ОПРОВЕРЖЕНИЕ
от  инж.Айхан Мюмюн-бивш Директор на ДГС-Момчилград

Уважаема Редакция,
На сайта на уважавания от мен вестник  rodopi24x7  на 27.11.2014г. е публикувана статия със заглавие „Горският шеф на Момчилград си тръгнал с лаптоп, скенер, моторна резачка и... пистолет! Светла Тенева посрещната със заключен кабинет". С  изненада установих, че съм тенденциозно оклеветен, защото се цитира моето име. Прави впечатление, че въпросната публикация е написана въз основа на подадена информация от страна на г-жа Тенева, която информация е изцяло в противоречие с реалните факти и обстоятелства. Фактите са напълно изопачени, което ме задължава да изложа достоверните такива. Вярно е, че е обичайна практика през последните години, особено след 1990 г., е да се налага да си чисти името гражданина, за сметка на който в средствата за масова информация е поднесена поредната "сензация", която е богато гарнирана с измислици и недоказани обвинения в извършване на какви ли не нарушения, дори на престъпления. В случая всичко това е под формата на свободните съчинения на г-жа Тенева, които по никакъв начин не са съобразени с реалните факти и се налага пишещия настоящото опровержение, да се моли да бъде правилно разбран от читателите, че той няма нищо общо с тази мръсотия, но най-жалкото е, че тъй като е работил в ДГС-Момчилград, това петни сериозно името на тази институция.
Затова се обръщам към Вас с настоящото опровержение, за да изчистя не толкова името си, а името на институцията, която доскоро достойно представлявах, защото никой не може да хвърля с лека ръка кал по ИНСТИТУЦИЯТА  и то особено с недоказани твърдения и изопачаване на фактите.
В тази връзка,  в името на истината, както и с оглед на големия читателски интерес, аз съм длъжен да изложа фактите такива каквито са, а именно:
На 20.11.2014г. колеги от ръководството на Южноцентрално Държавно предприятие гр.Смолян  ми връчиха заповед №336 от 19.11.2014г. за освобождаването ми без предизвестие  като Директор на ДГС-Момчилград. Аз  без възражения подписах и получих заповедта, макар че същия ден ползвах платен отпуск по болест. Впоследствие след като се запознах  подробно със съдържанието на заповедта, предприех и съответните мерки за издаване на имуществото и счетоводната документация. На 24.11.2014г. зам. Директора на стопанството ми се обади по телефона и ми каза,  ако е възможно да дойда да предам кабинета и намиращата се  документация в кабинета ми. В тази връзка на 25.11.2014г. преди обяд предадох документите и ключовете на зам.Директора. На 27.11.2014г. в гр. Момчилград  издадох  зачисленото ми служебно оръжие и същевременно направих справка за водещото ми се имущество.
Получих копие от обходния лист,който е бил подготвен предварително и в мое отсъствие,след което поисках да ми направят и справка за дължимата сума на стопанството,  като бъдат изчислени и  задълженията за облекло и друго ако  има. Всички тези действия изложени по-горе мога да подкрепя с доказателства. Длъжен съм да уточня, че  наследилата ме на поста г-жа С.Тенева няма как да е заварила заключена вратата на Директорския кабинет при условие, че аз макар и да съм бях в болнични, съм си направил труда  да предам ключа на кабинета своевременно. Същото може да се потвърди от свидетели.
Заради проявения  голям интерес след моето освобождаване аз съм готов да предоставя  на пресата обходен лист и предавателно-приемателен протокол за предаденото имущество от мен, в тридневен срок след съставянето  му,съгласно заповедта за освобождаването ми.
С оглед на изложеното отправям молба към вас, да се прави по възможност предварителна проверка на такива публикации, тъй като тази, която е в настоящия ноемврийски брой на вашия уважаван вестник, в частта касаеща мен е вярна само по отношение на името ми и работното ми място.
Затова е още по-наложително да обърнете внимание на моята молба, с оглед на обстоятелството, че имате възможност да получите необходимата Ви информация, намираща се в ДГС-Момчилград, в т.ч. и трудовото ми досие и счетоводната документация, които са достъпни за съответните институции, които въз основа на законовите разпоредби могат  да бъдат установени. Необходимо е също да изслушате и другата страна, за да установите дали твърдените спрямо нея факти отговарят на действителността. Ако пък евентуално установите данни за престъпление, бихте могли да сезирате прокуратурата за това. В противен случай остава горчивия привкус, че е търсено поредното "голямо разкритие на шокиращи факти за обществено значима личност" от автора на статията, поднесено удобно под формата на публикация, въз основа на неясни и строго субективни данни будят само интерес, но игнорират закона и морала.
Вярвам, че настоящото опровержение ще бъде публикувано в следващия декемврийски брой на вестника Ви в същата рубрика, на същата страница и без да бъде редактирано по какъвто и да е начин, за да бъда поне донякъде равнопоставен с автора на публикацията в ноемврийския брой на вестника.

