Едно от гишетата на звено „Български документи за самоличност" (БДС) ще работи за прием само на експресни поръчки, които се лимитират до 60 броя на ден. Един служител ще подпомага гражданите при попълване на заявления. Друг служител ще прави списък за подаване на документи и талони с пореден номер за деня. Ще се правят отделни списъци за прием на документи за експресна, бърза и обикновена поръчка, като записването в тях ще става срещу представяне на лична карта.
Това бе решено на срещата на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис, председателя на ОбС-Кърджали  Раиф Мустафа, секретаря на община Кърджали Сезгин Бекир, народният представител Мустафа Ахмед с директора на ОД на МВР Венцислав Момчилов и началника на звено „Български документи за самоличност" Елина Гарипова.
Тема на разговорите беше подобряването на организацията за прием и издаване на документи за самоличност с цел да се преодолее напрежението сред гражданите и да се премахне  практиката да се нощува пред Паспортна служба, съобщиха от пресцентъра на Общинска администрация. На срещата бяха обсъдени и приети няколко конкретни мерки за облекчаване на процеса за прием на документи.
Обсъден бе вариант звено „БДС" да работи извънредно и в събота по време на пиковите месеци.
Ще бъдат изготвени специални правила за организацията за приемане на заявления за издаване на лична карта и международен паспорт.
Днес ще бъдат раздадени първите 200 талона по новия ред, за да няма натрупване на граждани, осъмващи пред Паспортна служба.
Както първи 24rodopi.com писа, над 100 души осъмнаха пред Паспортна служба на 19 май.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

50 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/5/15 18:47

    Оставете ги да се научат да пишат и говорят на български, нали се бият в гърдите и твърдят, че са много умни ...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/5/15 18:59

    pak ste ima mnogo hora I Tova nyama da ulesnqva rabota ta .Ako ne byaha tiq hora ot Turciq ,Bulgaria ot kade ste sibere tolkova pari samo pravqt giseta za ekspresni poricki Tursite vsicki taka si davat porickite a Bilgarite po obiknoven nacin razbrahte li 18:47

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/5/15 19:15

    Na bilgarite shte izdavame avganistanski pasporti!?!?!?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/5/15 19:30

    Kakiv problem sa re6ili be to starata pesen na nov glas pak 6te ima opa6ki pak 6te ima no6tuvki da rabotyat 24 4asa tolkova li ne mogat da platyat na slujitelite extri. Tolkova pari sibirat ot horata da otdelyat nyakoy lev pove4e za slujitelite.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/5/15 19:52

    KAKIW E TOZI REZILLIK.GRADOWE SIS 10-12 MILLIONA JITELI WIW ZAPADNITE
    DIRJAWI NYAMA TOWA BEZOBRAZIE.SRAM I POZOR ZA EDNA EWROPEYSKA
    DIRJAWA.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/5/15 20:03

    Abe tiq v bulgaria sa gladni.expresni porachki kak shte platqt....

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/5/15 20:12

    Товa не решaвa въпросa.Стигa с тези списъци.Дaйте сериозно решение- повече гишетa,онлaйн услуги,удължено рaботно време.И не се нaстройвaте срещу хорaтa от Турция.Те също сa потърпевши,плaщaт зa експресни поръчки.Служителите не зaслужaвaт дa рaботят в стресовa средa.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/5/15 20:24

    най лесно и хубаво е онлайн да се давт номерата така този който ще идва от турция ще знае кой ден да идва и да има още гишета и нови експерти от другите области на страната да помагат и да имат хората право да си изкарват в други области паспортите си нали базата е еднаква защо само по местоживеене
    служител от парспортната в кърджали получава същите заплати колкото и тази в видин едния изкрав на ден 100 паспорта другата 100на година защо не може да се изкрават в други наслени места нали може и в консулствата защо там са по скъпи

