Работни групи осъществяват непрекъснати огледи на най-рисковите места в общината след проливните дъждове през почивните дни. Това обяви кметът на Кърджали Хасан Азис. Строителните експерти извършват огледи и ще изготвят оценка на щетите.
„Общината със собствени сили успя да разчисти земни маси от активизирало се свлачище и срутище в селата Пенево и Царевец. Критична бе обстановката в Глухар, където реката е
„изяла" коритото и създаде опасност от наводняване на къщи. Спешна корекция на речното корито трябва да се извърши и в селата Опълченско и Айрово, където бяха наводнени жилищни сгради. Критично е и състоянието на реката в Ненково. Свлачища са се активизирали в Сипей и Мост. Проблемно е и дерето в кърджалийския квартал „Байкал". Заедно с моя екип тръгваме на огледи на всички посочени места и ще търсим решение за проблемите. Най-лесно е да се критикува отстрани, но много по-важно е тази енергия да се използва за работа. Кърджали няма нужда от политически истерии, а от спокойствие и работещи институции", заяви кметът Хасан Азис.
24rodopi.com
На снимките: Оглед на свлачището край Пенево
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/2/15 16:57

    КМЕТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !!!!!!!!!!!!! ТО СПОКОЙСТВИЕТО СИ ГО ИМАТЕ ПРЕДОСТАТЪЧНО !!! "РАБОТЕЩИ" ИНСТИТУЦИИ , СЪЩО !!! КАК НЕ РЕШИХТЕ ВЪПРОСА С РЕДОВНО ТЕЧАЩИТЕ ПО УЛИЦИТЕ В КВ. ВЪЗРОЖДЕНЦИ ПРИ ВСЕКИ ПО-ПРОЛИВЕН ДЪЖД ? УЛИЦАТА ПОД 27, 28 И 29 БЛОК В-ЦИ , НЕ Е ЧИСТЕНА И МИТА ОТ 15 ГОДИНИ ! ПО НЕЯ ИМА НАСЪБРАН ИНЕРТЕН МАТЕРИАЛ ЗА ЦЯЛ БЕТОНОВ ВЪЗЕЛ !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/2/15 17:08

    Няма нужда от политически истерии г-н Кмете. Има нужда общинската администрация да се размърда и да възложи почистването на деретата на когото си иска, но и да осъществява контрол в последствие. Дерето в кв. Байкал. идва от микроязовир Невестино. в района на бившата консервена така е затлачено, че просто нямам думи, по надолу след Чешма "сондата" по корекцията е пълно с боклуци и наноси от пясък. Даже има пораснали дръвчета в корекцията. Вижте колко боклук има под моста на бул. България на тръгване от пазара, под моста до Айше Молла Чешма.

    Т.Н. "Циганско дере" се направи корекция от моста на пътя за Енчец до Водното огледало, малко по нагоре идете и вижте колко е обрасло с ракитак и колко е задръстено с боклуци.

    Отделно че има къща в коритото на дерето построена върху наносно островче :)

    линк 1 : дерето в байкал

    https://www.google.bg/maps/@41.650066,25.370179,3a,15y,319.92h,83.84t/data=!3m4!1e1!3m2!1sLqlBeQmBJVMAYIXVYepSyw!2e0?hl=bg

    линк 2

    Циганското дере в дясно от моста по пътя за Енчец къща с 2 сателита отгоре в коритото на дерето.

    https://www.google.bg/maps/@41.649578,25.361307,3a,15y,42.3h,86.28t/data=!3m4!1e1!3m2!1sj1e3lmdPZW0Xze9dcybukA!2e0?hl=bg

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/2/15 17:19

    ave na vestnika sobstvennika da nee depesar komentarite mi za tah negi puskat dori ne gi psuvam

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/2/15 17:24

    Пак ще усвояваме пари.Не се наядохте бе.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/2/15 17:29

    Аз пък да кажа на горните двама коментиращи майната ви, как пък нищо не оценяте. Кметът казва че трябва да се направи еди какво си, вие казвате щял да усвоява парите. Нормални хора не останаха в тази страна. Всичко се прави с пари на тоя свят и всичко трябва да се прави за доброто на хората. На снимките се виждат свлачища, значи пари трябва да се похарчат за да се оправи, че може да стане още по-лошо. Ми вземете станете и вие кметове и помагайте без пари да видим как ще стане тая работа. Бойко сега ще раздаде на всичките герберски фирми милиарди за санирането, що никой че реве, че ще се усвояват милиарди?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/2/15 21:13

    vsichki samo iskat, a ne otivat edin kamak i edin klon da premestyat na 20 cantimetra daje.. samo na kmeta chakat.
    da si kupyat valshebni kilimcheta i da si iskat pak. ako ne se poluchava s valshebnite kilimcheta, da si izvadyat racete ot djobovete i da deitsvat. ne vyarvam da sa savsem sakati, de.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/2/15 22:24

    Че то от обръча от фирми по крадливи има ли?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.