Посланици на 38 държави у нас с половинките си посетиха Перперикон и обещаха да се върнат отново. Те бяха водени от министъра на туризма Николина Ангелкова. В подножието на Перперикон ги посрещнаха домакините – областният управител Илия Илиев, кметът инж. Хасан Азис, народният представител Цвета Караянчева.
„Величествено е! Ще отразим всичко това в нашите родни страни, защото ние сме не само посланици на нашите страни в България, но и посланици на България в нашите страни." С тези думи могат да се обобщят впечатленията на 38-те ръководители на дипломатически мисии у нас от видяното на Перперикон.
Обиколката на Скалния град на траките започна от подножието, където гостите бяха посрещнати по стара традиция с пита с мед и изпълнение на гайда.Преди да потеглят към върха, дипломатите бяха приветствани от областния управител Илия Илиев и кмета на Кърджали Хасан Азис.
„Регионът има голям потенциал за развитите на туризма", каза областният управител Илия Илиев и акцентира на възможностите за развитие на културно-историческия туризъм в Източните Родопи .
Градоначалникът на Кърджали Хасан Азис припомни направено през последните 10 години за социализация на археологическия комплекс с изграждането на пътната инфрастуктура по програма „Фар" и проекта „Перперикон – дом на богове и хора" по ОП „Регионално развие". Заедно с това той допълни, че от тази година започна и реализация на проект за реставрация и консервация на обекта по Норвежка програма за близо 800 хил. евро.
В ролята на гид бе ръководителят на разкопките на скалния град археологът Николай Овчаров, който представи хилядолетната история на Перперикон.
Десантът на Дипломатическия корпус у нас бе в отговор на покана на министъра на туризма Николина Ангелкова и министърът на външните работи Даниел Митов, който днес не дойде на Перперикон, както се очакваше. По този начин бе даден и старт на инициативата на министър Ангелкова два пъти в годината да бъдат организирани туристически маршрути за представителите на дипломатическите мисии у нас с цел популяризиране на България по света като туристическа дестинация. По думите на Ангелкова за първи път от 40 години насам в Кърджали пристига Дипломатическия корпус.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/6/15 19:43

    hodete da opravite avariyata pederungeliiiiiiiiiiii,shto neim pokajete mizeriyite na grada,ohlyuvi takiva

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/6/15 20:46

    За ква мизерия говориш анонимен. Отзад напред сме първиииии в Ес

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/6/15 09:33

    ще може ли някой да ни обясни защо гостите са настанени в хасково ане в кърджали

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.