Из читателско писмо до 24rodopi.com:

След като преди време писахте за тротоарите, че били разкопани и че не може да се ходи по тях, сега защо не пишете колко добре е станало?
И защо спите, когато вече готовите нови тротоари се рушат?
Пример: Кола с десен волан се е блъснала и унищожила цветарник и вече направените тротоари. Сменят се спирки (след като са направени вече новите плочки) и като знам,  строителите няма да възстановят плочките около спирката, а те ще пропаднат и пак ще има проблем с тях. И какво се оказва - че се хвърлят пари на вятъра.
По-точно някой се из**а (изходи) на метеното.
Не знам на Вас харесва ли ви това, защото на мен не, а не само и на мен, а и на мои познати.
Защо не попитате Общината и по-точно някой от архитектите на града, какво и защо се случва. Защо не реагират? Защо не взимат под внимание тези неща.
В друга държава, ако някой се удари в цветарник, който е общинска собственост, то той се възстановява от застрахователя, а после се изплаща от виновния водач в троен размер.
А тук всеки може да руши безнаказано. Никой не гради или ако гради, то е с евро средства, които идват пак от нашият джоб. А с тях как се строи - правиш работа за 100 лева,  отчиташ 1000 лв. и на наш гръб някой става богат.
Аз за тези неща искам да чета. Искам да чета кой откъде е откраднал, колко и как, и изобщо цялата схема на кражбата. Няма ли разследващи журналисти в този град?
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/1/15 11:51

    Няма, ако има то тя ще получава пари от крадците и пак всичко ще е по старому!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/1/15 12:17

    ****чупи купи****
    страхотна красота, къде е това место?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/1/15 12:36

    А плочките по старата главна кога ще се сменят ????? тротоарите са като езера
    Общинските съветници дали знаят къде се намира старата главна??????

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/1/15 13:37

    А плочките в кв.Весечани-ул Синчец до бл.Орфей и Толстой, тротоарите ги няма никакви но изборите наближават какво Ви пиша то и улицата ни е една голяма дупка.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/1/15 14:54

    Aleata na kircaliiskite bebeta e tova :)))

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/1/15 14:59

    По обед разкъртиха тротоара в началото на новия мост до кебапчийницата на Меаца, кой знае какво ще слагат там, за пешеходците пак няма да има място.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/1/15 15:04

    Искам да ви разясня едно нещо. Подобни тротоари, като нашите няма никъде по света. Масово се правят или с бетон, който леко се заглажда отгоре или направо се асфалтират, като естествено отдолу се оставят канали за кабели и обслужващи шахти. Ако ще се правят с плочки, се правят единствено с естествен камък - гранит на плочки, павета и др., които веднъж като се направят с добра основа и са практически вечни.
    Масово което се прави у нас - нискокачествени циментови плочки оцветени отгоре - един път циментът и сместа са некачествени, и естествено се чупят защото нямат армировка, или се отмиват от дъжда и студа. И второ - няма основа - те просто се нахвърлят върху ситен минерал-бетон и въобще не се и фугират. Този метод е подходящ за домашна употреба в някоя градина. То и затова новите тротоари не са равни, а едната плочка малко нагоре друга надолу.
    Ако се асфалтират или бетонират тротоарите ще е много по-удобно за колички, инвалиди, стари хора и т.н. Плочки от естествен камък - примерно гнайс защото е евтин, могат да се ползват в комбинация с бетон и ще стане супер. Даже един от най-големите производители на Гнайс има фабрика в Кърджали - Батуров, и материалът би излязъл почти без пари. Но това е положението - не може да се забрани на коли да се качват по тротоарите, това е факт, и въпросните нови тротоари с циментови плочи им давам максимум 2 г. живот - след това ще има пропаднали плочи, начупени, поникнала трева между фугите и т.н.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/1/15 18:28

    she go nakajat v Istanbul

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/1/15 19:31

    Няма по-грозна гледка,нови плочки обградени от стари изпочупени и накриво сложени бордюри.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен28/1/15 08:21

    Във "Възрожденци" има улици без тротоари!!!!!!!!!!!!!!!!! Да не говорим за калта, която газим през дъждовния сезон и праха, който дишаме през лятото!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен28/1/15 11:36

    Батуров от София 15:04!
    Шев е. При него има доброкачествени камъни.
    Искам да ви разясня едно нещо...и това нещо е Той, прави си реклама човека...
    Ако искате качествени тротоари при бай Батур...

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен28/1/15 22:53

    НОВИ ТРОТОАРИ - АКО НЕ ВНИМВАШ ЩЕ СЕ СПЪНЕШ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.