Със заповед № РД-09-782 от 28.11.2014 г. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев утвърди новия актуализиран състав на Обществения съвет като консултативно звено за обсъждане на въпроси, свързани с осъществяването на държавната политики в областта на младежта. Председател на Обществения съвет ще бъде Калин Каменов, зам. министър на младежта и спорта, а новите членове са общо 19.
Утвърденият представител от област Кърджали в Обществения съвет към министъра на младежта и спорта е Мехмед Мехмед – с кандидатура, издигната от Фондация „Младежки център КРЪГ – Артдвижение КРЪГ".
Мехмед Мехмед е на 27 години. От 2010 е работил като журналист в регионалните медии в Кърджали, а от август 2013 г. е старши експерт „Връзки с обществеността" в Община Момчилград. Завършил е Бургаския свободен университет, преминал е специализирано обучение за разработване и подпомагане на внедряването на ефикасни механизми, инструменти и системи за управление и контролинг на персонала в контекста на глобалната отчетна инициатива (Global Reporting Initiative).  
С оглед гарантиране на равни възможности, прозрачност и открита процедура, кандидатурите на новите членове бяха издигнати от различни организации в страната и са избрани след щателна оценка на представените документи, гражданска и професионална експертиза, както на кандидатстващите организации, така и на номинираните от тях експерти, съобщиха от министерството. В процедурата по подбор са взети предвид: броят дейности в последните две години, реализирани в съответната сфера на младежката политика от кандидатстващата със своя номинация организация; броят на обхванати млади хора, постигнатите резултати от проведени дейности (устойчивост); броят подготвени специалисти в сферата на младежката работа, както и постигнат резултат от проведени дейности (устойчивост); участието на кандидатстващите организации в местни, регионални и международни инициативи.
Общественият съвет ще функционира като консултативно звено към министъра на младежта и спорта за формиране на позиции, становища и инициативи за решаване на проблеми от специалната компетентност на министъра на младежта и спорта, определена в Закона за младежта, при спазване на принципите на прозрачност и публичност.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

24 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/12/14 17:31

    ГЕРБ+ ДПС =$

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/12/14 18:14

    gerb + dps = VNL

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/12/14 18:25

    Браво! Само дето са пропуснали да пишат, че е член на младежкото ДПС... То вече ставя прозрачна коалицията ГЕРБ+ДПС. Да ни е честито!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/12/14 19:55

    Нали трябва да има десет с турски имена.Бойко си държи на обещаното.Така се работи ако беше дпс сигурно нямаше да има такава итеграция.

    ОтговорИзтриване
  5. Въргала1/12/14 19:56

    Извод: Имаш ли си чичо владика (Доган) - ставаш поп!
    Бащата на това момче е работил на Доган в Бургас. Строител е, майката е чистачка в едно от кърджалийските училища. Много работи знаем, но айде от нас да мине...
    шменти капели

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/12/14 20:07

    Видяхте ли, колко съм прав, 24Родопи? Аз като ви пише, че новият омбудсман е Иванка Таушанова, вие ми спирате коментара. Сърдит съм ви, иначе щях да ви пиша още!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/12/14 21:15

    Musa zam.oblasten mehmet sivetnik vse hora ot DPS dobre de Kormane za6to sedi6 tam.Ako zam obblastniyat ne e ot Reformatorite nie vsi4ki v Kircaliysko napuskame NPSD.Da znae6 Kormane i ti Tasim4o.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/12/14 21:16

    стига сте плюли нещастници

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/12/14 21:50

    Hahaa ulan yalaka ve sapik biri bu nasil ya nasil yalakkaaaaalikkkk boyle yapiyo iste yasiklar olsun BU DEVLETE savetnikmis.ne savetni be bunun kendine akli yetmiyo

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен1/12/14 22:46

    Мехмед Мехмед е в листата на общинските съветници на ДПС в община Кърджали. Предателство на ГЕРБ - Кържали е, че цитирам "Обществения съвет като консултативно звено за обсъждане на въпроси, свързани с осъществяването на държавната политики в областта на младежта"ще се осъществява от Мехмед Мехмед от ДПС, а не от Веселина Юрукова от ГЕРБ.

    ОтговорИзтриване
  11. зафер ертюрк-здравко сербезов1/12/14 22:53

    Много добър избор.
    Трябва да се отвори пътят за младите.
    Това момче е със характер.
    Можещ е.
    Пожелавам му успех и щастие.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен1/12/14 22:55

    Как да тълкуваме, при наличието на силна младежка организация на ГЕРБ в Кърджали, да бъде официално избран в обществен съвет на министерство активен член на МДПС, който ще формира държавна политика? Госпожо Караянчева - ГЕРБ и ДПС в съюз ли са в Кърджали?

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен2/12/14 01:13

    Къде са блели местните гербери, а не са регистрирали обществено сдружение, което да предложи тяхна кандидатура. Законът за младежта и механизма на този съвет се знаят още от миналата година. Да не са спали!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен2/12/14 03:26

    До 22:55. ДОБРО УТРО ,ОЩЕ МАЛКО И ОТКРИВАШ ТОПЛАТА ВОДА.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен2/12/14 05:06

    ТОВА МИНИСТЕРСТВО НА ГЕРБ ЛИ БЕШЕ ИЛИ НА РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК,МОЛЯ ДАЙТЕ ИНФО.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен2/12/14 06:58

    Kvo e tova mladesjko ot kolko godini do kolko godini 4e neshto nemi e qsno shtoto vijdam nikoi ne ebava mladite mom4eta i momi4eta i taka nai naxalno iskat glasove ot mladejta 4e mladite da ne sa na 80 godini da im vqrvat, i sega shte pitame togava koi gi podkrepq emi nashte roditeli.. Niye mladite iskame da vidim edna Statistika koq vizrast glasuva pove4e ?

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен2/12/14 08:24

    Здравко Сербезов, нали нямаше кирилица бе, лъжец!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен2/12/14 08:25

    Явно МДПС има по-подготвени кадри от ГЕРБ и РБ.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен2/12/14 09:01

    Честито и успех ! Ти можеш !

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен2/12/14 09:49

    УСПЕХ МЕХМЕДЧО.

    ОтговорИзтриване
  21. Капитан Петко войвода2/12/14 11:31

    Сербезов много си жалък. Замълчи...И кравата (Милка)--МЕЛИХА да ви я предложат ще я одобрите. Не че си бг турчин, не че си Зафер, не че си прост....,от бг турци познаваме много умни млади хора. Това имаме предвид. Знаем им имената, но те са натикани в ъгъла Заферо, защо ли, отговорът го знаем, но очаквам ти да си кажеш своето мнение...............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
    @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
    ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. зафер ертюрк-здравко сербезов2/12/14 13:52

      Много си противоречив бе петко.
      1, казваш мълчи.
      2, че сам жалък.
      3, искаш моето мнение....
      .....

      Аз нито съм някой който назначава.
      Нито съм от някоя партия.
      Моето мнение е че трябва да се отвори пътят за младите и кадърните.
      Не е важно етносът и религията.
      Важното е да са млади кадърни БГ граждани.

      Изтриване
  22. Анонимен2/12/14 13:16

    Hayirli ugurlu olsun britchet,glavata nagore i napred...pozdravi ot Berlin

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.