На снимката: След скандалното освобождаване на горски директор в Момчилград, ловците от общината протестираха пред сградата на ДГС заради проблеми с ловните полета
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

33 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/12/14 21:37

    Ашкулсум ба Айхан аферим машала

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/12/14 21:40

    Тя тенева прави квот и кажат и квот и напишат тъпа е

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/12/14 22:29

    Aбе това бившите Директори всички ли крадете по един и същ начин. Спомням си преди години и оня ЧАКЪРОВ и той си открадна стола и компютъра от канцеларията посред нощите. Много крадохте поне си ги купете от магазина, щом от канцеларията си прибирате служебните неща-Вие и за чистачки на горското не ставате......Със стари муцуни къщата не може да е ЧИСТА.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/12/14 22:37

    те всички гербери като видят власт така действат

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/12/14 22:50

    Айхане на кой даде пари да ти го напише бре? Аз доколкото знам ти едвам говориш Български.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/12/14 22:56

    Аба Айхан нимо са ядосфа са ша е за малко ша са варнеш ни мо са хаби

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/12/14 23:56

    Koy ti gonapisa be ta ti dve dumi na krist ne mojes da kajes nabilgarski

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/12/14 00:28

    Сега пък ви е гадно,че пише истината ли?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен6/12/14 00:37

    22:50 кой - КОГО , Български - български ! Като те гледам само от едно изречение пълен минус си човек, за да му напишеш такъв коментар . Аз съм сигурен,че мнението на такива хора като ТЕБ слабо интересува Айхан.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен6/12/14 00:57

    Smesnik i istina hayde de

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен6/12/14 07:24

    БРАВО НО ИМА ЕДНО НО
    КАТО ШЕФ НА ГОРСКОТО В МОМЧИЛГРАД ТРЯБВА ДА СИ ЗНАЕШ ПРАВАТА И ЗАДЪЛЖЕНИЯТА И ТО Е ЧЕ ЛИЦЕ МОЖЕ ДА СЕ ОСВОБОДИ ОТ РАБОТА САМО С 1МЕСЕЧЕН СРОК ЧЕТИ КОДЕКСА НА ТРУДА
    В КЪРДЖАЛИ НАЛИ ИМА ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА КАК ТАКА ВСЕКИ МОЖЕ ДА ОСВОБОДИ НЯКОЙ ДРУГ ДАЖЕ ДА МУ Е НАЧАЛНИК ИЛИ НЯКОЙ ДА НАПУСКА БЕЗ ЕДНОМЕСЕЧНО ПРЕДИЗВЕСТИЕ
    МОЖЕ ДА СТЕ ПАРТИЙЦИ НО В БГ ИМА ЗАКОНИ КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ
    НЕКА КЪРДЖАЛИЙСКАТА ПРОКУРАТУРА ДА СЕ САМОСЕЗИРА И ДА НАПРАВИ ПРОВЕРКА
    И ТОВА ПОСЛЕ ЩЕ Е ЗА УРОК И ЗА СЛЕДВАЩИ НАЗНАЧЕНИЯ ОТ ПАРТИИТЕ

    ОтговорИзтриване
  12. Лютви6/12/14 07:45

    ШУКРИ ВЕЛИ ХАЛИТ-ДИРЕКТОР НА РУГ-КЪРДЖАЛИ !

