Отпада необходимостта от контролирано изпускане на язовир „Кърджали" в първите часове на 10 декември, а вероятно това няма да се случи и в следващите дни, съобщи областният управител на Кърджали Илия Илиев.. Обстановката в област Кърджали е в границите на нормалното, обобщи губернаторът, цитиран от агенция „Фокус"
„До 17:00 часа във вторник валежите на територията на община Кърджали са били 5 литра на квадратен метър. В община Кирково, справката която имаме е от сутринта и тя показва, че падналото количество валежи там са 50 литра на квадратен метър", поясни Илиев. Общото валежи за цялата област е около 20 литра на квадратен метър, като е нямало сериозни превалявания през деня.
„Информацията, която постъпи от „Язовири и каскади" - това е за каскадата „Арда", язовир „Кърджали" и „Студен кладенец". Имаше вероятност да започне контролирано изпускане на язовира, през преливниците, но от информацията, която получих късно във вторник е, че това нещо няма да се случи", каза областният управител. Голяма е и вероятността, изобщо да не се състои такова изпускане през приливните клапи. Илиев заяви, че ситуацията в областта е обнадеждаваща. „Ако евентуално времето застудее - това ще подобри обстановка, тъй като валежи няма да има и язовирите няма да преливат ", каза той.
„В областта няма населени места, които да са без ток или вода. Има достъп до всички места и няма бедстващи хора", каза той и допълни, че постъпилата по - рано информация за контролирано изпускане на язовир „Кърджали", е променена, като е обяснено, че ако се наложи такова изпускане на водата от язовира, то това ще се прави в светлата част на деня.
24rodopi.com
На снимката: Преливниците на яз. „Кърджали"
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/12/14 09:17

    Въпросът е защо не пускат ВЕЦ-а, а чакат да прелее. Някой може ли да каже?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/12/14 09:43

    защото трябва да купуваме тока от ТЕЦ-овете и да пълним джобовете на ковачки.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/12/14 11:34

    Не от ТЕЦ-овете, а от фотоволтаиците на Борисов - те произвеждали ток даже и през нощта...според него де...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.