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/5/15 20:30

    Kide 10 12 miliona, naselenieto e 5 miliona jivo teglo

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/5/15 20:32

    rodopi24x7, puskai video ot gishetata - top turistist reklama na bulgaria, pokaji talonite za vhod i talonite za poluchavane na bulgarski teskereta:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) pusni ia taia rodna rech o,maina sladka za reklama na bulgaria, de :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) pokaji i bezzabia bg policeman portier, pokaji i olepenata s hartii velika porta na bulgaria:-) :-) :-) :-) :-) :-)
    :-) znaem po kakvi prichini nema komandirovani slugiteli ot krotki i nenapregnati regioni kato Russe, Liaskoves, Kustendil, St Zagora, VTirnovo, Lovech, Pleven, Shipka :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/5/15 20:57

    Искаме още една паспортна служба

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/5/15 20:58

    Срещу 10лв и аз мога да попълвам документите на неграмотниците.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен19/5/15 21:15

    как ще настигнем Американците със стари социалистически кадри...защо направо не
    пуснете безпилотните коли на GOOGLE да разнасят паспортите направо по домовете
    били те в БГ,ТР,или В ЕВРОПА...

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен19/5/15 21:17

    От какъв зор ще се побъркват служителите в паспортна.Като искат БГ паспорти да висят по опашките .Имат цяла година да си сменят паспортите ,а не са два три месеца през лятото.

    ОтговорИзтриване
  15. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен19/5/15 22:31

    elektronni porachki s email, sms, fax, telefon ne znaiat li kak da priemat pasportnite slujiteli v Kircali? anna, prezidenta mnogo laje, nali iskashe mnogo da pravi elektronno pravitelstvo - to ne biaha edno i dve i tri pravitelstvata basbakam Plevneliev? ak koga sha go uluchite i elektronnoto?!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен19/5/15 22:57

    до миризливкото от 21,45 ч.
    турците ще умрат от глад. котето вече не продава телешки кюфтета пред джамията. каймата е от домус.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Turski Rezakk19/5/15 23:18

      Kaimata trebva da e ot Boka na Domusa ste vi Metna skoro 1 samusval Domuski glavi Pred Djamiqta

      Изтриване
  18. Turski Rezakk19/5/15 23:17

    Do 21.45 slusai rqzana karabina v gyavurska durjava jiveesh kakvo mu kura tursis tuka be triagalno glavo izmetete se nikade ni vi iskat dori v Turcia Madjiri- demek pomqri si ostavate Fesoveeee

    ОтговорИзтриване
  19. Turski Rezakk19/5/15 23:19

    Dps vi eba mamata ama vie Selskite bekove s krivite glavi kvo vijdate

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен19/5/15 23:58

    Хайде стига вече, бе! То стана световен проблем ваденето на личните карти на турците. То съвещания, то реорганизации, то срещи, то помощниците за попълване на документи. Дали в Турция биха действали така?! Някой да ми е оказал помощ на мен като си вадих личната карта? И аз чаках часове, но никой не дойде да ми реши проблема. Те идват, когато им скимне и искат тука да ги чакаме диван чапраз. Такова чудо никъде няма, освен в нашата огъзена държава! Потрес! Пълен потрес! Чак ми се повръща от отвращение!

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен20/5/15 00:40

    Истината е, че нямаме и грам достойнство и креативност, иначе нямаше да превърнем наистина реайската си страна в такава жалка картинка на започнато и недовършено!Нямаме някакви инициативи на парче, само безразборно започване на разни неща и оставени недовършени, без никаква стратегия и мисъл за бъдещето.
    Някой от вас да видял в последните 25 години министри, които да звучат достоверно и убедително и да са свършили нещо в полза на хората?
    Едва ли, а и резултатите са налице! Пръдня в облаците! Поддържат статуквото и нищо нищичко не се променя!
    Поддържат безбройна армия чиновници, продължаващи да измислят нови и нови правила, за да оправдаят заплатите си, а и да вземат нещо над тях като подкуп.
    Мат`рялът калпав! Завистлив, мразещ, мързелив да работи, неспособен да мисли, безмозъчен да твори, негоден да управлява. България на българите. Ама така им харесва, щом стоят и гледат като деца на панаирджийска сергия, иначе няма обяснение!

