Важното е да не се отказваш и да преследваш целите си, твърди носителят на три златни медала


Алпай Ибрям от чернооченското село Габрово подобри собствените си успехи и спечели три златни медала през 2015 г. от канадските борби за хора с увреждания.
На 25-ото Европейско първенство по канадска борба, което се проведе този месец в София, победи съперника си и достойно спечели титлата европейски шампион при мъже-седящи до 75 кг. дясна ръка, за хора с увредени долни крайници.
Алпай Ибрям завоюва и двете първи места на държавното първенство по канадска борба 2015 г. в категориите „дясна" и „лява" ръка, което се проведе по-рано в гр. Банско.
Чернооченецът е сред най-добрите спортисти на Спортно-туристическия клуб за хора със сензорни увреждания (СТКХСУ) „Родопи" – Кърджали.
Според Алпай понякога успехът идва лесно, понякога – трудно, но е важно да не се отказваш при преследване на целите си.
За постигнатите си изключителни резултати спортистът беше награден и от Кмета на Община Черноочене Айдън Осман. Той показа на кмета завоюваните медали и призове и благодари за оказаната подкрепа.
Спортистът заяви, че следващата му цел е постигане на добри резултати в световното първенство по канадска борба за хора с увреждания, което се очаква да се проведе през месец септември в Малайзия.
Алпай Ибрям се занимава с този спорт от 2010 година, участвал е в редица турнири. Той е призьор от държавното първенство по канадска борба за хора с увреждания (мъже) дясна ръка и през 2014 г.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.