Строителството на парк „Арпезос Север", първи етап, е от най-големите корупционни схеми в България.  50 на сто от сумата за строителство е отишла за комисионни на определени лица. Фирмата „Ти Ви Би" е оставена да прави безобразия в Кърджали.
Това твърди съветникът на премиера Бойко Борисов за борба с корупцията Яне Янев.
Ще припомним, че димитровградската фирма отново влезе в новините, след като собственикът й Тодор Бояджиев поиска от Община Кърджали 333 202 ,49 лева плюс лихвите и съдебните разноски за извършени, според димитровградчанина, допълнителни строителни монтажни работи на парковете.
При последното си посещение в Кърджали Яне Янев заплаши да даде на прокурор Тодор Бояджиев и „Ти Ви Би".
Димитровградската фирма подписа на 18 януари 2011 г. договор за изграждане на зелената зона в центъра на Кърджали, като се ангажира да се вмести в сумата от 5 950 000 лева. Това бе и причината да спечели конкурса. „Ти Ви Би" надхвърли договорената сума с близо 340 бона.
„Ти Ви Би" не само надхвърли договорената сума.Тя не изпълни много от строително- монтажните работи,които допълнително се  ангажира да направи", заяви кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той бе категоричен, че ще обжалва решението на Окръжния съд в Кърджали пред Апелативния съд в Пловдив.
Кметът на Кърджали е категоричен, че няма да преговаря с Бояджиев за неговите претенции.
Възходът на „Ти Ви Би" с преобръщане на резултатите от търга за строителството на парк "Арпезос-Север", който трябва да облагороди пространството около прословутото Водно огледало в Кърджали. Фирмата на Тодор Бояджиев е избрана за изпълнител, след като обжалва първоначалното решение на комисията проектът да бъде поверен на местното строително обединение "Арпезос-Кърджали". Ти Ви Би обжалва пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която излиза с решение в полза на Бояджиев.
По проект паркът трябваше да е завършен на 8 март 2012 година, но е предаден на 21 септември.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/1/15 18:20

    Боклуци, крадци, мошеници, далавераджии, заради такива не останаха младежи в кърджалийско.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/1/15 19:05

    bok camura mana buluyor, yanev ti vij si sebesi

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/1/15 19:10

    Олеле,голямо крадене падна.

    ОтговорИзтриване
  4. кърджалиец31/1/15 19:14

    Не е луд който изяжда баницата ,а който му я харизва.Няма фирми в Кърджали,дали милионите на димитровградчани.Че и още искат.Засадиха няколко клечки за дървета ,няколко колибки ,шадраванчета,лампички и пейки с тънки дъсчици -и давайте милионите.Вместо да плащат неустойки.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен31/1/15 19:28

    Да ги удавим в водното огледало тази крадлива,корумпирана фирма която е близка с Цветан Цветанов от муттенската банда ГЕРБ

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен31/1/15 20:17

    19:28
    какво става с водното огледало, там няма ли крадене

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен31/1/15 20:27

    19:14І
    Алоооу Кърджалиеца
    във водното.. се пише, а не в водното,,
    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ..

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен31/1/15 22:14

    ГЕРБ е най-голямото бедствие за Кърджали и региона!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен31/1/15 22:40

    Богатият става по-богат, а бедният по-беден. Който и да дойде на власт, всякой гледа да се облажи. Рядко се срещат политици като д-р Желю Желев-честен...
    Поклон пред светлата му памет!
    Отиде си един от малкото политици, които не крадеше!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен1/2/15 06:35

    Може ли в България да се появи партия като СИРИЗА, която да спечели изборите и да управлява. Имаме нужда от политици, които няма да обслужват олигархията, била тя местна или световна. Имаме нужда от политици, които ще защитават интересите на обикновените хора, а не на корпорациите. Имаме нужда от политици, които ще бъдат на страната на България, а не на страната на МВФ, Световната банка и Брюксел.


    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.