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен20/5/15 01:33

    TURSKI rezak ya si day adresa da si pogovorim

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен20/5/15 05:12

    Аз от 20 год. не съм стъпвал в Кърджали, поспорта си го подменям в щатите на всеки пет години. В Турция не могат ли да си подновят паспортите щом в Америка няма проблем.Обаче се чака няколко месеца.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен20/5/15 06:44

    Идеее Осман Паша идеее,всички в мишите дупки!

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен20/5/15 08:30

    Хахахахахахаххахах служител да им попълва документите,нали говорим за български граждани или греша,ТРАГЕДИЯ!!!!!!и ТАЗИ ПАПЛАЧ НЕГРАМОТНА ИЗЯВЯВАТ ПРЕТЕНЦИИ.....ПРАВАТА НА ЧОВЕКА ХАРТА НА МАЙКА ИМ П....А,да си вземат някой от БХК и да си му плащат,а не ние тука да плащаме заради тяхната неграмотност,наглост и чудовищност!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен20/5/15 08:31

    защо не идват през зимата


    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен20/5/15 08:56

    Nyamat drehi za zimata

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен20/5/15 08:57

    sroka na izti4ane na pasaportite da ne sıvpada v edin perıod.ina4e tova e sram i pozor za edna evropeyska dırjava.po tozi na4in i avobusnite linii i magazinite v kırdjali shte imat tselogodishen obort i nikoy nyama dase tormozi

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен20/5/15 09:03

    Едно също се повтаря всяко лято с тази смяна на паспорти и лични карти. Въпросът трябва да се реши генерално, а не на парче. Аз също щях да вися с дни на опашка, ако не се бях вслушала в съветите за по-ранната им подмяна. Предпочетох да отида през февруари, нямаше повече от двама преди мен, подадох си документите и готово. Не знам дали по посолствата и консулствата не се подменят документите, но трябва да се помисли по този въпрос, поне в Турция, Испания и Германия, където има най-много наши съграждани. Или за електронно подаване на заявления и получаването на документите срещу подпис в посолствата и консулствата.

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен20/5/15 09:16

    08.30 часа Не мисля, че вече има заявления, които се попълват на ръка от желаещите смяна на документите. Данните на всеки са вкарани вече в компютър, но е истина, че един човек се обслужва за поне десетина минути. Така че, недей да пишеш глупости, като не си наясно как стават нещата.

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен20/5/15 09:43

    Премахване на двойното гражданство.Това е изхода от тая цигания.Те и без това си обичат майка Туркия,какво правят тука?Заради тая паплач,ние нормалните граждани на тая страна,които работим и живеем тука, не можем да си изкараме паспорти.Аман от гаджали.

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен20/5/15 09:50

    От къде-накъде,двойно гражданство.Тая сган е извън Европейския съюз.Не може така "Хем к...ра в г...за,хем душата в рая.

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен20/5/15 09:55

    Най после ще им писне на българите с тези капризи и привилегии на турците .ще висят колкото трябва докато им доиде реда.никъде не е казано че за едиин месец трябва да си оправяят всиички бакии.в турция да претендират за нещо ако могат но там не минават капризите им само тука с демагозите кметове депутати.

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен20/5/15 10:04

    Като не искат да чакат да се откажат от бг документи и ще им се реши проблема с чакането. Иначе мрънкат " Европейците" от нашата съседка.

