Независимо кой ще управлява в Гърция, пътят през Маказа е отворен и нито Шенгенска стена може да се издигне, нито да се въведат визи. Това коментираха пред 24rodopi.com гръцки избиратели в Комотини и Фанари. Те опровергаха слуховете, че при победа на СИРИЗА на предсрочните парламентарни избори, които се състояха на 25 януари, Гърция ще излезе от Шенген, а на ГКПП „Маказа – Нимфея" ще бъдат въведени ограничения за пътуване. Комшиите смятат, че тези твърдения били предизборен кьорфишек. Както Андонис Самарас обеща през „Маказа-Нимфея" да тръгнат автобуси и камиони това лято, същото ще направи и партията на Ципрас, твърдят комотинци.
Крайно лявата партия СИРИЗА може да спечели до 158 места в гръцкия парламент, сочат данните от екзит пол. Това означава, че ще може да управлява самостоятелно и да не влиза в коалиция с никого за да състави правителство. В същото време, "Нова демокрация" ще има 65-75 места. "Река" и ултра-дясната "Златна зора" може да получат 17-22 места, Комунистическата партия на Гърция - 13-16, ПАСОК - 12-15, "Независими гърци" - 10-13 места, съобщиха експерти на гръцката обществена телевизия NERIT.
Лидерът на СИРИЗА Алексис Ципрас обеща при победа на неговата партия да задържи Гърция в еврозоната и да договори края на спасителната програма, вместо да я прекратява едностранно.
Изборите в Гърция са задължителни, а победителят в тях получава автоматично допълнително 50 места.
Аспасия Димас, специално за 24rodopi.com от Комотини
24rodopi.com
На снимките:
Гърците не изнудват, твърди от плаката един от кандидатите за парламента от Комотини Карадзаферис;
Във Фанари температурата на въздуха достигна 15 градуса в изборния 25 януари
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/1/15 20:42

    Чумавата ръка на червения башибозук посегна и към Гърция. Горките Елени, съчувствам им. Мир на прахта им

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/1/15 21:17

    do 20.42-laynar.s,ri se be-BOKLUK.,Pa se nauchi da pichech.nechto smisleno.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/1/15 21:51

    Пише се елИни, а не елЕни, но от прост гербер толкова

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/1/15 22:35

    Koi sa tcervenite basibozutzi.Molya po podrobno dase izrazite.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/1/15 23:29

    Скоро ще ги настигнем още малко.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/1/15 11:56

    20:42І
    Крайно лявата партия печели в Гърция. Лявата партия в Гърция нищо общо няма с лявата партия в България. Не е имало комунизъм при гърците, а социалдемокрация. Имаме роднини в Комотини и много работи са ни разказвали ... Айде със здраве!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/1/15 11:58

    Прав си 20:42 ,ако това им се случи скоро ще ни настигнат

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.