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен6/12/14 10:33

    Много сълзи за нищо.Антон ще се връща на работа

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен6/12/14 15:04

    а на митко манев ще му вземеш ли служебното жилище на което направи ремонт и го обзаведе с служебни пари на горското. провери го тенева или вие сте в далаверата.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен6/12/14 15:15

    Ayhan mumun tisi golyam bokluk kradec ukrahte s gyunay gorite prodadohte dirva trupi Ayhan ti nesi covek tisi knogo gaden bikiy nete iska daje date vidyat v gorskito I gorskite nete iskat iznayat zakva stokasi Ayhan vsicki znayat kak potstroi tazi kisa vece nigoneiska dajedatevidyat

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен6/12/14 15:21

    Ayhan mumun Nikoynete iska vgorsko igorskite sate namrazili tisi golyam muaenik dalaveri s gyunay vece. Ineiskat date vijdat tisi golyam bok sega I e red ne erol

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен6/12/14 15:31

    Erol yumer sende yeceksin kicina tekmeyi yakinda yalama bokluk pislik yircam seni

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен6/12/14 15:41

    07.24 ako 4etesh vnimatelno 6te vidish i o6te,vupreki 4e ne go poznavam liceto pishe ,4e bil v platen otpusk ,no malko po dolu pishe, 4e e v bolni4en (stranno)dali luje ,ne znam,no ako e taka kakto kazva ,voub6te niamat pravo da mu davat zapoved za uvolnenie ili kakto e po zakona za durjavnia slujitel,za da ia podpisva,su6to taka nikude v tova oproverjenie,ne kazva kakvo se e slu4ilo s ve6tite za koito govoriat v predi6nata statia ,taka 4e zakliu4avam 4e gi e vzel,a su6to taka ,4e i dvete strani ne kazvat istinata ili pone cialata istina, vseki skriva po ne6to

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен6/12/14 16:18

    Ayhan sistiya den bese narabota dane lije lijec bese narabote nebese v bolnicen ili otpuska lijec bokluk vidyali kakti izgasna svesa sega date vudta samo nedey dalojes naroda

    ОтговорИзтриване
  20. Калтаков6/12/14 17:21

    А защо никой не вижда как братя Ангелушеви превърнаха във WC разсадника на ДГС-Момчилград ? Първото което ще направят е да поканят новия Директор на мохабет в разсадника и мазнене до дупка, ядене и пиене на корем и всичко по-старому.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен6/12/14 17:50

    ПИСАНЕТО НА КИРИЛИЦА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен6/12/14 18:56

    Айхан агата беше сложен от председателя на ДПСто със сумати нарушения констатирани за незаконни работи когато беше началник участък в Джебел, но каката го сложи за дирекТОР и покрихте тези над 50 нарушения....

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен6/12/14 19:39

    18.56kaka ta koya e

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен6/12/14 20:32

    Тенева не ставаш

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен6/12/14 21:13

    Da go razsledvat de 50naruseniya ne sa li mnigo

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен6/12/14 21:20

    Абе за какво му е да знае и говори български на човека? Тука няма нужда от такъв език. Жалко ако са го уволнили без причинно.

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен6/12/14 23:44

    Kvo predizvestie iskas procheti si dogovora be.ako znaes da chrtes.i posle se oplakvay po vesnisi i liji kakto iskas

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен7/12/14 02:42

    Не е важна каката,председателя кой е а? Делят си паричките!

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен7/12/14 17:12

    Osra ortalika sega 4istil ime breh breh

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен7/12/14 18:51

    Ayhan mumun iskam dasezirat prokuraturata sresutepe od gorskoto imas dela vinovensi davidim togava kvose kajes togava gyuna i ersoy sesa obvineni stebe zaedno iskam da zapocne nanovo rasledvaneto sresu tepe detogo prektati kato bese direktor

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен7/12/14 20:33

    Това опровержение не може да си го написал ти Айхане, ти нямаш такъв речник и толкова акъл, Гюнай със сигурност не ти е помогнал той е още по тъп и прост, за Ерсой да не говоримл Нка пркуратурата те захване от къде толкова пари за такава "малка4 къщичка вм гр. Джебел

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен7/12/14 20:34

    Do 18.51 nyamA da stane nisto da znaes.pak ste skrityat vsichko i te ate sa nevinni kakto predi.

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен8/12/14 22:20

    E trigvayte s negoza podkrepa.utre kim lovnoto se prikrepi be

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.