Точно на 17 май - Националния ден на спорта и Международния ден на предизвикателството, на най-високото стъпало на стълбичката за награждаване се изкачи ученичката от кърджалийското СОУ "Петко Рачов Славейков" Есин Саид. Десетокласничката изправи на крака зрителите в Двореца на културата и спорта, гр. Варна, където се провеждат републиканските финали на Ученическите игри по тенис на маса. В индивидуалната надпревара Есин не остави надежди у нито една от своите съпернички и заслужено спечели златния медал. Освен първото място ученичката от "Славейков" получи и спортната стипендия на Министерството на младежта и спорта, която е мечта за всички състезатели и техните треньори.
Изключително развълнуван, новината сподели директорът на най-голямото училище Милко Багдасаров. Присъствал лично на всички срещи от републиканските финали на момичетата във Варна, за да ги подкрепи и окуражи. Подвоумил се каква посока да поеме през последните три дни, тъй като в същото време в гр. Рудозем се провеждат финалите от Ученическите игри по волейбол за юношите 8-10 клас. "Очевидно съм бил по следите на златния медал", споделя Багдасаров. Момчетата на треньорите Павел Митев и Димитър Гочев завоюваха сребърни медали на първенството по волейбол и за поредна година са един от най-силните отбори в България.
В понеделник учениците и учителите от СОУ "Петко Рачов Славейков" ще посрещнат по традиционно официален начин своите републикански първенци и медалисти, както и техните треньори, за да изразят своята признателност за труда им и издигане престижа на училището. Месец май всяка година е изпълнен с положителни емоции за славейковци, тъй като е времето на националните финали на Ученическите игри, които не протичат без участие и класиране на спортистите на най-голямото училище в Южна България.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.