Жители на община Момчилград разпространиха протестна декларация, която бе изпратена до медиите. Представяме ви пълния текст:

ПРОТЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ
НА ГРУПА ЖИТЕЛИ ОТ ОБЩИНА МОМЧИЛГРАД
УВАЖАЕМИ УПРАВЛЯВАЩИ,
Ние група жители от община Момчилград сме категорично против връщането на работа в ДГС – Момчилград на пенсионирания служител Шукри Вели Халид. За съжаление броени седмици се оказаха предостатъчни за г-н Халид отново да изземе функциите си и да продължи с тормоза над подчинените си целенасочено и селектирано да налагат санкции на местното население и да всява страх сред хората.
За пореден път се убеждаваме, че законите в Р България са табу за г-н Халид, който предпочита да се ръководи от партийни пристрастия, оказвайки психически тормоз над невинни жители. Неведнъж в негово лице сме ставали свидетели как държавното служене е изоставено на заден план, за сметка на силно желание и болни амбиции за угодничество и слугуване.
Тъмното и съмнително минало на Шукри Вели Халид ни дават основание да търсим своите права като граждани на Р България и да не премълчим подобен израз на подход, характерен за години, останали далеч в нашето минало.
Искрено вярваме, че институциите в България са неопетнени и няма да допуснат действия на рецидив от този характер да остане премълчан и незабелязан.
В тази връзка настояваме Шукри Вели Халид незабавно да бъде освободен от структурата на ДГС – Момчилград. Единствено по този начин ние можем да се чувстваме свободни и спокойни и да вярваме, че има справедливост. В противен случай ще приемем, че държавните институции предпочитат неморалността, циничността и безотговорността пред интереса на хората и остават подвластни на ничий интереси.
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,
Най-чистосърдечно заявяваме, че ако не бъдат предприети действия по изпълнение на нашите искания ще бъдем принудени да преминем към гражданско неподчинение до приемането и изпълнението им.

Междувременно в Общинска администрация в Момчилград бе внесено Уведомление за гражданско присъствие и шествие  от УС на ИК „За предотвратяване на репресиите в държавно горско стопанство „Момчилград", с председател Ергин Наджи Емин
„Уважаеми г-н Кмет,
На основание ЗСММ/чл.8 т. 2), Ви уведомяваме за следното планирано от нас мероприятие-шествие  и протест по смисъла на ЗСММ.
Място: 11.30 ч. до 12.30ч. затваряне на пътя за ГКПП „Маказа"/спирка Джебел/
Време: 16.12.2014г. , от 11.30 ч. до 12.30 ч.
Материали: мегафони, знамена
Организатор: Инициативен комитет „За предотвратяване на репресиите в Държавно горско стопанство – Момчилград", се казва в уведомлението.
За отговорник на обществения ред е посочен Ерсин Метин Юмер. Очакваме на мероприятието да присъстват около 1 000 граждани, посочи той.
Ще припомним, че над 200 души блокираха пътя Кърджали – Гърция за 3 минути на 9 декември.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/12/14 17:35

    beshe starshina v gusv eh kak kradeshe benzin za razdrankanata varshava .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/12/14 13:35

    А агентите на ДС имат светло минало, особенно тези от ДПС.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.