*Обединението около обща кандидатура за кмет е единственият начин да се сложи край на политическия монопол в Кърджали
*От изхода на разговорите ще се разбера кой работи за ДПС въпреки, че твърди обратното


-Господин Кючуков, защо БСП отново заговори за общ фронт срещу ДПС?

-ДПС управлява Къджали през последните 12 години. Всички ние виждаме, че за този период нещата за Кърджали не стоят добре. Бяха закрити много от големите промишлени мощност, безработицата рязко се увеличи, голяма част от хората бяха принудени да напуснат града. Няма сериозни инвестиции в посока откриване на работни места, като изключим може би едно машиностроително предприятие, в което условията на труд са толкова лоши, че текучеството е огромно и са принудени да набират работна ръка дори от съседни области. Икономическото състояние на общината е лошо, дълговете надхвърлят 12 милиона лева. Нужна е промяна на модела на управление. Необходимо е и хората, които не гласуват за ДПС да получат достъп до управлението на общината, да имат възможност да решават какво ще е бъдещето на Кърджали. Казано най-кратко – 12 години на ДПС стигат.

-Смятате ли, че е реално да се говори за обединение на всички политически сили извън ДПС?

-Трябва да сме наивници да вярваме, че това може да се случи. Ние предлагаме нещо различно – всяка от партиите и коалициите, да участва в това политическо състезание, каквото са местните избори, със своя листа за общински съветници, със своя платформа, със своите виждания за бъдещото управление на общината. Обща трябва да бъде подкрепата на кандидатурата за кмет. Политическият анализ сочи, че нито една партия освен ДПС няма силите да спечели с партиен кандидат. Ако има надпартийна кандидатура, тя може да обедини гласовете на избирателите, недоволни от досегашното управление и да спечели изборите.

-Какъв трябва бъде този кандидат, за да получи подкрепата на всички извън ДПС?

-Нашето виждане е, че този кандидат трябва да е равно отдалечен от всички партии, да се ползва с добро име и авторитет и да има доказани качества на ръководител. Водещото трябва е експертното, а не партийното начало. Това ще предложим и на другите политически сили и обществени организации.

-БСП има ли вече предложения за кандидати?

-Нашата идея е да започнат разговори за обединяването около една кандидатура. Ние също ще предложим имена, но може да подкрепим и предложения от други партии, стига те да отговарят на критериите за експертност и надпартийност. Ако наистина мислим за по-доброто бъдеще на Кърджали, трябва да преодолеем партийния егоизъм и да дадем възможност на всички, които не гласуват за ДПС най-после да участват в управлението на общината.

-Склонни сте да подкрепите дори и кандидатура, посочена от политическите ви противници като например ГЕРБ?

-Да, дори и от ГЕРБ, стига тази кандидатура да отговаря на критериите за равна отдалеченост от политическите сили  и да се приема от избирателите в Кърджали. Въпросът не е коя партия кого ще посочи, а качествата на предложения човек.

-Започнахте ли вече разговори с политическите сили?

-Вече са проведени разговори с партиите и патриотичните организации, с които БСП традиционно си сътрудничи. Надявам се още през идващата седмица да започнат и срещите с ръководствата на останалите политически партии в града. Ние ще отправим покана към всички освен ДПС. Иска ми се да вярвам, че те ще проявят политическа зрялост и ще докажат ,че действително искат да работят за хората от Кърджали.

-А ако не се съгласят да подкрепят обща кандидатура за кмет?

-Тогава хората ще разберат кой работи за ДПС, въпреки че декларира точно обратното.

-Искате и провеждането на референдум за отделянето на Перперек в самостоятелна община. Защо?

-Референдумът означава да се допитаме пряко да хората и да се съобразим с тяхното мнение. Считаме, че отделянето на Перперек като самостоятелна община ще е в полза на неговото население и на Кърджали. В Кърджали, защото ДПС вече ще трябва да разчита на реална политическа подкрепа, а не само на етнически вот. А Перперек ще може да получи сериозна финансиране по линия на европейските програми и жизненият стандарт там рязко да се повиши. Една от възможностите например е програмата за развитие на селските райони, по която в момента Перперек няма как да получи средства за реализация на проекти.

-Смятате ли, че подобен референдум ще има успех?

-Само ще припомня, че това не е нова идея. През 1999 година бяха събрани близо 20 000 подписа за отделянето на Перперек. Дълги години то е било самостоятелна община, но е присъединено към Кърджали по време на окрупняването на общините в средата на 80-те години на миналия век. Резултатът от това е икономически упадък и затруднено административно обслужване на хората. За една бележка те трябва да пътуват десетки километри до Кърджали. За това смятам, че идеята ще има широка подкрепа.
Въпросите зададе: Коста Иванов
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/4/15 18:40

    А вие г-н Кючуков,помогнахте ли на поне един българин да си намери работа когато Вие управлявахте?Да Вие само уреждате приближените си!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/4/15 19:11

    Че нали БСП и ДПС заедно управляваха. Защо проспахте тези години.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/4/15 19:13

    За умрелите или хубаво или нищо, но ще си позволя да кажа, че голямата далавера Водно огледало беше на БСП. С тези пари Кърджали щеше да има и Околовръстно, и осветление и улици без дупки.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/4/15 19:14

