Един от най-вълнуващите и оспорвани конкурси от програмата „Йовкови дни"- 2014 бе конкурсът „Най-добър четец на текстове от Йордан Йовков", единодушни бяха ученици и учители в кърджалийското школо.
Особеното вълнение на Йовковите творби завладя публиката още с първите думи на водещата Ивета Чобанова: „Днес ние ще разтворим страниците, ще надникнем в света на Йовков и по този начин ще отбележим 134-та годишнина от рождението на писателя".
Конкурсът „Най-добър четец на текстове от Йордан Йовков", в който взеха участие 21 представители на класовете от трети до дванадесети, премина в надпревара в три възрастови групи: 3-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас. Журито остана впечатлено, както от спазването на регламента, така и от разнообразието в подбора на текстовете, направен от учениците. Публиката чу изразително четене на различни Йовкови творби, но остана изненадана и очарована, когато първокласникът Станимир Шишков излезе на сцената и прочете откъс от разказа „Първескиня".
Между трите кръга на състезанието публиката беше тествана с въпроси и задачи за творчеството на писателя. В конкурса „Най-добър четец на текстове от Йордан Йовков" бяха отличени Венцислав Караусов от 3 клас, Ива Гочева от седми и Зеррин Мехмедали от девети беше определена от журито за „най-добър четец".
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/11/14 12:20

    Bravo Ventzi,ti si umno momche, vapreki vmaniyachenite kompleksi na mayka ti.
    Uspeh!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/11/14 12:26

    Преди всички можеха да четат и имаха знания , а сега просто си имам най-добър и много неуки... Суровата истина

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.