Общите правила за приемане в детските градини бяха обсъдени на работна среща между кмета на община Момчилград Акиф Акиф и директори на детските градини. Както е известно, през настоящата учебна година за първи път в община Момчилград бе въведен критерият „райониране" за прием в детските градини и обединени детски заведения. През изминали години основен проблем за родителите бе това, че нямаха право да ползват предимство, за да запишат децата си в най-близкото детско заведение. Целта на администрацията е приемът да бъде съобразен с разположението на детските градини по Административни бюра.
Кметът Акиф Акиф извести, че за 2015 година се планира изграждане на нови детски площадки в десет населени места, за да има къде да играят децата през свободното им време и да не влизат в детските градини. „Залагаме на последователност и прецизност в тази насока и резултатите вече са налице. За тази календарна година успяхме да изградим детски площадки в осем села", припомни той и добави, че още три детски съоръжения са построени чрез проекти по ПУДООС „За чиста околна среда".
„Наш водещ приоритет е да създадем уютна атмосфера и благоприятна среда в детските ни градини, където децата да преминат през качествен образователен и възпитателен процес. Радващо е, че в общинския център нито една детска градина не изпитва проблеми с отопление през зимния сезон, но сме наясно, че все още има доста проблеми за решаване", бе категоричен градоначалникът.
Тази година местната управа стартира строителни дейности по саниране и обновяване сградата на ЦДГ „Щастливо детство" със средства, заделени от хазната на местния бюджет. След цялостно приключване на ремонта всички забавачки в общинския център ще бъдат с обновена база. Още през 2010 г. община Момчилград реализира проект по ОП „Регионално развитие" за саниране на детските градини ЦДГ "Здравец", ЦДГ "Зорница" и Детска ясла „3-ти март". Тази година с общински пари бяха освежени кухненските блокове на всички забавачки. Инсталирана е аспирационна система. Закупени са нови столове за децата и оборудване за персонала.
От своя страна директорите споделиха своите очаквания за подобряване на базата през идните години и изказаха благодарности за усилията на ръководството на общината. Те се обединиха около предложението такива срещи да се провеждат периодично, поне три пъти в рамките на учебната година.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/12/14 16:26

    ДА,НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА СА ТАМ,А КАДЕ СА ДЕЦАТА ????????????????????

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/12/14 17:56

    ИСКАМЕ ГО ЗА КМЕТ НА КЪРДЖАЛИ!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/12/14 17:57

    a znaete li v selo raven domakinkata e negramotna blagodareniye na disterya si vze sredno obrazovanie

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/12/14 19:55

    Пред синия блок ще имаме ли площадка господин кмет? ??

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/12/14 19:59

    Пред синия блок ще има ли площадка господин кмет? ???

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/12/14 21:17

    omg, kakvi plojtadki kvi 5 lv, horata s park li 6te hranim oligofreni maloumnici ot vas ni6to ne stava ! , tolkova li ste zle 4e ne moje da si vurtite biznesa we ?!. 6tom 6te kradete neka kradete taka 4e i horata i naroda da pe4eli nqkoi zaplata pone po 600 900 lv zaplata kato za Kurdjali !. Az ako bqh 6tqh da stroq vsqkvi firmi v Kurdjali i nqma6e da ima nujda da dokaram produkti hrani stoki i t.n ot 4ujbina .. a vmesto tova 6te6e vseki da si ima rabota s zaplata kato 800 900 lv zaplata i 6efa da pe4eli po 10 000 na mesec i 6te6e da si negov cqlata golqma firma... ! zamislete malko bavnozagrqva6ti deputati !

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/12/14 00:48

    нали знаете вица за Тодор Живков - първо ще ви направим площадки , а после и деца ще ви направим другари и другарки - ха ха ха ха

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/12/14 08:52

    Браво кмете!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.