сградата на общинската администрация в Неделино. Иззета е документацията по 11-те обществени поръчки. Направено е претърсване и изземване и в офисите на фирми, осъществяващи строителен надзор в Пловдив и Кърджали.
"Разследващите органи продължиха с разпити на свидетели и към настоящия момент продължават следствените действия. Разпитаните свидетели са както служители на общината, така и изпълнители по проекти и длъжностни лица от фирмите, осъществяващи строителен надзор. Няма задържан на този етап. Неуспешен е за сега опитът ни да призовем г-н Беширов, за когото официално ни е известно, че е в отпуск. Не можем да го открием на известните му адреси и продължават действията по установяването му и призоваването от прокуратурата", посочи Арнаудова.
На въпрос дали кметът Беширов вече е привлечен за обвиняем, Арнаудова заяви, че не e, защото не е открит.
Беширов е бивш член на партия "Атака", но бе избран на поста от листата на Българска социалдемократическа партия.
Беширов е тъст на разследвания собственик на "Риск инженеринг" Богомил Манчев, който е женен за дъщерята на кмета.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/11/14 10:29

    ДАНС до сега къде беше .Имитират ,че работят ,,а няма никакви резултати .Просто е излишна тази политическа агенция на Станишев Всички злини от там идват .Най големите престъпления са в пране на пари от европейските фондове .Срещу тези много пари, няма свършена работа или сваршена чат пат и некачекствено ,но парите са усвоени по документи и протоколи Органите оторозирани да извършват проверка на проектите са корумпирани ,проверяват само работата и сметката по документи , а количеството и качеството изобщо не им е в работата ,защото и за тях има .т. е навсякъде корупция и престъпления, а няма наказани .-пример САПАРДЖИИТЕ от БСП

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/11/14 10:43

    В Черноочене кога ще дойде ДАНС!!От кога Кенанчо с нетърпение ги чака!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/11/14 11:09

    БЕШИРОВ В ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ БЕШЕ ОТ БСП(БКП). ТАКА, ЧЕ СИЕ ИЗНАЧАЛО КОМУНИСТ. ДРУГАТА МУ ДЪЩЕРЯ Е И СЕГА ПРОКУРОР В ГР.АРДИНО. ТАКА ЧЕ ОСВЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ИМА И МАГИСТРАТСКИ ЧАДЪР !!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/11/14 11:31

    Българският народ си.име ще стане народ. Това е казал Иван Вазов и е познал.
    Не сме народ, а мърша. За някакъв боксов мач беше такъв панаир. Така ни набиха на ринга, че оня дето го качихме да отнесе тупаника взе да повтаря едно и също като развален грамофон.
    По същото време на фалшивото тържество ДАНС пък правеше акцията в Неделино. Сега тук чета някакви глупаци да вярват, че нещо ще се случи. ДАНС се разшава, защото ще я разформироват. Знаете ли колко от работещите в ДАНС не са в далаверата? 0,0087 процента. Едната дъщеря на Беширов спи с топбандит в държавата, а другата е прокурор. След три месеца Беширов ще ви поздрави всичките по радио "Веселина". Наивен народ, тупани. Гласувайте за Реформаторския блок!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/11/14 12:16

    Не разбрахме каква връзка има с Кърджали ?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/11/14 14:00

    Отидете и вижте в Черноочене как валират кал, за да слагат асфалт отгоре! Савароната е изпълнителят!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/11/14 14:53

    ВРЪЗКАТА Е ТЯСНА И Е С КОМУНИСТИТЕ В КЪРДЖАЛИ. КАНЕХА ГО ЗА КМЕТ НА КЪРДЖАЛИ !

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/11/14 15:08

    Забравяте някои коментари! Недейте!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17/11/14 15:19

    Щом един кмет не могат да открият ДАНС за какво говорим ?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен17/11/14 16:33

    Не само в Черноочене ,.Кой бе изпълнителя на областния проект за чистене на р. Върбица ,помпите .в Кирковско Един милион пари за 1 месец изфукаха по баластрата на реката .Заровиха тези пари в баластрата .Всички проекти са за проверка .Но кой да го направи .Къде са управляващите ,къде са контролиращите каде са институциите .Няма ги , и няма да ги има, до като не довършат и ое окраде държавата .

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен17/11/14 16:45

    Ало, редакцията! На вас ти говоря! Забравяте "кументарите" за козарите!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен17/11/14 17:02

    DANS+DPS VECNA LUBOV

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен17/11/14 19:53

    koga ste proveri. dai. kircali.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен17/11/14 20:14

    Държавата ни ще се нареди много бързо между изрядните държави,само тогава,когато бъдат запушени многото дупки на ситото!ДАНС ако работи много прецизно и това ще стане!

    ОтговорИзтриване
  15. Hora Tazi Durjava Samo DANS Moje da opravi nikoi drug ! sprete da se lujite s Kmetove i Prezidenti i patroni na stroitelni firmi vsi4ki kradqt. Ako DANS se stqga 6te im ebe mamata na cqlata durjava vsi4ki mafioti zatvor !

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен17/11/14 22:09

    Gluposti taya dirjava nikoy ne moje da ocisti .shtoto krasite sa mnogi....shtom edin upravnik e golyam krades nee vizmojnooooo

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен17/11/14 22:29

    Народа от глад и мизерия вече е в гроба а общините крадат ли крадат на поразия...народен съд и разстрел на всички престъпници

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен18/11/14 16:17

    А КАК Е ЧАДЪРА НА ДЖЕБЕЛСКИТЕ ,,СТРОИТЕЛИ.........

    ОтговорИзтриване
  19. Abe e sq predi meseci zapo4na da raboti DANS ne gledate li 1-2 kmetka i kmet mai vleznaha v zatvora ot nezakonni deistviq i t.n Dans 4ak sq se sabudiha dano i dane spat pak i da se usilvat, Obru6tam se kum vsi4ki kradci i policai va6te rodnini bratov4edi nqma li da umrat ot glad ne vi li e qd ot tova ? sprete da si kradem ot bratovete si, zemete se stegnete malko ei kmetove i prezident ako pravite ne6to hubavo za durjavata si 6te ste izvestni i legendi za cql jivot kakto Todor Jivkov ! are stqgaite se vsi4ki i da sprem da capame ulicite s cigari i bokluci trqbva i naroda da se stqga i da spre da 4upi ne6to koeto stroim novo ei ! Vuspitanieto e mnogo vajno iskam deistvie !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.