„Конкурирате ни успешно! Цяла Турция ни нарича „Зелена Бурса", Кърджали явно става най-зеленият град на България. Чувал съм много хубави неща за Кърджали от жителите в нашата община, при всяко идване тук самият аз установявам, че градът се развива", заяви кметът на бурсенската община Осман Гаази Мустафа Дюндар, след като стъпи на строителната площадка на парк „Арпезос Север" – 3.
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис показа на гостите, дошли за тържественото раздаване на ашуре, третия етап на парка.
Кърджали ще разполага с най-уникалното парково съоръжение в страната, а 130 декара в централната част ще пратят града в челото за най-зеления общински център на Балканския полуостров, посочи инж. Хасан Азис.
Нови 50 дка предстоят да бъдат „сглобени" към мащабния проект за зеления град. Стойността на следващия етап е 4 512 000 лева, осигурени по Оперативна програма „Регионално развитие".
„Изпитвам гордост, че имаме възможността в Кърджали да разполагаме с това супер съоръжение. В страната няма подобен парк, който да е съсредоточил толкова много атракции върху своята площ. Много лесно спечелихме конкурсите за финансиране на този проект, защото екипът ни го подготви още през 2005 година, преди да влезем в Европейския съюз. Това беше проектираната дългосрочна визия за града", каза кметът на Кърджали.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/11/14 11:26

    veliko postijenie za 60 godini na edin star bg proekt da stane 100% realnost.s mnogo dobrovolen trud i dobrovolno danachno samooblagane na mestnata trudova bg/tr sila.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/11/14 13:09

      За 100 години нямаше да стане ако не беше дпс

      Изтриване
  2. Анонимен23/11/14 13:22

    И кой ще се разхожда в тези паркове бе,то хора не останаха в Кърджали след 18ч няма жив човек по улиците на града освен бездомните кучета.Заводи и работа искат кърджалийци кмете иначе след някоя година тук ще останат само пенсионерите и партийните феодали

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/11/14 15:31

    Хасан Азис е най-обичания,най-кадърния,най-точния кмет на Кърджали!

    ОтговорИзтриване
  4. obiknoven grajdanin23/11/14 22:43

    Ne znam dali e nay obichaniyat, ugodiya na vsichki ne moje da ima. Bezsporno e nay dobriyat, Kardjali do sega ne e imal takuv kmet, moje bi nyama i da ima.
    Oshte nyakolko dushi ot dps, ako byaha s negoviya kapacitet shteshe da e perfektno.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/11/14 23:34

    kude tova zelena bursa bre..tam e kato afganistan

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/11/14 01:18

    Името Зелената Бурса идва от зеленясалото блато.
    Нищо успешно няма с този кмет.
    Ако на краденето на пари му викате успехи може.
    1. 10 пъти смениха плочките от автогарата до пощата.
    Защо ли? Защото от там може да се крадне.
    2. Направиха Зеленото фекално блато по същата причина.
    3. На разстояние от 1 километър на направиш ТРИ парка си е чисто постижение на ума и висшият разум.
    А на още 1 километър е Простор - ЧЕТВЪРТИ парк.
    В същото време "Пазара" е в окаян вид, "Байкал" също.
    Улиците на "Студен кладенец" са като Черно море при буря.
    Веселчани - от както са асфалтирани улиците преди 50 години повече асфалт не са виждали. Има едно полуразрушено училище - умишлено оставено като статуя казваща - Ще ви причиня и това, да гледате това което сте създали със собствен труд как се руши.
    "Гледка" си тъне в кал като след тропически дъждове.
    А за "Възрожденци" може да се каже всичко което е НЕГАТИВНО.
    На това ли му викате успешен кмет?
    Ако този кмет е успешен, не искам да си представям как ще изглежда неуспешния.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.