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен20/5/15 10:27

    НАЛИ СТЕ ТУРЦИ А НЕ БЪЛГАРИ ЗА КАКВО СА ВИ ПАСПОРТИ СЪС ТЯХ ДОКАЗВАТЕ ЧЕ СТЕ МЕЛЕСИ - НЕ ОПРЕДЕЛЕНО ОТ ТУРСКОТО РОБСТВО ДО СЕГА- РУСИ ТУРЦИ - ХА ХА ХА.....

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен20/5/15 10:27

    НАЛИ СТЕ ТУРЦИ А НЕ БЪЛГАРИ ЗА КАКВО СА ВИ ПАСПОРТИ СЪС ТЯХ ДОКАЗВАТЕ ЧЕ СТЕ МЕЛЕСИ - НЕ ОПРЕДЕЛЕНО ОТ ТУРСКОТО РОБСТВО ДО СЕГА- РУСИ ТУРЦИ - ХА ХА ХА.....

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен20/5/15 10:34

    наближават избори хахаха

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен20/5/15 10:40

    Бесарабските българи,македонците и сърбите от западноте покрайнини чакат с години за бг гражданство,а на тези мърлячи им го подаряват и пак ревът че трябва да чакат два дена за документа.Кво ги глезите,да си чака реда и да не мрънкат.Само паразитират върху наш гръб тяхното си гражданство.

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен20/5/15 10:41

    Да чакат ...има си ред.

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен20/5/15 11:14

    Нали имате областен и депуткатка - и те да се погрижат за избирателите си , когато си вадят лични карти!

    ОтговорИзтриване
  41. Петров20/5/15 11:24

    В Турция не смеете да се обадите, защото ви мачкат като въшки и гниди! Идете и вижте какво става и по магазините - купуват свински меса, кюфтета и колбаси като луди. Аллах за тях е само в Турция, а в Кърджали него го няма. Ега ти двуличниците! Децата им, родени в Турция, също са с двойно гражданство, макар и една дума да не знаят български. Даже са само с име и фамилия, както е турската именна система.Да не говорим, че в личните си карти с български имена. Ега ти "измъчените" от Възродителния процес!

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен20/5/15 11:46

    Снимайте навалицата пред паспортната и публикувайте в социалната мрежа със заглавие" Байганйовистан"

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен20/5/15 17:28

    До анонимен: 20/5/15 11:46 !
    Днес, отскочих до Паспортна служба да видя, как стоят нещата. Не зная друг ден, как е било, но всичко беше нормално. Имаше хора, нямаше драми. Записваше ги един господин и толкоз. Нещата са много преувеличени. Всичко е ОК. Приятен ден !

    ОтговорИзтриване
  44. Анонимен20/5/15 17:29

    отнася се за Паспортна служба, Кърджали

    ОтговорИзтриване
  45. Анонимен20/5/15 18:45

    Eййй, големи артисти тези пингвини, бе!

    ОтговорИзтриване
  46. Анонимен21/5/15 01:07

    до петров много приказваш ,смотан и прост българин .дали си и такъв долен помияр.

    ОтговорИзтриване
  47. Анонимен21/5/15 01:35

    dobro utro, dobirden, dobir vecer ,na vsicki razvaleni balkanski- rodopski pomiyari .iskam samo da vi pripomnya istoriyata,sega pik ste mi zadadete viprosa? kakvo e tova istoriya?nakratko ste vi otvorya edna kavicka tova e minaloto na edin narod..zatvaryam kavickata..tiy kato ste drasnali drug narod s vasite pomiyarski mozici .obristam se kim vas s viye..znate li si istoriyata na Bilgariya..ami 500-godini ne sa malko sravneniye s vizroditelniya proces 1984- napravete si smetkata za 500-godini ako byaha vi zabranili bilgarskiya ezik .viye s razvalenite mozici na kakiv ezik styahte da govorite sega ..za sega tolkova ot mene.ako ste tolkova kulturni hora zasto ne si naucite istoriyata si ..vmesto da si gubite vremeto si po prazni prikazki...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.