    Гладен е червения башибозук, много е гладен! Вие! Вие като вълк за крехко агънце!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/4/15 20:08

    A jenite socialiski ot kardjali kadesA nese 4uvat

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/4/15 22:02

    Ох, сетила се Мара да се побара! Кючуков, Кючуков, ти да не се готвиш за кмет бе?!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/4/15 22:02

    За тази безработица и това обезлюдяване и вие бесепарите имате огромен принос! Не припкахте ли досега под ръка с турчаците депесари? Тропкахте в едно хорце! Къде бяхте досега???? НА ТРАПЕЗАТА НА ДПС! Съд за вас и депесарите трябва да има!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/4/15 00:01

    Мисля,че товa е прaвилнaтa политикa!Aз съм зa общa кaндидaтурa.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/4/15 10:11

    Само общ кандидат/ка от турски произход има шанс в Кърджали .Другото е пазарлък и илюзия.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен18/4/15 11:17

    А не може ли кадърен кандидат, без да се гледа етническа принадлежност - или "турците" като видят не турчин, като бик на червено почват да гледат :(

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен18/4/15 12:02

    kat ne mu haresva, prav mu pat - ei kade e sofia..:) lude, lude, lude,... mladost, nadejda, darvenica, ministerstva, komisii, agencii, stabove, partiini domove, klubove i kvartiri... po 20 etaja i kusur lude i beton - rabotica izobilie :))) tva li mu bil problema?! - bolen za rabota?! ;)))))

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен18/4/15 12:14

    Оле ,оле БСП то в историята .Ха ,ха ха....) Защо хората ви намразиха бе? А се сещайте и замълчете че и трета политическа сила няма да сте.Къде е Багдасаров лизача на СерГея????

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен18/4/15 12:16

    А вие какво искате турците да гласуват за отец Саръев ли?

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен18/4/15 12:17

    БСП умре.Оле ,оле оле..)

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен18/4/15 19:31

    Да припомним само,че на местния вот 2007г. единствено герб се изложиха и отцепиха със собствен кандидат за кмет в лицето на стефан чанев и предадоха българите в града.Сега се канят да направят същото, понеже са се разбрали с ДПС. Румен Димитров стана кмет с помоща на Багдасаров.Така че ,ако болните герберски мозъци започнат да мислят добре,но понеже това е невъзможно е по-добре да замълчат

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен18/4/15 23:31

    19:31 Ти да си видял овца стадо овчари да кара на паша?

    Червения башибозук си остава червен башибозук!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен19/4/15 09:18

    ГЕРБ са предатели, Цвета искаше да обедини Кърджали с Черноочене!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен19/4/15 09:19

    УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛЮ,
    МИСЛЯ ЧЕ КАТО ЧЕТЯЩИ ХОРА ВСИЧКИ ТУК СМЕ СРЕДНО ИНТЕЛИГЕНТНИ И РАЗБИРАМЕ КАКВО СТАВА. ОТ ЕДНА СТРАНА ИМАМЕ ЕДИН МЛАД ЛИДЕР НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ (НЕОБРЕМЕНЕН ОТ ВЛАСТТА), КОЙТО ПРАВИ ОПИТИ ДА ПРОМЕНИ СТАТУКВОТО И ОТ ДРУГА СТРАНА ДВАМА ИЛИ ТРИМА (ДОПУСКАМ ЧЕ Е САМО ЕДИН) КОМПЛЕКСАРИ ПЛЮЕЩИ ВЕЧНО СРЕЩУ НЕГО.ТЕЗИ СЪЩИТЕ РАЗБРАХМЕ СЪВСЕМ НАСКОРО СА ТОЛЕРИРАНИ ОТ ТЕХНИТЕ ГОСПОДАРИ, И НЕ САМО....ДОРИ ДАВАТ РЕДОВЕН ОТЧЕТ ЗА ГНУСНАТА СИ ДЕЙНОСТ. ВСИЧКИ ИМАМЕ СВОИТЕ "ВЕЗНИ", НЕКА ГИ ИЗПОЛЗВАМЕ РАЗУМНО

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен19/4/15 10:39

    Аз съм турчин ДПС равен на възродители защо наши хора умират по Европа заради управиците на ДПС кг тютюн беше 5 лева през 1980г пакет цигари бяха 1 лев сега разликата кило тютюн 6 лева пакет цигари 5 лева .А всички политици не зависимо на какъв ранг са през 3 или 4 години купуват нови коли това е чиста демагогия и популизъм.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен19/4/15 14:46

    Последни коментар е много правилен. Числото 6 умножено на пакет цигари дава реалната цена на тютюна и ето 6 по 5 30 на 1 тон тютюн 30000 лв делено на 10 месеца 3000 делено на три човека по 1000 лева на месец това е реалната цена Асега какво дьржавата чрез акцизи взема това което заслужава производителя като се прави на евнух и най бесрамно пак увеличава и осигуровките за сьщите хорица.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен20/4/15 12:58

    19/4/15 09:18 В Черноочене повечето турци са за Герб бе пич, що да не иска да се обедени с Кърджали ???

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен20/4/15 14:27

    Всички политици говорят толкова красивооо-- наполовина от това да мислеха 1/4 да правеха, ама нейсе

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.