В деня, в който София и Атина се разберат за преминаване на автобуси през граничния пункт „Маказа", гръцки предприемачи ще покрият линиите за превоз на пътници между Кърджали и Комотини, Мароня и Фанари. Кърджалийски транспортни фирми също мога да реагират бързо.
Това съобщиха от кърджалийското представителство на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.
Автобуси на транспортна фирма от Комотини ръждясват в Кърджали в очакване ГКПП „Маказа-Нимфея" да бъде отворен за превозни средства с по-голям тонаж от 3,5 тона. Те все още не получават разрешение да преминават през пункта. Возят от Кърджали до Маказа. Пътниците преминават пеш пункта и от гръцка страна ги поема друг автобус.
„Така няма да можем да развиваме туризъм", категоричен бе представител на фирмата на среща между областния управител Илия Илиев и членовете на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България-клон Кърджали.
От фирмата споделиха още, че гръцките власти прехвърлят вината на българските и обратно - нашите на гръцките.
Както вече 24rodopi.com разкри, кабинетът на Георги Близнашки проспал възможността за разширение на граничния пункт миналата есен. Това можело да стане с гръцко финансиране, но служебното правителство не реагирало бързо и бил изпуснат срокът за стартиране на дейностите.
Фирмата от Комотини има почивна база в Мароня, която може да поема годишно по 2 000 кърджалийци, ако ГКПП „Маказа" бъде отворен за автобуси.
Областният управител Илия Илиев сподели, че вече е поставил въпроса пред Министерството на външните работи.
„Този казус може да се реши само на ниво външни министерства", категоричен е Илия Илиев. В разрешителното за строеж на пункта обаче не е предвидено преминаването на автобуси. Затова сега трябва да се подпише специално споразумение. В момента се водят разговори между двете страни. Илия Илиев изрази надежда, че до началото на туристическия сезон проблемът ще се реши.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/3/15 15:12

    Що бе Илиев реши, че казусът е от компетенцията на външно министерство. Да не би те да слагат знаците по пътя? Забраната за преминаване на ППС над 3,5 тона в никакъв случай не е проблем на външните министерства.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/3/15 18:17

    PUSNOT LI AVTOBUSI TOVA OZNACHAVA CHE SHTE IMA I OT XASKOVO , PLOVDIV I TAKA NATATAK.......TRIABVA OBXODEN PAT NA KARDJALI. SHTE STANE OSHTE PO NATOVARENO.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/3/15 23:43

    Да направят околоврьстен пьт. Много е натоварено

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.