На 1 декември, когато се отбелязва Международния ден за борбата със СПИН, в Актовата зала на СОУ „Петко Рачов Славейков" в Кърджали се проведе учредителното събрание на новия „Клуб на здравето".
На всички ученици и гости, деветокласниците Ерай и Шюкрю поставиха по една червена лентичка. Тяхната съученичка Мюмюне направи презентация за същността на болестта СПИН, развитието на борбата с нея през годините и начините на заразяване. Елица от същия клас се спря на писмото на фронтмена на британската рок група „Куин" – Фреди Меркюри, който е първата световноизвестна личност, признала си публично за заболяването и скоро след това починала от него. Радостина и Атина представиха символа на кампанията за борба със СПИН и съпричастност към заболелите – червената лентичка. Презентации направиха също Адлен и Стиляна.
Официални гости на събитието бяха Жана Чакърова – директор на Секретариата на Българския червен кръст и Златка Лапанова – главен експерт в дирекция „Профилактика на болестите и промоция на здравето" към Регионална здравна инспекция – Кърджали. Гости на проявата бяха също директорът Милко Багдасаров, психологът Добрина Стойчева, медицинският екип на училището и много учители.
В кратката си реч Жана Чакърова поздрави славейковци за начинанието, зарадва се да види порасналите победители в националното състезание на БЧК за оказване на първа помощ и инициира създаването на клуб на Младежкия червен кръст в най-голямото училище в Южна България.
Златка Лапанова разясни на младите участници логоритъма за учредяването на един такъв клуб на здравето, след което по всички правила бе създаден клуба и гласувано неговото ръководство. За председател единодушно бе избрана Стиляна Иванова, а за неин заместник – Елица Атанасова, и двете от девети клас. Ръководителите на клуба са представители от тази паралелка, защото обучението им е с профилиращ предмет биология. Амбицията им е да включат в клуба по-малките си съученици със същия профил, с които да работят занапред.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.