Бизнесмени и доброволци организират благотворителни вечери – ифтар в Момчилград по повод предстоящия свещен месец за мюсюлманите Рамазан. Събитието се превърна в традиция за родопския град, като се провежда за четвърта поредна година. Идеята на инициаторите е жители и гости на Момчилград, независимо от религиозните им убеждения, да бъдат сплотени, толерантни във взаимоотношенията помежду си и обединени, не само по време на месец Рамазан, но и през цялата година.
Ифтар вечерите започват от 18 юни на открито пред читалище „Нов живот" в центъра на града, където в продължение на тридесет дни мюсюлмани и християни ще делят обща трапеза. Организирането на тези вечери за вярващите е от голямо значение, тъй като всички заедно слагат край на постенето за деня. Задължение на по-заможните вярващи през този месец е да раздадат милостиня за бедни и нуждаещи се.
Припомняме, че през миналата година благотворителната вечеря по повод Нощта Кадир събра над 1 000 жители и гости на града от всички етноси и вероизповедания. Това е най-свещената нощ в исляма. Инициативата тогава бе организирана от бизнесмена Фуат Гювен и Сдружението на момчилградчани в Бурса. Тази година на ифтар преди Нощта Кадир (13 юли) се очаква на обща софра в центъра на града да седнат над 3 000 души.
Доброжелатели и бизнесмени, желаещи да се включат в благотворителните вечери могат да го направят на телефон: 0886/156449, допълниха от местната администрация.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. веселяк17/6/15 17:14

    БКП-ДС-ДАНС-бившият директор, жената от банката, синът му от софия/паспортна служба/миграция, дъщеря им-зам.директор на училището и пр. хора там ли ще са ??

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/6/15 18:11

    Не там На Ифтара ще се нахранят само тези които говеят Рамазан оруджу Мюслюмаани +Християни Нещасните и неможните хорица Бабички и Дядовци Сирачета и вдовци и вдовици. ДПС ДС и ДАНС те са богати и замжни хора които не говеят и така че нямат нужда от Благтворителна храна.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/6/15 18:41

    МВФ ЗАЩИТИ БЕДНИТЕ, ОБВИНЯВА БОГАТИТЕ/Новинар-17/6/15 !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/6/15 20:10

    цвета ги назначи, тя има думата...ама, кога ли ще я скастрят и нея от БиБиСи..??
    Забрави гладните годинки в Момчилград.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/6/15 07:17

    Директора на училището в с.Звездел и той е бил доносник на ДС с псевдоним Манчо !

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/6/15 14:24

    Ха ха браво ДС те са много бе аркадаш продажници много ялами

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/6/15 21:45

    Днес започва свещеният за мюсюлманите месец Рамазан .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.