Държава и ЕРП си прехвърлят отговорностите

EVN няма да обезщетява клиентите си в Родопите, защото е било обявено бедствено положение и са настъпили форсмажорни обстоятелства. Това обяви Костадин Величков, член на Управителния съвет на електропреносното дружество. Той не беше съгласен с критиките от последните дни, че екипите на дружеството не са реагирали навреме с отстраняването на повредите. „Ако сме нанесли щети на гражданите ние ги възстановяваме на 100 процента. В случая, когато има обявено бедствено положение и ограничителен режим от министъра на енергетиката, това не е по вина на EVN", посочи Величков. Според него в мрежата в Родопите са инвестирани милиони левове. Необходими са обаче 140 млн. лв., за да се кабелизират мрежите под земята, което ще предотврати авариите. Въпросът опира и до държавна политика, категоричен бе Величков. Проблемът е бил също, че вследствие на падналите дървета и дълбокия сняг трудно се е осъществявал достъпа до далекопроводите. Много подстанции на ЕСО са били изключени.    
Основните повреди по далекопроводите са вследствие на паднали дървета, които са извън сервитута и се дължат и на обледяванията, посочи в Смолян зам.-министърът на енергетиката Николай Николов. „Основните проблеми в електропреносната мрежа се  дължат на липса на инвестиции последните години във високо, средно и ниско напрежение. Ако това беше налице , нямаше да се озовем в тази ситуация", беше категоричен зам.-министърът.
24rodopi.com 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/3/15 18:52

    Какви инвестиции, какви милиони и какви ти пет лева те гонят бе Величков??? Защо не си признаете, че сте пълен провал... Просто си признайте, че електропроводните ви жици и стълбове отдавна трябваше да са бракувани и подменени, вместо това дърветата и снегът ви е виновен. Ако не си платим тока, много бързо реагирате и го спирате, но когато топката е във ваши ръце се туткате. Сега кой ще се разплати за нанесените от вас щети??? А за загубите на бизнеса в тези райони??? Пълна пародия е всичко, което се случва...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/3/15 19:56

    Трябва да има обещетение не може така да си играят с хората имам сметка за ток 80лв + 45 лв незнайно за какво пренос зелена енергия достъп и др . Не може така

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/3/15 20:08

    Направете груба смета 3 млн абоната на евн по 20 лв средно за пренос и техните добавки на месец само от добавките стават 60млн лв работели на загуба направете си сметката за какви пари става дума .Народа няма права .....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/3/15 08:04

    Da taka e igrayat s horata vsicko e ot tosovo vreme i prodikjavat da go polzvat nestastnici kradci

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/3/15 09:47

    Какво значи "няма да обезщетяваме клиенти", това е същото като "няма да си платя сметката" То няма да я платя, ама ще дойдат залъка от устата да ми вземат. Затова искайте си правата и им скъсайте з*дниците по съдилищата. Да не се учат и те,като червения башибозук!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.