„Целта ми е да бъда полезен", заяви заместник министърът по здравеопазването д-р Адам Персенски, който днес откри конференция по проект за изграждане на сектор за диагностика на онкологични заболявания към МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали. „Благодаря на д-р Тодор Черкезов за това, което прави за болницата в Кърджали", каза д-р Персенски.

Ще припомним, че директорът на ардинската болница бе назначен за зам.-министър на 14 ноември.

Проектът „ Създаване на високотехнологичен сектор за ранна и точна диагностика на онкологични заболявания в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски" гр. Кърджали" се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и е на стойност 3,9 млн. лева.

Ще бъдат преустроени помещения за диагностика и лечение на злокачествени заболявания, ще бъде закупено високотехнологично оборудване. 614 медици и 17 000 пациенти на лечебното заведение ще се възползват от дейността по проекта, който трябва да приключи на 8 октомври 2015 година.

„Сред целите на здравното министерство е да се повиши продължителността на живот на българите, защото сега тя е с около 5 години по-малка, отколкото в останалите страни в Европейския съюз", заяви д-р Персенски. Той посочи, че новият екип на здравното министерство си е поставил за цел „да върне медицината в болниците и да изгони търговията оттам".

Гости на конференцията бяха областният управител Илия Илиев и народният представител Цвета Караянчева.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/12/14 15:05

    Като как ще стане това с увеличението?!
    Помним Дянков, самозапалванията и геноцида над българския народ от ГЕРБ!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/12/14 15:30

    Честито на най новия член на ГЕРБ-Т.Черкезов.Сега вече ще изкара мандата си.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/12/14 15:43

    аз пък помня всички упражнения на наш гръб и защо като все се вдигат парите за здравеопазване заплатите на работещите в болницата не се вдигат и с лев

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/12/14 17:00

    Честито и на най новия работник на болницата от ГЕРБ. Шукри Халит, Цвета от горското в Момчилград ще го премести във Болницата.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/12/14 09:19

    До 15:43 как да се вдигнат заплатите на лекарите, като администрацията и обслужващия персонал така е раздут там, че няма пари за .....................

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.