Липсата на работна ръка в Кърджали кара работодателите да прибягват до нестандартни решения. Текстилна фирма търси персонал за новата си шивашка фабрика с обещания за двуседмични безплатни почивки в Турция. Единственото условие е кадрите или да са квалифицирани, или да са готови да преминат през курс за обучение. Базовата заплата е 450 лв.
Както вече 24rodopi.com писа, друга текстилна фирма дава 650 начална заплата, а бонусът е екскурзия в Гърция.
В Кърджали не достигат стругари, фрезисти, шлосери и заварчици и много фирми са принудени да търсят работна ръка от съседни области. Осигурен е безплатен превоз. Местните ресторанти отчаяно се нуждаят от готвачи, бармани и сервитьори. В същото време фирми посредници и предприемачи от района, инвестирали в страни от ЕС, набират работници за строителството с обещания за надници от 50 до 100 евро на ден, пише „Родопи нюз".
Търсят се и професионални шофьори за работа в Германия и Турция. В масовата надпревара за работна ръка не липсват и куриози. Фирма набира персонал за фабрика за дюнери в Германия. Изискването е да знаят турски език, немският не е задължителен.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/6/15 09:52

    Товаса фирми фантоми и са създадени единствено на дръпнат евро пари и след това ги няма както Tекче; Хамди Юскян; Арман; Тошкова;

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/6/15 10:17

    sex turizım...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/6/15 10:54

    Вдигнете минималната заплата на 1000 лв и ще се намерят работници...за 400-500 лв да им работят любовниците на бизнесмените....с такава мизерна заплата не може да се подържа едно нормално семейство

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/6/15 10:59

    Работодателите да влезнат и да отворят работни места по селата. .при кабинета на Борисов-1 много фирми се изпариха от постоянния рекет и тормоз.......поне имаше хляб за хората по селата

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/6/15 11:33

    Bum le le seksi firma izlezla lakerela
    Palamande

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/6/15 15:23




    Не достигат фрезисти, шлосери и заварчици, защото всички сега са с дипломи по банков мениджмънт, публична администрация, бизнес информатика и мн. др. гръмки специалности, които реално приложение нямат. При положение, че навсякъде се "образоваха" и сдобиха с дипломи, няма как да намерите някой да ви шие.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/6/15 00:45

    koüto iska da raboti v Germania,pri kyrdi i tyrski sigani kato rob minimym 15-184asa.na den za 1 düner i 20-30€ prav my pat.ako niakoü tarsi po dobra normalno platena za Germania rabota da se obadi na tel.004915215378963.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.