Лютви Местан и Неджми Али предупредиха за нова вълна земеделци в сивия сектор заради двойното увеличение на вноските


Тютюнджии и други земеделски производители ще протестират, ако между първо и второ четене на бюджета на НОИ не бъде преосмислено предлаганото увеличение на минималния осигурителен доход за фермери и тютюнопроизводители от 240 на 420 лв. Това предупреди лидерът на ДПС и депутат от Кърджалийско Лютви Местан.
Той заяви, че промяната трябва да стане с политическо съгласие, а не под напора на неизбежния протест на земеделските производители. "С езика на числата през 2014 г. земеделци и тютюнопроизводители са дължали месечно за социално осигуряване 64.92 лв., през 2015 - 108 лева", каза Местан.
"Защо избрахте за жертва най-уязвимите земеделски производители в условията на криза? Българското село няма да ви разбере, това не са само избирателите на ДПС", обърна се Лютви Местан към управляващото мнозинство и определи решението като "престъпно" и грешно.
Той каза още, че не е имало ефект от повишението на минималния осигурителен доход през 2009 г. при първия кабинет на ГЕРБ, защото огромна част от фермерите са отишли в сивия сектор.
„С вдигането минималния осигурителен доход от 240 на 420 лева се решават проблемите на другите системи в държавата. В България като земеделски производители се водят 60 000 души, но реално са 90 000 души. Голяма част са в сивия сектор. Двойното вдигане на осигурителните вноски ще увеличи броя на фермерите в сивия сектор", коментира пред 24rodopi.com евродепутатът Неджми Али.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/12/14 20:42

    Всички гледат да си оправят своето, използвайки бедния и работлив селянин. Хората с такива цели дано не видят бял ден

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/12/14 21:16

    спокойно ДПС ще ви оправи, както ви оправяше до сега

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/12/14 21:25

    abe kvo napravihte za 25 godini agenti ns ds pak igra hs..

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/12/14 10:07

    И като се запази осигуртелния им доход на 240,00 лв после колко пенсия ще получават, защо не обясните на земеделските производители ,че ще получават минимална пенсия при тези осигуровки...Де гиди,гиди маймуни такива.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/12/14 10:31

    Един тютюнопроизводител може да изкара 3 хиляди лева годишно, като се изкарат 60 % разходи, остават 1200 лева .С какви пари да се осигурява и колко ще му е необходимо да изкара годината.Затова замисляте ли се от къде да ги намери тези пари за осигуровки?Който не е работил тютюн той не знае и само драскате по форума.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/12/14 17:45

    za kakvi pensii govorim selianina e podlojen da gladuva s edni mar6avi jivotinki kvo da izkara

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/12/14 21:58

    10.30 a be got 1ton 6000 leva 4000leva ostsva za aksiza na dps amet cibrata ot edno semeystvo da si kupi helekopter ili yahta ..

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/12/14 09:18

    " И като се запази осигуртелния им доход на 240,00 лв после колко пенсия ще получават, защо не обясните на земеделските производители ,че ще получават минимална пенсия при тези осигуровки...Де гиди,гиди маймуни такива"?!?!? ....Чета написаното и ми е много смешно , но ако сте опрели до ОСИГУРОВКИТЕ НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ,но като се по-огледаме май,само те са изрядните да ,който си внасят ОСИГУРОВКИТЕ! ! ! Проблема е в това ,че не се откриват работни места. Стига сте прехвърляли всичко на Земеделските производители . Нека който смята ,че им е лесен труда да се занимава със земеделие или животновъдство и като опита от горчивият им хляб да коментира. Държавата се Превърна в най- големият рекетьор.С нищо не помага на сектора Земеделие.Говори постоянно за Евро субсидий ,занимавайте се със земеделие и чакайте субсидий ?!?! От умрял писмо. Сами си направете сметка ,ако си внасяте сумата за осигуровки във собствена банкова сметка 300 месеца x 80.00лв Ние ,ще имате най- малко главница от 24,000лв без лихвите а капитализирането и тези пари ще са си свой ,ще може да се разполага по всяко време с тях.При сегашното си условия за мъжете за да се пенсионират на 65г. е нужно на си отработил 46 години а това са -552 месеца или ако сте си внасяли в банкова сметка ще си имате близо 44 200 лв само главница без лихвите и парите ще са си ваши.Господа Управляващи ГЕРБАДЖИЙ - оставете Земеделците на мира ,за да няма БУНТОВЕ ! И много от новоизбраните Финансови и зам. финансови министри да могат да се нарадват на постовете си.:)))) Урока за Вас е по- добре да вземаш по- малко от всички и за по-дълго време ,отколкото нищо от никой и пак да сте валат. Защото ,като гледаме какви са Ви капацитетите във Финансовото министерство и Министерството на Труда - мога само да кажа " Боже слез и си събери вересиите"! И не мислете само за Осигуровките ,но и за категорията Труд ? Навремето работещите в Животновъдството бяха със 1-ва и 2-ра категории труд ,както и работещите в поддръжката и механизацията на земеделието.Мислете , мислете Господа Гербаджий и управляващи . Това не е като да се правят само застраховки и да съберат вноски, или да се си сменяш прическите и гардероба и личните коли на 2-3 години .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.